Як приготувати лаймовий пиріг: рецепт


Опубликованно 28.02.2018 05:10

Як приготувати лаймовий пиріг: рецепт

З 2006 року традиційний американський десерт на основі соку мексиканського лайма сорти Key lime був законодавчо закріплений як національний пиріг штату Флорида. Крім основного інгредієнта, при його приготуванні використовуються яйця і згущене молоко. Широку популярність пиріг отримав ще в XIX столітті. За цей час десерт став настільки популярним, що сьогодні подають його ледь чи не в кожному кафе на південно-східному узбережжі США. У нашій статті уявімо кращі рецепти лаймового пирога з фото і покроковим описом. На вибір господинь представлені різні варіанти приготування, у тому числі і без випікання в духовці. Американський рецепт пирога

У штаті Флорида цікавий десерт з пікантною кислинкою вміє готувати чи не кожна господиня. Рецепт лаймового пирога в цьому американському регіоні передається тут від матері до дочки і залишається незмінним протягом довгих років.

Десерт на основі цедри і соку мексиканського лайма готувати зовсім нескладно. Досить дотримуватися наступної покрокову інструкцію: Вершкове масло (100 г) розтоплюється на водяній бані або в мікрохвильовій печі і повністю остуджується при кімнатній температурі. Солодке пісочне печиво (300 г) подрібнюється за допомогою блендера або м\'ясорубки до стану крихти. Вершкове масло з\'єднується з крихтою. В жирну масу додається цукор (2 ст. ложки) і замішується тісто. Його слід розподілити по дну і стінкам форми, роблячи руками борти. Форма для випічки відправляється в розігріту духовку (170 °С) на 10 хвилин. На дрібній тертці натирається зелена цедра 6 лаймів, з м\'якоті вичавлюється сік. У глибокій мисці збиті в піну яйця (2 шт) з\'єднуються зі згущеним молоком (300 мл). Додається сік і цедра лаймів. Приготовлена начинка викладається зверху на печиво і відправляється в духовку на 20 хвилин. Остиглий пиріг прикрашається сметанним кремом, приготовленим з сметани (200 мл) з цукровою пудрою (3 ст. ложки). Після цього готовий десерт рекомендується відправити в холодильник на ніч. Пиріг з лаймом і згущеним молоком

Десерт, приготований за наступним рецептом, має цікавий і освіжаючий смак. Але на відміну від попереднього варіанту він робиться на основі несолодкого рубленого тіста.

Лаймовий пиріг зі згущеним молоком готується в такій послідовності: На столі просіяти гіркою 200 г пшеничного борошна з дрібкою солі. Зверху викласти подрібнену кубиками холодне вершкове масло (100 г). Порубати інгредієнти ножем до отримання характерною крихти. Додати трохи крижаної води (5 ст. ложок) і замісити тісто. Розподілити його по формі для випічки, одночасно формуючи бортики. Відправити тісто у форму в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто наколотити виделкою, зверху накрити папером і покласти вантаж. Випікати в розігрітій духовці (200 °С) протягом 15 хвилин. Після цього вантаж на папері прибрати і знову відправити форму в духовку на 5 хвилин. Поки печеться основа для пирога можна зайнятися заливкою. Сік двох лаймів з\'єднується з яйцями (2 шт.). Додається згущене молоко (400 мл). Температура в духовці зменшується до 160 °С. Підготовлена начинка виливається на гарячий корж і відправляється випікатися протягом 20 хвилин. Остиглий десерт посипається цукровою пудрою і прикрашається цедрою лаймів. Лаймовий пиріг з меренгою

