Котлети в фользі в духовці: рецепт, поради з приготування


Опубликованно 18.03.2018 17:42

Котлети в фользі в духовці: рецепт, поради з приготування

Соковиті рум\'яні котлетки оптимально підходять і для дорослого, і для дитячого меню. Вони прекрасно комбінуються практично з усіма гарнірами і можуть стати непоганим варіантом для сімейного вечері. У сьогоднішній публікації ми спробуємо розібратися, як приготувати котлети в фользі в духовці.Практичні рекомендації

В якості основи для приготування таких страв зазвичай використовують м\'ясний, рибний або овочевий фарш. Його можна придбати в магазині або зробити своїми руками. В останньому випадку у вас буде більше впевненості в якості готових котлет. Для створення м\'ясного фаршу рекомендується використовувати яловичину, свинину, баранину, курку або індичку. Що стосується риби, то для приготування котлет найкраще підходять нежирні морські сорту. Це може бути минтай, путасу, тріска або хек.

Для м\'якості виробів з меленого м\'яса або риби у фарш додають розмочений у молоці хліб, а для соковитості – рубаний лук або подрібнений сиру картоплю. В залежності від вибраного рецепту в котлетну масу вводять яйця, сметану, часник, вершки, плавлений або твердий сир. Усі ці компоненти надають готовому страві неповторний смак і аромат.

Перед запіканням їх можна обсмажити на розпеченій сковороді. Але тоді вони вийдуть більш жирними. Тому послідовники системи здорового харчування можуть сміливо пропустити цей етап і відразу відправляти м\'ясні, овочеві або рибні котлети в фользі без масла в духовку. Запікають напівфабрикати при температурі 180 градусів протягом тридцяти або сорока хвилин.Класичні яловичі котлети

Основою для приготування цієї страви є домашній м\'ясний фарш. Для соковитості і смаку в нього додають мінімум додаткових компонентів і приправ. Тому такими виробами можна нагодувати не тільки старших, але і молодших членів сім\'ї. Оскільки даний рецепт котлет у фользі в духовці передбачає наявність конкретного продуктового набору, завчасно перевірте, чи є у вас під рукою: 500-700 грам яловичини.2 цибулини.Велике яйце.2 столові ложки нежирної сметани.Сіль, мелений перець і зелень (за смаком).

Практична частина

Вимиту, обсушену і нарізану яловичину пропускають крізь м\'ясорубку разом з почищеними цибулинами. В отриману масу додають яйце, сметану, рубану зелень сіль і мелений перець. Все добре перемішують і формують не надто великі котлетки. М\'ясні напівфабрикати викладають на деко, вистелений фольгою. Зверху їх прикривають другим листом і відправляють на теплову обробку. Запікають котлети в фользі в духовці, прогрітій до 180 градусів, протягом сорока хвилин. Незадовго до завершення процесу їх розкривають, щоб вони злегка зарум\'янилися.Яловичі котлети з овочами

Цей рецепт цікавий тим, що передбачає використання не тільки м\'яса, але й моркви з капустою. Завдяки такій добавці страва виходить не просто смачним, але і досить корисним. Для його приготування вам знадобляться:Півкіло яловичини.4 столові ложки білого борошна.100 грам капусти.Середня морквина.Невелика цибулина.Сіль, перемелений перець і олію.

Вимиту яловичину пропускають крізь м\'ясорубку і з\'єднують з тертою морквиною, рубаним луком і тонко нашаткованої капусти. Отриманий фарш підсолюють, приправляють перцем і змішують з необхідною кількістю борошна. Потім з нього формують котлетки і викладають їх на промаслений лист. Все це прикривають фольгою і відправляють в піч. Готують соковиті котлети в духовці, попередньо розігрітій до 180-200 градусів, протягом 30 або 40 хвилин. Незадовго до закінчення термічної обробки їх акуратно розкривають, щоб вони встигли покритися золотистої хрусткою скоринкою. Подають таку страву в гарячому вигляді з будь-яким овочевим або круп\'яним гарніром. Курячі котлети з сиром

Цей варіант напевно зацікавить тих, хто намагається дотримуватися дієтичного харчування. Страву, зроблену за даною методикою, виходить досить смачним і низькокалорійним. Тому воно однаково придатне і для дорослих, і для малечі. Для приготування соковитих котлет в духовці вам знадобляться:100 грам знежиреного сиру.Півкілограма курячого фаршу.250 грам молодих тонкошкірих кабачків.Велике яйце.Столова ложка кукурудзяного або картопляного крохмалю.2 зубчики часнику.Сіль, перемелений білий перець та кріп.

