Що з\'їсти на обід швидко і смачно?


Опубликованно 01.03.2018 07:20

Що з\'їсти на обід швидко і смачно?

Обід – це денний прийом їжі, що дозволяє заповнити запаси цінних вітамінів і мікроелементів. Регулярний відмова від нього може стати причиною появи збоїв в роботі шлунково-кишкового тракту. Разом з тим занадто щедра трапеза навантажує серцево-судинну систему, чим завдає не меншої шкоди людському здоров\'ю. Тому дієтологи прийшли до висновку, що для підтримки гарного самопочуття потрібно правильно і збалансовано харчуватися. У сьогоднішній статті розповімо, як та що приготувати їсти на обід. Загальні рекомендації

Найбільш правильним і корисним вважається комплексний обід із трьох складових – гарячого супу, другої і третьої страви. При раціональному підході до його приготування весь процес забирає не так багато часу, як може здатися на перший погляд. Приміром, щоб зварити грибний, вегетаріанський сирний, овочевий або курячий суп, вам буде потрібно не більше сорока п\'яти хвилин.

Друге зазвичай складається з м\'ясного або рибного блюда, доповненого смачним гарніром. Прекрасним варіантом для повноцінного обіду стане гречка з печерицями або макарони по-флотськи. Якщо у вас є трохи більше вільного часу, то можна запекти рибу або куряче філе.

Що стосується третього, то його роль відводиться чорного чаю, компоту, фруктового соку або киселю. Розібравшись, що з\'їсти на обід, можна переходити до розгляду рецептів страв, оптимально підходять для денної трапези.Грибний суп з плавленим сиром

Це легке і смачне блюдо ідеально підходить для сімейного обіду. Воно готується з простих і бюджетних компонентів, а сам процес займає мінімум часу. Щоб зварити такий супчик, вам потрібно: Плавлений сирок.250 грам шампіньйонів.2 картоплини.Велика цибулина.Середня морквина.2 великі ложки тоненькою вермішелі.Сіль, зелень, чорний перець, олію і сухарики з білого хліба.

Цей рецепт відрізняється простотою, тому їм напевно зацікавляться ті, хто поки не вирішив, що сьогодні їсти на обід. В каструлю, заповнену двома літрами окропу, завантажують засмажку з цибулі, моркви і грибів. Туди ж додають порізану кубиками картоплю і варять все разом до м\'якості овочів. Потім в загальну каструлю відправляють плавлений сирок, стежачи, щоб він повністю розчинився в киплячому бульйоні, і вермішель. Все це підсолюють, перчать і посипають рубаною зеленню. Подають готовий суп з грінками з білого хліба.Макарони по-флотськи

Дане блюдо виходить дуже смачним і ситним. Воно готується з простих продуктів, що не потребують тривалої термічної обробки. Тому його напевно оцінять молоді господині, не знають, що можна їсти на обід. Щоб зробити макарони по-флотськи, вам знадобиться:300 грам м\'ясного фаршу.Велика цибулина.400 грамів макаронних виробів.2 великі ложки томатної пасти.Сіль, мелений перець і олію.

Розібравшись, що з\'їсти на обід, потрібно зрозуміти, як саме це приготувати. Починати процес потрібно з обробки макаронів. Їх завантажують у каструлю з підсоленою киплячою водою і залишають на повільному вогні. Поки вони варяться, можна зайнятися іншими компонентами. У сковорідку з розігрітим рослинним жиром викладають подрібнену цибулю і пасерують. Як тільки він підрум\'яниться, до нього додають фарш, сіль і перець. Через десять хвилин туди ж відправляють томатну пасту і зварені макарони. Все це прогрівають на повільному вогні і прибирають з плити. Курячий суп з вермішеллю

Цей рецепт напевно зацікавить панянок, які розмірковують, що з\'їсти на обід при дієті. Приготоване за нього блюдо відрізняється досить низькою калорійністю. Разом з тим воно містить всі необхідні вітаміни і мікроелементи і відмінно втамовує відчуття голоду. Щоб зварити такий супчик, вам знадобиться:? Курячої тушки.4 картоплини.Середня цибулина.Невелика морквина.Жменя тоненькою вермішелі.Сіль і свіжа зелень.

