Перлову крупу незаслужено


Перлову крупу незаслужено забувають, і не використовують в своєму раціоні більшість сімей. А адже вона настільки корисна, що дасть фору багатьом коханим нашим кашам — гречаної або рисової. Мало хто знає що це — улюблена каша Петра I.

Перлова крупа — це очищені зерна ячменю. Вона дуже багата білками, амінокислотами, вітамінами. Ще її називають королевою краси, тому в ній є лізин — амінокислота, яка допомагає виробленню колагену, відповідального за пружність і еластичність нашої шкіри.

Тому варто змінити наше ставлення до цієї смачної їжі, до того ж ще дуже дешевою і доступною. Ми вже готували перловку з грибами найпростішим способом; тепер розглянемо покроковий рецепт.

Для приготування нам буде потрібно:
— перлова крупа 200 г
— гриби свіжі 300 г
— 1 середня цибулина
— 1 середня морква
— сіль, перець
— будь-яка зелень
— рослинна олія.

Напередодні приготування, краще на ніч, замочити перловку в холодній воді, і залишити набухати. Приблизно на 200 г крупи додати 1 літр води. Перед тим, як варити, настояну воду зливаємо, додаємо свіжу, і поставимо варитися. Після закипання, газ зменшити. Готовність перловки визначається по консистенції, на вигляд вона розварена, набрякла, але не кашоподібна. Підготовлена перловка зазвичай готова буває через 30-40 хвилин після моменту закипання.

У цей час підготуємо піджарку. Очищаємо головку цибулі від лушпиння, подрібнюємо кубиками. Морква добре промиваємо щіткою, чистимо, і трьом на крупній тертці.

Гриби, я взяла печериці, промиваємо під проточною водою, ріжемо великими пластинками. Дрібно подрібнювати гриби не варто, при гасінні вони віддають багато вологи і зменшуються в розмірах.

На сковорідку наливаємо рослинне масло, викладаємо туди цибулю та моркву, спочатку обсмажуємо їх, помішуючи, потім накриваємо кришкою і трохи тушкуємо.

Приблизно через 3-4 хвилини додаємо до овочів гриби, знову перемішуємо і тушкуємо до готовності грибів. На це піде хвилин 10.

Готову перловку викласти в сито або друшляк з дрібними дірочками, і дати стекти воді.

Після цього відварну перловку перекласти до підсмаженні, все перемішати, посолити, за бажанням поперчити або додати будь-які спеції відповідні до овочів. Накриваємо кришкою і даємо на повільному вогні всіма інгредієнтами «подружитися» хвилин 5-7.

Вже у відключене, але ще гаряче блюдо додаємо подрібнену зелень. Ми любимо з зеленою цибулею, але дуже смачно буде і з петрушкою або кропом. Тим, хто використовує в готуванні овочі зі свого городу, треба в ці дні непропустіть терміни посадки буряка, щоб отримати гарний врожай і радувати близьких смачними овочевими стравами.

Похожие рецепты :

  • Про користь гречаної каші відомо всім, принаймні, слов'янським народам. Саме в Росії страви з гречки дуже популярні й улюблені. Гречана кр ...

  • Ще недавно я не знала, як готувати капусняк. Більш того, я взагалі не знала, що є такий чудовий суп на світі. Виявилося, що капусняк вважається ...

  • Якщо гості на порозі, а пригостити їх нічим, піца найкращий вихід із ситуації. Адже це блюдо можна приготувати швидко і задіяти багато продукті ...

  • Гриби гідні почесного місця на нашій кухні. Кожна страва з цим продуктом завжди виглядає привабливо, набуває незвичайний смак, і що важливо ста ...

  • Дуже часто господині задають собі питання: що приготувати сьогодні або завтра? І нерідко доводиться економити продукти, адже у кожної сім' ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Июль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Новые рецепты

Как купить посуду в интернете

Как купить посуду в интернете

Если вы давно мечтали приобрести сильную, но при этом недорогую посуду, то вам следует обратить свое[...]
Как купить посуду в интернете

Как купить посуду в интернете

Если вы давно мечтали приобрести сильную, но при этом недорогую посуду, то вам следует обратить свое[...]
Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]