Необхідні продукти:

Необхідні продукти:

Необхідні продукти:

8 чашок борошна, 1 ч.л. солі, 1.5ч.л. сухих дріжджів, 1 чашка теплої води (40C), 1 чашка теплого червоного вина, 0.5 чашки оливкової олії, 14 чашки апельсинового соку, 1/4 чашки коньяку, терта кірка 2 апельсинів, 1 чашка цукру, 1.5 чашки родзинок, 1.5 чашки грубо помелених волоських горіхів, 1/3 чашки кедрових горішків, 1 ч.л. тертих фісташок або 1 ч.л. роздавленого анісової насіння, 1 ч.л. кориці, 1 ч.л. гвоздики, 1/4 ч.л. мускатного горіха. Якщо вам потрібні молочні продукти для своїх рецептів, шукайте їх за адресою yamilk.ru.

Для прикраси: молоко, 2 волоських горіха: цілий і очищений, насіння сезаму (кунжут).

Рецепт приготування:

«Хрістопсомо» (хліб Христа) — це хліб, який роблять до Різдва всюди у Греції. Хліб Христа вважається священною традицією у багатьох грецьких православних будинках, і кажуть, що від старанності, з якою він готується, залежить добробут будинку в наступаючому році. Для хрістопсомо використовуються тільки самі чисті і найдорожчі інгредієнти. Хліб часто прикрашають різноманітними фігурками з тіста (човнами, тваринами і т.п.), намагаючись вплинути цим на долю і принести родині достаток.

Змішайте дріжджі з 0.5 чашки теплої води і 2 ч.л. борошна, помішуйте до розчинення і залиште на 10 хвилин, поки не запузирітся. Насипте сіль з 2/3 всієї борошна у велику миску. Зробіть отвір в центрі борошна і вилийте в нього дріжджову суміш, що залишилася теплу воду і вино. Перемішуйте, поки не утвориться м'яке тісто.

Накрийте тісто пергаментом і вологим рушником, залиште підніматися на 1.5 — 2 години, поки воно не подвоїться в об'ємі. Збийте тісто вниз і заважайте кілька хвилин, поки не зникнуть всі повітряні бульбашки. Висипте борошно, що залишилося, додайте олію, апельсиновий сік, коньяк, і терту скоринку апельсинів.

Змішайте цукор, родзинки, волоські та кедрові горіхи, фісташки або аніс, корицю, гвоздику і мускатний горіх і додайте до тесту. Добре перемішайте тісто (близько 10 хвилин) поки воно не стане твердіше і не перестане прилипати, накрийте його, і залиште підніматися на півгодини.

На злегка змащеному олією деку сформуйте тісто в 2 кругах коржа, близько 20 сантиметрів у діаметрі. Накрийте тісто спочатку сухий, потім вологою тканиною і знову помістіть в тепло підніматися, поки не подвоїться в розмірі. Ножем, посипати борошном, нанесіть хрест зверху коржів і помістіть один цілий очищений від шкаралупи волоський горіх в центр.

Помастіть тісто пензликом, змоченої в молоці, і посипте зверху кунжутом. Поставте вниз духовки лоток з водою і прогрійте піч до 230 ° C. Поставте хліб у піч на 15 хвилин, потім приберіть лоток з водою, зменшіть температуру до 200 ° C і випікайте ще 25-30 хвилин. Вийміть з духовки, злегка збризніть водою і дайте остигнути.

Мій блог знаходять за такими фразами

  • риба фарширована овочами
  • найпростіші салати з буряка
  • апельсин
  • як приготувати суп з нічого
  • рецепти з печінки тріски і свіжих огірків
  • киш відкритий пиріг

Похожие рецепты :

  • Для тіста: 300 г вершкового масла, 300 г сметани, 300 г пшеничного борошна вищого гатунку, 2 великих лимона, 300 г цукрового піску, 100 г по ...

  • Необхідні продукти: • 400 гр яловичої вирізки• 150 гр грибів (печериць)• 200 мл вершків• 100 гр вершкового плавленого сиру• 1 ч ложка борошна• ...

  • Необхідні продукти: 500 г курячого філе500 г печериць2 цибулини (середні)200 г сиру (твердого)300-350 г сметани (15-25%) або вершків2 столові ...

  • Необхідні продукти: 4 яйця 100 гр. сметани 2 ст. борошна близько 2х ст. цукру 250 гр. маргарину розпушувач кориця 0,5 кг. сиру ябл ...

  • Білий пшеничний: 450 мл води 2 ч. л. солі 2 ст. л. соняшникової олії 1,5 ст. л. цукру 700 грам пшеничного борошна 1 ч.л. сухих дріжд ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Апрель 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]