Рулет з кальмарів. Як правильно приготувати?


Опубликованно 12.03.2018 20:35

Рулет з кальмарів. Як правильно приготувати?

Рецепти з кальмарів починають користуватися все більшою популярністю серед населення. Причини цього зрозумілі, цей молюск простий у приготуванні і доступний за ціною. А от страви з нього виходять ніжні і смачні. До того ж вживати в їжу кальмарів можна всім, навіть тим, хто сидить на дієті. Та й здивувати гостей і прикрасити святковий стіл рулет з кальмарів може з легкістю. Крім того, таке блюдо залишається смачним навіть в холодному вигляді.

Як вибрати кальмарів в магазині?

Морепродукти люблять багато хто, особливо приготовлені незвичайним чином. З цієї причини рецепти з кальмарів викликають все більший інтерес у господинь і всіх любителів готувати. Однак будь-яке блюдо може зіпсувати неякісний продукт.

Давайте розберемося, як правильно вибирати кальмарів. Для цього необхідно запам\'ятати прості правила:Не варто брати тушки кальмарів, які сильно злиплися між собою. Ситуація, коли їх неможливо відокремити один від одного, що говорить про те, що морепродукти піддавався неодноразовому заморожуванню.Про це розповість і колір м\'яса кальмарів. Якщо продукт гарної якості, то воно буде рівного білого або кремового кольору, без наявності вкраплень. Якщо ж на тушці проявляються рожеві, а іноді синюваті плями, то продукт був заморожений повторно. Так і чистити його буде непросто.Не варто купувати кальмарів, які мають верхню плівку яскравого, насиченого кольору. Такі тушки належать старим молюскам. Їх м\'ясо буде жорстким.Найбільш смачними вважаються тушки невеликих і слабоокрашенных кальмарів. Знайшовши їх на прилавку, можете сміливо відправляти до себе в кошику. Їх м\'ясо буде відрізнятися м\'якістю і ніжним смаком.

Як правильно і швидко почистити?

Почистити якісних кальмарів не складе ніякої праці. Для цього розморожену тушку промивають водою і обережно знімають плівку. Після цього можна перейти до видалення нутрощів і хітиновою пластини.

Однак мало хто з нас живе поруч з місцем видобутку кальмарів. Доводиться задовольнятися тим, що є в магазинах. Таких кальмари почистити складніше. Але спосіб є. Для нього варто приготувати миску з крижаною водою. Туди навіть можна додати кубики льоду. Також варто приготувати окремий посуд, щоб складати вже очищені тушки.

Кальмари обшпарюють окропом і відразу занурюють у крижану воду. Плівка, яка покриває тушку, лопне, і її можна буде з легкістю зняти.

Рулет з кальмарів з сиром, необхідні інгредієнти

Після того як почищені кальмари, можна приступати до приготування будь-якої страви. Дуже смачним і вельми незвичайним є приготований в духовці рулет з кальмарів.

Для його приготування знадобиться:Очищені тушки кальмарів, приблизно один кілограм.Двісті п\'ятдесят грам твердого сиру.П\'ять-шість курячих яєць.Триста грам грибів.Один свіжий огірок.Сирний або плавлений сир.Зелень.

Її можна взяти абсолютно будь-яку, на ваш смак.

Спосіб приготування

Для того щоб приготувати рулет з кальмарів, необхідно відварити їх тушки в підсоленій воді. Класти їх потрібно в киплячу воду. Не варто варити кальмари більше двох хвилин.

Сир потерти на крупній тертці. Відварити чотири яйця. Гриби порізати і обсмажити на рослинному маслі. Яйця, зелень і огірки дрібно порізати.

Після того як кальмари охолонуть, подрібнити їх у довільному порядку і змішати з сирими яйцями і тертим сиром. Все посолити і перемішати. Отриману суміш рівномірно розподілити на деку, який покритий папером для випічки.

Рулет з кальмарів запікають у духовці при температурі 200-220 градусів, протягом десяти хвилин.

Коли готовий пласт охолоне, але ще буде теплим, промазати його плавленим або сирним сиром, зверху покласти гриби, огірки і зелень з яйцями. Всі згорнути в рулет, обернути харчовою плівкою і залишити в холодильнику на годину-півтора.

Варений рулет з кальмарів

Для тих, хто не любить рибний запах молюсків, такий ніжний рулет з кальмарів буде ідеальним рішенням. У ньому він абсолютно відсутня.

Для того щоб його приготувати, знадобляться наступні інгредієнти:Один кілограм кальмарів.Невеликий шматочок хліба з пшеничного борошна.Головка ріпчастої цибулі.Три середніх зубчики часнику.Два яйця.Двісті грам будь-якого твердого сиру.Сіль і спеції за смаком.Будь-яка зелень, але бажано наявність кропу.Трохи молока.Як приготувати?

Тепер перейдемо до процедури приготування з кальмарів рулету. Для цього шматок пшеничного хліба замочують у холодному молоці на п\'ять хвилин. Після хліб необхідно віджати від надлишку рідини.

Яйця варто відварити і натерти на крупній тертці. Сир натирається на тертці. Потім сирих отчищенных кальмарів прокручують разом з хлібом через м\'ясорубку. Також варто прокрутити цибулю. Часник дрібно порізати або пропустити через прес. У суміш додайте сіль і спеції за смаком. Вона повинна бути трохи рідкої по своїй консистенції.

Далі потрібно харчова плівка. Її необхідно розгорнути на столі. Поверх плівки викладається фарш і рівномірно розподіляється. Дуже важливо, щоб шар був тонкий, а на його поверхні не було жодної дірочки». Далі на підготовлену поверхню викладають яйця і сир. Зверху все посипаємо дрібно порізаною зеленню. При бажанні можна додати гриби і пасеровані цибулю і моркву.

Тепер можна переходити до формування рулету. Для цього харчову плівку потрібно взяти за один край і, акуратно піднімаючи фарш, скачувати пласт в рулет. На перший погляд може здатися складним, але це зовсім не так.

Далі отриманий рулет щільно обертають харчовою плівкою, а його кінці зав\'язують мотузкою. Замість плівки можна використовувати марлю. Її також зав\'язують з боків мотузкою, немов цукерку. Дуже важливо не поламати в цей момент рулет. Тому слід бути обережним, перекладаючи фарш.

Але перш ніж формувати рулет, варто заздалегідь поставити у велику каструлю воду. У неї можна додати сіль і спеції. В харчовій плівці варто зробити кілька отворів голкою. Після того як вода закипить, можна опускати в неї рулет. Варити його стоїть на слабкому вогні протягом п\'ятнадцяти-двадцяти хвилин.

Після закінчення цього часу рулет виймають і дають йому охолонути. Після цього можна знімати з нього плівку і нарізати на порційні шматочки.



Категория: Еда