Трапляється іноді, що


Трапляється іноді, що не розрахували з вермішеллю або локшиною, і зварили її занадто багато. І, звичайно, домочадці з такою кількістю не впоралися. Що робити із залишком, адже шкода викидати, та й розігрівати її — вже не той смак. Можна приготувати «Запіканку Лапшевік», і вечеря забезпечений!

Для запіканки підійдуть різні макаронні вироби. Така запіканка з локшини — відмінний і ситний десерт. Додавати в неї можна родзинки, курагу, сир, одним словом, все, що підказує ваша фантазія чи смакові переваги.

Інгредієнти:
Локшина або вермішель — 300-400г
Яйце-4-5 шт.
Цукор — 150-200г
Молоко — 200 мл
Ванілін або ванільний цукор — за смаком
Сіль — щіпка
Трапляється іноді, що
Чорний перець — на кінчику ножа
Рослинна олія — 50-70мл
Ізюм — 100-150г

Приготування:

1. Відварити локшину або вермішель у воді з додаванням солі до напівготовності. Злити воду і змастити маслом. Для запіканки можна використовувати й інші види макаронних виробів.

Влити молоко і рослинне масло. Не варто переживати, що буде відчуватися смак масла в готовій запіканці. Всипати родзинки за своїм бажанням.

2. У мисці з'єднати яйця з цукром, ваніліном або ванільним цукром, сіллю і перцем. Чорний перець надає запіканці пікантності, від цієї кількості вона не стає перчене. Все добре перемішати, можна збити міксером.

3. У молочно-яєчну суміш додати відварну вермішель або локшину. Добре перемішати. Суміш повинна бути напіврідкою, при випіканні вона загусне.

4. Форму змастити олією і посипати панірувальними сухарями чи манкою. Влити готову суміш і розрівняти. Помістити в розігріту духову шафу і пекти при температурі 180-2000С до готовності (приблизно 30-40 хвилин). Готова запіканка »Лапшевік» має золотисту і апетитну поверхню.

5. Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Запіканку за бажанням подають зі сметаною або варенням.

Марина Тофан спеціально для Обід з нічого

Похожие рецепты :

  • Пропоную вам приготувати абсолютно бюджетне і дуже ситне блюдо - запіканку з макаронів зі свіжими помідорами. Така запеканочка допоможе приємно ...

  • Іноді залишається хліб, який з часом черствіє. Його можна використовувати для яблучного пирога, випеченого в мікрохвильовій печі. У результаті ...

  • Не завжди є бажання і можливість довго возитися на кухні, але іноді так хочеться свіжої випічки до вечірнього чаю! Вихід завжди є - можна приго ...

  • Якщо хочеться поїсти чогось смачненького, але часу для приготування небагато, то в якості десерту до чаю відмінно підійде цей бісквітний рулет. ...

  • Іноді зовсім немає бажання втрачати багато часу на приготування сніданку, а порадувати своїх близьких все ж хочеться. Та до того ж якщо в холод ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]