Виноробство — одне з


Виноробство — одне з найдавніших мистецтв. Я не обмовилася: я дійсно вважаю виробництво хорошого вина справжнім мистецтвом. Звичайно, досвідчені винороби і дегустатори не потребують подібних радах, але як нам, неспеціалістам, правильно вибрати вино до Нового року? Як його подавати і до яких страв?

Легкі вина подаються, відповідно, до легкої їжі — рибі, курчатам під білим соусом. Страви з яловичини, дичини, а також ті, що приправляються томатним соусом, вимагають від вин більшої міцності. Тому, за традицією, до риби і курки подається біле вино, а до м'яса і дичини — червоне.

Звичайно, тим, у кого є свій самогонний апарат, це навряд чи цікаво: у них продукція власного виробництва, і за її якість ні з кого не запитаєш.

Купуючи вино, необхідно обов'язково прочитати те, що написано на його етикетці! Там повинно бути вказано не тільки назву, але але й сорти винограду, з якого вироблено вино, терміни витримки, категорія (марочне, столове, і т.п.), вміст цукру, назва фірми-виробника, фірми-експортера з повними адресами. Вкрай бажано, щоб на етикетці було вказано "Натуральне вино". "Спеціальне вино" — порошкове.

Добре, якщо вказано рік врожаю. Також зазвичай вказується температура, оптимальна для розкриття "букета". Вважається, що біле вино краще пити злегка охолодженим, а червоне вино — кімнатної температури.

Що ще треба знати про вино? Білі вина корисні для легенів і мають сечогінну дію. Рожеві вина покращують стан при неврозах, хворобах шлунка, нирок і гіпертонії. Червоне вино чудово зарекомендувало себе в якості профілактичного засобу при атеросклерозі, тромбозі та анемії.

При цьому треба пам'ятати, що червоні вина можуть викликати головний біль, сухі вина не рекомендуються пити людям з проблемами ШКТ. І, звичайно, не варто забувати про дозі: жінкам в лікувальних цілях можна випивати не більше 1 склянки, чоловікам — 2.

Звичайно, в свято ми забуваємо про помірність — а даремно. Треба тримати себе в руках, щоб те, що лікує, не покалічило!

Мій блог знаходять за такими фразами

  • Курячий бульйон з яйцем
  • нічого
  • Виноробство - одне з

  • солодкі валентинки на день святого валентина своїми руками
  • спаржа
  • апельсин
  • простий рецепт курча в тютюні

Похожие рецепты :

  • Моя мрія - рябіновое вино! Це звучить так поетично і повинно бути так смачно! У всякому разі, цей рецепт обов'язково повинен бути в скарбн ...

  • Свято своєю урочистістю та неповторністю може розтопити лід навіть у вогкий вечір. Але гріє він душу, тіло ж, піддаючись ознобу, намагається само ...

  • Чудовий і неповторний, що нагадує кольором і формою яскраве південне сонце, цей плід користується в усьому світі цілком заслуженою популярністю. ...

  • Дослідження вчених показали, що тільки 24 - 40 мл спирту організм може без наслідків для здоров'я гарантовано засвоїти. Зокрема, це стосуєтьс ...

  • Сонячна Іспанія пишається своєю різносторонньою кухнею: гаспачо, піцою, хамоном і, звичайно ж, неперевершеним вином. В Іспанії це самий вжива ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]