Капуста з часником, маринована чотирма способами


Опубликованно 21.03.2018 14:49

Капуста з часником, маринована чотирма способами

Хто з нас не любить капусту з часником, мариновану різними способами? Вона відмінно підійде до будь-якого гарніру, м\'яса і навіть до риби. Деякі господині примудряються її гасити і робити начинку для вареників. Існує безліч рецептів маринованої капусти з часником. Розглянемо кілька з них.Маринована капуста з морквою і часником

Для її приготування нам знадобляться:1 качан білокачанної капусти середнього розміру;головка часнику;пара штук моркви;13 шт. перцю горошком;3 шт. лаврових листочка;мелений перець червоний (щіпка);

Маринад для капусти швидкого приготування: очищена вода;дві столові ложки солі;одна столова ложка цукру;одна чайна ложка оцту.

Приступаємо до приготування капусти з часником, маринованої швидким способом. Шаткуємо капусту. Моркву необхідно натерти на тертці. На дно ємності, в якій будете маринувати капусту, потрібно постелити листя капусти. На них зверху викласти перець, лавровий лист і часник. Часник попередньо очистити, помити і розрізати на кілька частин. Потім викладаємо перемішану капусту з морквою.

Для приготування маринаду необхідно закип\'ятити воду, розмішати в ній сіль і цукор. Маринадом заливаємо капусту. Додаємо оцет. Ставимо все вміст ємності під гніт. Для цього достатньо накрити її зверху тарілкою і поставити трилітрову банку з водою. Через 4 години гостренькі і хрустка капуста готова.Маринована капуста по-гурійськи

Для того щоб приготувати страву, беремо:одну білокачанну капусту (приблизно вагою 2 кг);не менше двох головок часнику;морква – 1 шт.;буряк великих розмірів – 1 шт.;одну столову ложку червоного меленого перцю, можна замінити мелений стручковим.

Для маринаду знадобляться близько одного літра води, один стакан цукру, пару столових ложок солі, п\'ять штук листочків лаврового листа; до 8 шт. перцю горошком, 1 ст. оцту (бажано використовувати яблучний), півсклянки соняшникової олії.

Приступаємо до приготування. Капусту необхідно розрізати на великі товсті шматки. Для того щоб маринад не пом\'якшив їх, а просяк. Буряк і моркву потрібно нарізати кільцями товщиною не менше ніж 0,5 див. Часник нарізаємо тонкими слайсами. Якщо використовуємо стручковий червоний перець, то його нарізаємо дрібними смужками. Всі складові викладаємо в ємність і перемішуємо.

Приступаємо до приготування маринаду. Кип\'ятимо воду. Розчиняємо в ній всі спеції. Даємо покипіти кілька хвилин. Вимикаємо. Тільки після цього додаємо оцет і масло.

Все перемішуємо і заливаємо капусту. Після того як маринад охолоне, ємність відправляємо в холодне місце на п\'ять днів.

Капуста з часником, маринована по-гурійськи, прикрасить будь-який стіл за рахунок свого яскраво вираженого бурякового кольору і пікантного смаку.Маринована капуста з болгарським перцем

Швидкий рецепт. Таку капусту можна їсти через добу.

Необхідні інгредієнти:білокачанна капуста 1 шт.;1 шт. червоного болгарського перцю (можна взяти перець будь-якого іншого кольору, але з червоним страва буде виглядати цікавіше);2 моркви середніх розмірів;1 свіжий огірок.

Для цього рецепта знадобиться маринад для капусти швидкого приготування. Дрібно нарізаємо капусту. Перець також нарізаємо соломкою. Моркву і огірок натираємо на тертці стандартного розміру. Всі складові перемішуємо акуратно, щоб вони не подавилися і не пустили сік раніше часу.

Викладаємо їх у скляну банку (вже простерилизованную), але так, щоб залишилося місце для маринаду.

Готуємо Маринад вже відомим способом. Кип\'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль і цукор. Після того як вимкнемо вогонь, додаємо оцет. Відразу заливаємо в банку і накриваємо її капроновою кришкою. Чекаємо, поки маринад охолоне, і відправляємо банку в холодильник на добу.

Капуста з часником, маринована з імбирним соком

Отже, беремо:капусту;морква середніх розмірів;один болгарський перець;кілька зубців часнику;100 г кореня імбиру.

Для маринаду потрібно:вода очищена – півтора літра;п\'ять столових ложок цукру;дві столові ложки солі;кілька ложок соняшникової олії;100 мл яблучного оцту;лавровий лист;перець горошком.

Всі інгредієнти, крім імбиру, нарізаємо тонкою соломкою. Моркву можна слайсами. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на тертці, щоб пустив сік.

Всі овочі викладаємо в каструлю і перемішуємо. М\'яти їх не потрібно.

Далі готуємо маринад вже звичним способом. У киплячій воді розчиняємо всі спеції. Кип\'ятимо їх кілька хвилин і вимикаємо. Тепер додаємо оцет і масло. Маринад виливаємо в каструлю з овочами. Капусту ставимо під гніт. Після того як охолоне - в прохолодне місце на добу.



Категория: Еда