Промиту курку заливають холодною водою і відправляють на плиту. Як тільки рідина почне кипіти, з неї знімають піну, яка утворилася і зменшують вогонь. Готове м\'ясо виймають з бульйону і відокремлюють від кісток. Відразу після цього в каструлю закладають терту моркву, подрібнену цибулю і порізану картоплю. Все це підсолюють і варять до м\'якості овочів. У практично готовий суп додають вермішель і шматочки м\'яса, а через п\'ять хвилин каструлю знімають з вогню. Перед подаванням страву посипають свіжою зеленню.Курячі котлети

Це швидке в приготуванні блюдо стане справжньою знахідкою для тих, хто поки не вирішив, що з\'їсти на обід. В магазин потрібно зайти, якщо вдома немає таких продуктів:1,5 шт. курячого філе.150 грамів хліба.? Склянки молока.Часточка часнику.Невелика цибулина.Сіль і зелень.

Помытое філе перемелюють на м\'ясорубці разом хлібом, часником та цибулею. В одержаний фарш додають сіль, молоко і зелень. Все гарненько перемішують, ліплять котлетки і тушкують їх на розпеченій сковорідці.Салат з куркою і овочами

Цей рецепт напевно стане в нагоді тим, хто поки не знає, що поїсти в обід на роботі. Такий салат можна приготувати напередодні ввечері, а вранці просто покласти в судочок і взяти з собою в офіс. Для його створення вам знадобиться: 250 грам вареного курячого філе.Свіжий огірок.200 грам кольрабі.Варена морквина.60 грамів консервованого горошку.Гірчичний порошок, олія і сік половинки лимона.

Всі інгредієнти нарізають дрібними кубиками, складають в одну миску і підсолюють. Все це заправляють соусом, зробленим з гірчиці, рослинного масла і лимонного соку. Готовий салат акуратно перемішують і подають на стіл.Фріттата з помідорами та квасолею

Це смачне блюдо, віддалено нагадує омлет, напевно оцінять ті, хто роздумує, що з\'їсти на обід в офісі. Для його приготування вам буде потрібно:2 склянки нарізаних помідорів.8 яєць.Стакан консервованої чорної або червоної квасолі.60 грам моцарели.Столова ложка оливкової олії, сіль, перець і базилік.

Яйця розбивають у об\'ємну мисочку і хорошенечко збовтують. Потім їх підсолюють, посипають рубаним базиліком, перчать і прибирають в сторону. У сковорідці, змащеній розігрітим оливковою олією, злегка обсмажують томати і квасоля. Потім все це заливають збитими яйцями, прикрашають шматочками моцарели, накривають кришкою і томити на повільному вогні близько двадцяти хвилин.Вегетаріанський сендвіч

Рецепт цього простого бутерброда нагоді тим, хто поки ще не вирішив, що з\'їсти на обід сьогодні в офісі, не залишаючи свого робочого місця. Для його відтворення вам потрібно:2 скибочки цільнозернового хліба.3 шматочки огірка.2 великі ложки хумуса.2 тонких скибочки помідора.3 скибочки авокадо.По ? чашки натертої моркви і будь-яких паростків.

Підсушений хліб змащують хумусом. Зверху викладають шарами овочі в довільному порядку. Все це накривають другим шматочком хліба і подають до столу.Овочеве рагу

Це легке вегетаріанське блюдо стане справжньою знахідкою для тих, хто поки не визначився, що краще їсти на обід і не поправитися. Таке рагу відрізняється порівняно низькою калорійністю, а готувати його можна не тільки влітку, але й взимку. Для цього вам буде потрібно:2 цукіні.Середня цибулина.2 болгарських перцю.Баклажан.2 зубчики часнику.200 грам консервованих помідорів.2/3 склянки бульйону.75 мл білого вина.Оливкова олія, сіль і прованські трави.

У сковорідку з розігрітим рослинним жиром викладають подрібнену цибулю і рубаний часник. Через пару хвилин туди ж додають інші овочі, попередньо нарізані великими шматочками. Все це заливають вином і тушкують трохи менше чверті години. Потім у сковорідку відправляють томати, сіль і прованські трави. Все гарненько перемішують, прогрівають на повільному вогні і прибирають з плити.Рис з овочами

Це цікаве і досить ситне блюдо готується дуже швидко і просто. Тому воно напевно потрапить в кулінарну книгу тих, кого хвилює, що можна їсти на обід. Щоб зробити смачний рис з овочами, вам потрібно:По 200 грам брокколі і цвітної капусти.Чайна ложка куркуми.200 грам рису.По ? чайної ложки прованських трав і оливкової олії.10 грам свіжого червоного перцю.Сіль і спеції.