Процес приготування

Вимитий тонкокожий кабачок натирають на дрібній тертці, віджимають і з\'єднують з курячим фаршем. В отриману масу додають сир, кукурудзяний крохмаль, яйце, роздавлений часник, сіль, рубаний кріп і білий перець. Все гарненько перемішують до однорідності. З готової котлетної маси формують не надто великі напівфабрикати і викладають їх на деко. Зверху все це прикривають фольгою і направляють на термообробку. Завдяки цьому вироби виходять більш соковитими і смачними. Готують курячі котлети в фользі в духовці, підігрітої до 180 градусів, протягом півгодини. Незадовго до закінчення процесу їх розкривають, щоб вони підрум\'янилися.Курячі котлети з плавленим сиром

Це незвичайне і дуже ніжне блюдо оцінять і великі, і маленькі гурмани. Воно непогано поєднується практично з будь-якими гарнірами і дозволить урізноманітнити повсякденне меню. Для приготування котлет, запечених у фользі, вам потрібно: Півкілограма курячого філе.Середня картоплина.100 г плавленого сиру.Велике яйце.Панірувальні сухарі.Сіль, перець і олію.

Вимите філе нарізають великими шматками і перемелюють через м\'ясорубку. Отриману масу з\'єднують з яйцем, тертою сирою картоплею і сирної стружкою. Все це підсолюють, посипають перцем і ретельно вимішують. З готового фаршу формують котлети, панірують їх у сухарях, викладають на лист, прикривають фольгою і прибирають в теплу духовку. Запікають їх при 180 градусах близько півгодини. За десять хвилин до вимкнення духовки з форми прибирають фольгу, щоб її вміст встигло придбати золотисту скориночку.Свинячі котлети з хлібом

Це ситне і просте блюдо можна подавати не тільки до сімейного обіду, але і до приходу гостей. Воно однаково вдало поєднується з відварним розсипчастим рисом, картопляним пюре або овочевими салатами. Для приготування свинячих котлет у фользі в духовці вам знадобляться:Півкіло м\'ясного фаршу.200 грам білого хліба.2 зубчики часнику.100 грам хорошого сиру.Середня картоплина.Невелика цибулина.200 грам панірувальних сухарів.Сіль, перець і олію.

Вимиту свинину перекручують через м\'ясорубку разом з цибулею і часником. В отриману масу додають потерту сиру картоплю, розмочений хліб, сіль і перець. Все гарненько перемішують до однорідності. Від готового фаршу відщипують невеликі шматки, розподіляють їх на долоні і начиняють нарізаним сиром. Заготовці надають форму котлетки, панірують її в сухарях і викладають на деко. Все це прикривають фольгою і прибирають в теплу духовку. Випікають вироби при помірній температурі не довше двадцяти п\'яти хвилин.Рибні котлети

Для приготування даного страви бажано використовувати тріску, путасу, щуку або минтай. Ці нежирні сорти риби і рекомендовані для дитячого та дорослого харчування. Тому виробами з них можна нагодувати все велике сімейство. Щоб приготувати смачні котлети в фользі в духовці, вам знадобляться:250 грам білого хліба.Півкіло рибного фаршу.50 грам ріпчастої цибулі.2 яйця.100 грам панірувальних сухарів.Сіль, рафіновану олію і спеції (за смаком).

Рибний фарш з\'єднують з розмоченим хлібом і подрібненим обсмаженою цибулею. Все це змішують з одним яйцем, сіллю і спеціями. З отриманої маси руками формують котлетки. Кожну з них занурюють у збите яйце, панірують у сухарях і викладають на деко. Все це прикривають фольгою і відправляють в гарячу духовку. Запікають рибні котлети при температурі 180 градусів протягом двадцяти п\'яти хвилин. Незадовго до завершення процесу з форми знімають фольгу, щоб її вміст встигло придбати гарну скоринку. Як гарнір до цього блюда зазвичай подають відварну картоплю, свіжі або запечені овочі.Вегетаріанські котлети

Це просте блюдо складається практично з одних овочів. Тому його напевно оцінять прихильники правильного харчування. Щоб приготувати такі котлети в фользі в духовці, вам будуть потрібні наступні продукти:850 грам картоплі.Велика морквина.Повна столова ложка манної крупи.50 грам білого борошна.Сіль, сушені ароматні трави і олію.Опис процесу

Картоплю миють, очищають від шкірки і ділять на три рівні частини. Дві з них відварюють у підсоленій воді і перетворюють в пюре. Як тільки він охолоне, до нього додають подрібнену моркву, манку, залишки тертої картоплі, борошно, сіль і ароматні трави. Все гарненько перемішують до однорідності. З утвореної маси формують не надто великі котлетки і змащують їх олією. Все це викладають на деко і накривають фольгою. Завдяки цьому страва вийде більш ніжним і соковитим.

Готують вегетаріанські котлети в фользі в духовці, попередньо прогрітій до ста дев\'яноста градусів. Приблизно через півгодини їх розкривають, акуратно перевертають і повертають в піч ще на десять хвилин. Як правило, цього часу виявляється цілком достатньо, щоб на поверхні овочевих котлет з\'явилася гарна золотава скоринка. Дане блюдо однаково смачно і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Подають без гарніру, попередньо поливши сметаною або будь-яким пікантним соусом.



Категория: Еда