Бьянкетті, або джанкетті


Бьянкетті, або джанкетті — прекрасний делікатес; це новонароджені мальки, всього декількох сантиметрів у довжину. Вони білі, прозорі, в море збиваються в зграї, що робить їх схожими на морську піну — звідси і їх назва spuma di mare. 

У Росії "піну" ловлять в Мурманську і в Петрозаводську. Величезною популярністю користується бьянкетті в Середземномор'ї і в Японії.

Бьянкетті краще не заморожувати, у них занадто ніжний рибний смак і дуже тендітна структура. Невдала розморожування може перетворити вишуканий делікатес в неїстівну кашу. Бьянкетті промивають, після чого ненадовго кидають в холодне молоко, не очищаючи.

На острові Сардинія роблять бянкетті-фрі. З молока відкидають бьянкетті на сито, струшують, обвалюють рибок в борошні і трясуть на ситі, поки вони не перестануть злипатися. Потім їх смажать у фритюрі, у киплячій олії. Солити бьянкетті треба тільки після обсмажування, гарячими.

Гарніру до них не потрібно; подається смажена "піна" з лимоном. Добре з бьянкетті "йде" біле молоде вино, наприклад — Chardonnay або Pinot Grigio.

З бьянкетті також готують оладки. Беруть "піну", пару яєць, ложку вершків, нарізають петрушку, все солять за смаком. Далі готують, як звичайні оладки: тісто ложкою виливають на гарячу промасленим сковороду.

Бьянкетті можна маринувати, але роблять це тільки досвідчені кухарі. Маринад складається з винного оцту, білого вина, часнику, перцю чилі та солі. Витримують мальків в маринаді півтори хвилини, потім проціджують, викладають на паперовий рушник і сушать. Сухих мальків кидають в тазик, заливають оливковою олією.

Бланшувати відразу виловлених бьянкетті треба над бульйоном з морквою, цибулею, вином і сіллю.

Похожие рецепты :

  • Стиль "прованс" і в одязі, і в інтер'єрі, і в кулінарії має багато спільних рис: це велика кількість трав, "духу" і ар ...

  • Влітку часто трапляється, що від обіду залишається половина - жарко, апетит у дітей і дорослих слабкий. У нас в сім'ї, наприклад, не корист ...

  • Оладки з кабачків - відмінне "бюджетне" блюдо. Його готувати дуже просто, але виходить воно неймовірно смачним. Кому можна порадити ...

  • "Царським" я називаю це варення за його смак і деяку парадність. Метушні з ним не так багато, як здається, а от результат просто чудо ...

  • Це дуже цікавий салат-закуска. Запевняю вас, що в ньому красиво не тільки назва! Я взагалі дуже люблю "порційні" салати та десерти, ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]