Попередньо відварений рис обсмажують на розігрітому рослинному жирі. Потім його приправляють спеціями, сіллю, прованськими травами і червоним перцем. Через п\'ять хвилин в загальну сковорідку додають сире яйце, брокколі і цвітну капусту. Все це протушивают протягом семи хвилин, посипають куркумою, перемішують, прогрівають і прибирають з плити.Овочева запіканка

Це просте і смачне блюдо напевно викличе певний інтерес у всіх, хто ще не встиг вирішити, що з\'їсти на обід. Для його приготування вам знадобиться:250 грам кабачків.2 яйця.400 грам цукіні.Велика ложка сметани.150 грам помідорів.100 мл 0,5%-го молока.30 грам сиру.Сіль, кріп і спеції.

Вимиті овочі нарізають тоненькими кружечками і викладають шарами в жароміцну форму. Потім їх відправляють в теплу духовку і готують при 200 градусах протягом чверті години. Після закінчення зазначеного часу овочі заливають збитими яйцями, змішаними з молоком, сметаною, рубаним кропом, сіллю і спеціями. Зверху страву посипають натертим сиром і повертають в духовку. Запікають його протягом семи хвилин до появи рум\'яної скоринки.Буряковий салат

Це просте блюдо ідеально підходить для вегетаріанського обіду. До того ж його можна зробити заздалегідь, а вранці взяти з собою на роботу. Для приготування такого салату вам знадобиться:Півкіло буряків.400 г стручкової квасолі.Лимонний сік, оливкова олія і сіль.

Вимитий буряк загортають у фольгу і запікають при 200 градусах протягом півгодини. Потім її охолоджують, чистять, нарізають кубиками і складають у глибоку посудину. Туди ж додають стручкову квасолю, попередньо обсмажену на розігрітому оливковому маслі. Все це підсолюють, збризкують натуральним лимонним соком і акуратно перемішують.Овочеве рагу з гречкою

Це корисне страву можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді. Тому його оцінять ті, хто ще не вирішив, що з\'їсти на обід, не відлучаючись з робочого місця. Таке рагу можна приготувати напередодні ввечері, а виходячи з дому, просто упакувати в судок. Для цього вам знадобиться:Стакан гречки.Пара морквин.5-6 шт. брюссельської капусти.Пара середніх цибулин.Сіль, спеції і оливкове масло.

У сотейнику, змащеному розігрітим рослинним жиром, обсмажують попередньо порізані овочі. Через п\'ять хвилин до них додають промиту гречку. Все це заливають потрібною кількістю фільтрованої води, підсолюють, приправляють спеціями і томят на мінімальному вогні до готовності крупи. Як правило, тривалість цього процесу не перевищує двадцяти п\'яти хвилин.Капустяні котлети

Блюдо, приготоване за нижеописанному рецептом, можна подавати зі свіжою сметаною або будь-яким пікантним соусом. Воно складається практично з одних овочів, а значить, виходить не тільки смачним, але і дуже корисним. Щоб зробити такі котлетки, вам потрібно:250 грам білокачанної капусти.2 свіжих курячих яйця.100 грам ріпчастої цибулі.20 г манної крупи.100 грам моркви.Сіль, чебрець, мелений перець і оливкове масло.

Попередньо вимитий і дрібно нашатковану капусту складають в каструлю, заливають невеликою кількістю води і відправляють на плиту. Все це підсолюють і варять протягом дев\'яти хвилин. Потім размягчившийся овоч відкидають на друшляк, повністю охолоджують і змішують з пасерованою цибулею і морквою. До оброблених таким способом овочів додають манну крупу, сирі курячі яйця, чебрець і перець. Все гарненько перемішують до утворення однорідної маси. З отриманого капустяного фаршу мокрими руками формують невеликі котлетки і обсмажують їх на грилі по кілька хвилин з кожного боку. Готові вироби відразу подають до столу.



Категория: Еда