Торт Пташине молоко

2240Це, напевно, самий вдалий рецепт «Пташиного молока» з усіх, які я пробувала. На перший погляд може здатися, що важкувато, але це тільки здається. За вечір я приготувала два таких торта. Тепер про сам тортик! Між двома тонкими бісквітний корж великий шар вершкового суфле, легкого і повітряного. Торт виходить дуже ніжним і м’яким. А шар шоколадної глазурі повністю завершує цю смачну композицію. Фото вийшло не зовсім вдалим, та й діти вирішили притрусити торт «снігом» (чого немає в рецепті)! Але я думаю, цей торт ще не раз з’явиться на нашому столі і фото оновимо)))

Продукти:
Для бісквіта:
— 4яйца
— 1ст борошна
— 1ст цукру
Для начинки і крему:
— 1ст молока
— 200г вершкового масла
— 10 яєць
— 2ст цукру
— 40г желатину
— 1ст.л. (Повна) крохмалю
— 100г чорного шоколаду
— 3ч.л. ванільного цукру
Для глазурі:
— 150г шоколаду

Спосіб приготування: збити яйця з цукром до пишної маси. Ввести муку з розпушувачем, просіяти її через сито і добре розмішати. Квадратний деко застелити пергаментом, вилити тісто і рівномірно розподілити. Випікати при 180 ° С до готовності.

Вийняти бісквіт з духовки, остудити і розрізати вздовж на дві частини. Желатин замочити в 150мл холодної води. Для начинки відокремити жовтки від білків, білки прибрати в холодильник. Жовтки збити з 1ст цукру.

Додати ванільний цукор, молоко і ввести крохмаль, розведений у 1ст.л. холодної води. Все перемішати і поставити миску на водяну баню. Перші 10 хвилин можна зрідка підходити до жовтків і помішувати, потім маса буде нагріватися сильніше і тоді її необхідно постійно заважати поки вона не загусне. Нічого складного в цьому немає, жовтки не згорнутися, не пригорять і нічого з ними не станеться. Коли жовткова маса остигне до кімнатної температури додати до неї розм’якшене вершкове масло і збити все міксером. Приступам до білкової частини. Білки збити трохи міксером так, щоб вони стали пишними, потім потроху додавати цукор і збивати до щільної білої маси.

Потім ввести желатин і добре перемішати. Набряклий желатин попередньо розчинити на водяній бані. Для цього я ставлю мисочку з желатином в залізну миску, на дні якої налито трохи води і ставлю все на мінімальний вогонь. Після того як желатин розчиниться його необхідно остудити і ледве теплим вводити в білки. Залишається тільки акуратно змішати обидві маси жовткову з білкової. Квадратну форму, в якій випікався бісквіт, застелити харчовою плівкою, викласти один корж, потім крем і накрити другим коржем. Прибрати торт на ніч у холодильник. Для глазурі шоколад поламати, скласти в каструльку, налити 100мл води або молока і поставити на маленький вогонь. Помішуючи розтопити шоколад.

Торт вийняти з форми, зняти плівку, покрити шоколадом верх торта і боки. Дати глазурі застигнути і можна приступати!

Думаю, что вы себе без проблем такой торт теперь сделаете. А вот на последок, я бы вам предложил бы дополнить стол классным салатиком простеньким. Даже предлагаю вам вкусный рецепт по тому как греческий салат просто сделать. Теперь даже школьник разберется. Вот, к примеру даже мой муж разобрался как всё с помощью этого рецепта делать.

Похожие рецепты :

  • Представляю вам ще один чудовий рецепт з колекції кулінар-меломанки Ганни, яка подарувала цього блогу кілька смачних ідей. Це чудовий соковитий ...

  • Жодне сімейне торжество не обходиться без десерту. Такий торт з ніжним кремом і чудовим ароматом спекти зовсім нескладно, і похвала близьких і ...

  • Всі смачні торти володіють чарівною силою, яка залучає нашу увагу і викликає пристрасне бажання з'їсти все до крихти. Невже це солодке боро ...

  • Всі ми любимо гарні і смачні торти. Але, на жаль, не завжди магазинний торт з чудовим зовнішнім виглядом має відповідний смак. Часом за ефектн ...

  • В інтернеті можна знайти багато рецептів фруктового торта - ми пропонуємо вам рецепт в кращих класичних традиціях. Час обробки продуктів: 1,5 г ...

Статья про заказных тортов, где и как заказывать. .

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]