Такий десерт має пікантний смак і яскраво виражений цитрусовий аромат. Лаймовий пиріг з меренгою готується згідно з наступною покрокової інструкції: Основа для десерту робиться з печива і вершкового масла. В першу чергу за допомогою блендера печиво (175 г) подрібнюється в крихту. В цей час розтоплюється вершкове масло (75 г) і остуджується до кімнатної температури. З інгредієнтів замішується жирне тісто. Воно розподіляється по дну і стінкам форми і охолоджується в морозилці протягом 15 хвилин. Для начинки в сотейник з кукурудзяним крохмалем (40 г) додається сік і цедра 6 лаймів. Маса розтирається до стану однорідної пасти. Після цього сотейник відправляється на невеликий вогонь. Постійно помішуючи, маса доводиться до густої консистенції. Сотейник знімається з вогню. Трохи остиглий крохмаль з лаймами, постійно збиваючи масу міксером, вводяться жовтки (2 шт) та цукор (75 г). Сотейник знову вирушає на вогонь, і соус доводиться до потрібної консистенції. Злегка остигнула начинку викласти на тісто і відправляється на деякий час в холодильник. Духовка розігрівається до 170 °С. Білки 3 яєць збиваються з цукром (170 г) в пишну піну. За допомогою кондитерського мішка меренга красиво викласти на начинку. Пиріг випікається в духовці протягом 30 хвилин. Перш ніж подавати його столу, десерт повинен добре охолонути у формі. Як приготувати лаймовий пиріг в мультиварці?

Відсутність духовки не є перешкодою для приготування смачного десерту. Особливо якщо на кухні є мультиварка.

Лаймовий пиріг в цьому випадку готується наступним способом: З сиру (200 г), яєць (2 шт.), олії (4 ст. ложки), цукру, розпушувача (по 1 ч. ложці) і борошна (2 ? ст.) замішується тісто. Дно чаші мультиварки вистилається пергаментом. Зверху розподіляється тісто з формуванням бортиком висотою 2 див. Для начинки 2 яйця збиваються в піну. Додається сік і цедра лаймів, банку згущеного молока (380 мл). Начинка викладається на тісто. Встановлюється режим "Випічка". Пиріг готується в мультиварці 80 хвилин на цій програмі і ще 40 хвилин в режимі "Підігрів". Лаймовий желейний пиріг без випічки

Для приготування такого десерту не потрібно духовка. Желейний лаймовий пиріг готується в холодильнику, але від цього не менш смачним. Для приготування десерту знадобиться наступна інструкція: Желатин (10 г) висипається в сотейник і заливають холодною водою (100 мл). З печива (200 г) і розтопленого вершкового масла (100 г) готується основа для пирога. Замешенная руками жирна маса розподіляється на дно рознімної форми, яка відразу ж ставиться в холодильник на 30 хвилин. Сотейник з набряклим желатином відправляється на невеликий вогонь і прогрівається протягом декількох хвилин до його повного розчинення. З допомогою міксера слід збити сметану (500 мл), вершковий сир (150 г), цукор (120 г), цедру і сік лайма. Тонкою цівкою влити охолоджений желатин. Вилити масу зверху на основу для печива і відправити форму в холодильник на 2 години. Пачку желе зеленого кольору розвести з водою відповідно до інструкції на упаковці. Вилити приготоване желе на застиглу начинку пирога. Відправити десерт в холодильник ще на 5 годин. Перед подачею прикрасити його часточками лайма. Особливості та рекомендації щодо приготування

Наступні поради допоможуть зробити смак лаймового пирога більш цікавим, а структуру начинки більш ніжною: При приготуванні десерт з меренгою збиту білкову масу слід викладати начинку більш рівномірно і щільно. Завдяки цьому вдасться уникнути появи між начинкою і меренгою непотрібної рідини. До того ж у цьому випадку безе точно не опуститься при охолодженні пирога. При приготуванні начинки для желейного десерту можна використовувати не вершковий сир, а сирну масу. Але тоді кількість цукру в рецепті слід зменшити вдвічі. Лаймовий пиріг подається до столу тільки в охолодженому вигляді. бажано, щоб перед розрізанням він провів в холодильнику хоча б 2 години.



Категория: Еда