Лечо

Лечо

Як і у випадку з солодкою закусочка Слов'янський десерт, назва "Татарське лечо" носить не національний, а виключно ознайомлювальний характер. Справа в тому, що цей рецепт я отримала в сім'ї своїх сусідів, татар за національністю; ось так і "приклеїлося".

На знадобиться: 5кг солодкого м'ясистого червоного перцю, 3 кг помідор, півкіло лука, півкіло моркви, 2 головки часнику, 2-3 штуки гіркого стручкового перцю, 1 пучок селери, 1 пучок петрушки, 1 пучок базиліка, півсклянки цукрового піску, півсклянки винного оцту , стакан соняшникової олії і сіль за смаком.

Ніяких спецій і прянощів я в лечо не кладу — аромат забезпечують самі складові, і з надлишком.

Спочатку моєму і дрібно ріжемо помідори. Ставимо на маленький вогонь, підкладаємо розсікач. Натираємо на тертці моркву. Додаємо. Варити зручніше у великому, широкому тазу. Ріжемо кільцями або півкільцями цибулю, обшпарюємо. Буде дуже огидно пахнути!

Починаємо мити, чистити і нарізати перець (і солодкий, і гіркий). Я раніше різала великими скибочками, але зараз ріжу дрібно. Ви робіть так, як душі завгодно. Помідори з морквою варяться собі, а ми чистимо. Десь в середині процесу зливаємо воду з лука і кидаємо цибулю в майбутнє лечо. Продовжуємо чистити і нарізати. Ура! Закінчили! Додаємо. Виходить така висока гірка, але ви не бійтеся — все увариться.

Чистимо і дрібно ріжемо зелень. Додаємо. Видавлюємо часник. Додаємо цукор, оцет, олію, сіль. Заважаємо обережно. Великий вогонь робити не можна — пригорить.

Варитися буде довго. Лечо повинно перетворитися на густу масу, коли з шматочків перцю почне відклеюватися верхня, найтонша кожурка. Рідина каламутніє, продукти розварюються. Лечо готове! Розкладаємо по чистим ошпарений банкам і терпляче чекаємо зими!

Сайт рецептів на кожен день — не пропустіть!

Мій блог знаходять за такими фразами

  • торт з млинців
  • апельсин
  • простий рецепт печиво на швидку руку
  • квашена капуста з буряками
  • маффіни рецепт простий рецепт
  • апельсин фото
  • Лечо

  • Клієнт для коментарів WordPress

Похожие рецепты :

  • Ми вже докладно говорили про те, як готується лечо на зиму. Я з великою повагою ставлюся до цієї заготівлі - адже це не приправа, як аджика, а ...

  • Аджику варять все. Але тут повторюється фокус з лечо: у кожної господині свій рецепт, і у кожної банки свій смак. Я знаю кілька рецептів аджик ...

  • Як ви зрозуміли, назва салату я безсовісно стягнула у коханого мною роману Іоанни Хмельовської (як не дивно, наш серіал 2004 року по цьому роман ...

  • Готувати таке спекотне просто і недовго, продуктів потрібно мінімум. До того ж це страва - "говорить"; його добре приготувати з якого ...

  • Цей простий томатний соус називається в нашій родині "Бомбою" за гострий смак і оригінальність. Соус чудово підходить рішуче до всіх ст ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]