Я обожнюю котлети по-київськи;


Я обожнюю котлети по-київськи; на мій погляд, це одне з найбільших досягнень в кулінарії. Сьогодні хочу познайомити вас з ще одним варіантом котлет — їх оригінальність полягає в соусі, який надає страві зовсім несподіваний смак.

Я колекціоную тільки прості рецепти, а тому ви можете бути впевнені, що це блюдо вийде навіть і не у самій досвідченої господині. Для його приготування нам знадобиться чотири курячих філе, 100 г масла, борошно, яйце, панірувальні сухарі, сіль, перець рослинна олія (для смаження).

Для соусу візьмемо 30 г борошна, 30 г масла, 300 г молока, 50 г тертого сиру, один жовток і сіль.

Філе розрізаємо, відбиваємо, солимо, перчимо. На серединку відбивною кладемо шматочок масла, загортаємо так, щоб масло було з усіх боків покрите м'ясом. Обвалюють у борошні, збитому яйці і в сухарях. Обсмажуємо в великій кількості жиру (треба, щоб котлета була в нього занурена наполовину).

Олія для смаження повинно бути розжарене; але як тільки котлети почнуть смажитися — треба збавити вогонь і смажити до утворення золотистої скоринки.

Тепер приступимо до соусу. Борошно перемішуємо з розтопленим маслом, в суміш тонкою цівкою вливаємо молоко, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудки. Варимо декілька хвилин до загустіння. Тоді додаємо сир, варимо ще пару хвилин і знімаємо з вогню. Тепер акуратно вводимо жовток.

Як гарнір підійде смажена картопля або пюре.

Похожие рецепты :

  • Оскільки я взяла на себе почесну роль оператора, великотрудні функції кухаря виконував мій чоловік. Тому не дивуйтеся, побачивши рук на фото, п ...

  • Готувати з фаршу завжди приємно, так як політ фантазії в цьому випадку не знає кордонів. Можна приготувати запіканку з фаршем, макарони по-флот ...

  • Перш за все - проблема в тому, що під однією назвою живуть і мирно співіснують кілька варіантів рецептів, і кожен претендує на унікальність. Ал ...

  • Пропоную вам дуже цікавий рецепт котлет з змішаного ліверу - з сердечок індички (або курки) і яловичої печінки. В іншому вони готуються точно т ...

  • Приступаючи до приготування котлет з рибного фаршу, дуже багато хто замислюється, як приготувати рибні котлети, щоб вони вийшли соковитими і м' ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]