Тістечко "картопля" з печива без згущеного молока: рецепт приготування з фото


Опубликованно 14.02.2018 05:57

Тістечко

Тістечко "картопля" - улюблені ласощі радянських дітей поряд з еклерами, трубочками і кошиками. Готували його з бісквітної крихти, а подавали і в елітних ресторанах, і в міських їдалень. В домашніх умовах "картопля" дозволяла утилізувати залишки коржів для торта, сухе печиво, сухарики або пряники. Назва це всесвітньо відоме тістечко отримало завдяки візуальному подібності з бульбою картоплі. Для цього готове виріб щедро обвалювали в какао, а зверху малювали масляним кремом паростки.

У нашій статті наведемо кілька рецептів тістечка "картопля" без згущеного молока з печива, бісквітних коржів або сухарів. Але для початку зупинимося на походженні цього знаменитого кондитерського виробу.Історія всім відомого тістечка

Як і багато інші знамениті кондитерські вироби, "картопля" з\'явилася завдяки чистій випадковості. Сталося це в XIX столітті в будинку відомого фінського поета Йогана Рунеберга.

Одного разу в будинок до автора завітали несподівані, але імениті гості. Однак частувань у господарів не виявилося ніяких, крім уламків сухого печива. Тоді дружина поета пішла на хитрість. Вона подрібнила залишки печива в ступці, додала в них трохи сметани, домашнє варення і кілька крапель лікеру. З наявних інгредієнтів пані Рунеберг замісила пластичне "тісто" і сформувала з нього вироби, що нагадують за зовнішнім виглядом всім відомі сьогодні тістечка. В результаті гості залишилися в захваті і почали просити у господині рецепт "картоплі".

Згодом експериментальним шляхом з\'ясувалося, що самі смачні тістечка виходять з бісквітної крихти з додаванням різних кондитерських кремів, ароматизованих ромом або коньяком. В домашніх умовах і до цього дня в якості основи використовується сухе печиво або пряники. Тістечко "картопля" без згущеного молока: класичний рецепт

За Гостом це кондитерський виріб готується з бісквітної крихти з додаванням крему на основі згущеного молока і вершкового масла. Всередині тістечко залишається світлим, а зовні обвалюється в какао-порошку і виходить коричневого кольору.

По класичному рецепту тістечко "картопля" готується без згущеного молока. Зробити його можна таким способом:Сухе пісочне печиво (250 г) подрібнюється в блендері в крихту.В отриману суміш додається розтоплене масло (100 г) і молоко (50 мл).Слідом в тісто просіюється цукрова пудра і какао (по 50 г).Всі інгредієнти ретельно перемішуються ложкою. У результаті повинна вийти досить липка однорідна маса.Вологими руками формуються вироби і обвалюються в какао-порошку.

Тістечко "картопля" без згущеного молока з печива за рецептом в класичному виконанні має більш насичений шоколадний смак. За бажанням зверху можна прикрасити "вічками" з білкового крему. З такої кількості інгредієнтів виходить 10 картоплин.Тістечко "картопля" без згущеного молока і молока

Одна з переваг такого кондитерського виробу полягає в тому, що для його приготування не потрібно духовка. Готується воно без випічки, а перед подачею його рекомендується витримати в холодильнику не менше 1 години.

Рецепт тістечка "картопля" без згущеного молока з печива полягає у виконанні наступних дій:Пісочне печиво (400 г) складається в щільний поліетиленовий пакет або в офісний файл.З допомогою качалки печиво в пакеті подрібнюється до стану крихти.В пісочну масу додається 100 г розтопленого масла, цукрова пудра (50 г) і какао-порошку (40 г).Спочатку ложкою, а потім руками замішується пластичне тісто, з якого згодом і формуються вироби, що нагадують за формою картоплю.Готується обсипання для "картоплі" з какао-порошку і цукру (по 40 г).Тістечка щедро обвалюються в обсипці.Вироби викладаються на плоске блюдо і відправляються в холодильник на 1 годину.Як зробити тістечко "картопля" без згущеного молока з волоськими горіхами?

Цей рецепт приготування знаменитого ласощі доведеться за смаком дорослої компанії. Крім волоських горіхів до складу тесту для тістечок входить коньяк. В результаті вироби виходять дуже ароматними і сочними. А для дітей можна приготувати окрему порцію без додавання алкоголю.

Тістечко "картопля" з печива без згущеного молока за рецептом з волоськими горіхами готується в такій послідовності:Обрізки бісквітного коржа (500 г) подрібнюються в блендері або на м\'ясорубці. Частина отриманої крихти потрібно відкласти в сторону (2 ст. ложки).Аналогічним способом подрібнюються очищені волоські горіхи (100 г).Молоко (1 стакан) розігрівається на плиті. Як тільки вона закипить, каструлю слід зняти з вогню. В молоко висипати цукор (1 склянка) і перемішати до повного розчинення. Слідом додається вершкове масло (150 г) і какао у вигляді порошку (50 г). Знову перемішати отриману суміш.З\'єднати разом підготовлену крихту, волоські горіхи і шоколадну масу, додавши коньяк (4 ст. ложки) і ваніль (1 ч. ложку).З отриманої липкої маси сформувати вироби. Обваляти тістечка в суміші какао-порошку і бісквітної крихти (2 ст. ложки).Зверху вироби можна посипати цукровою пудрою.Тістечко "картопля" з заварним кремом

Для приготування таких кондитерських виробів знадобляться яйця. А точніше для того, щоб зварити на їх основі смачний заварний крем по запропонованому нижче рецептом.

Тістечко "картопля" без згущеного молока готується в такій послідовності:В першу чергу необхідно підготувати бісквітну крихту. Для цього 300 г печива або обрізки від коржів подрібнити в блендері.Аналогічно перемолоти на борошно жменя волоських горіхів.З\'єднати разом підготовлені крихти, какао (2 ст. ложки) і горіхи.У невелику миску насипати цукор (50 г) борошно (2 ч. ложки). Залити суху суміш невеликою кількістю молока (50 мл). Вбити 1 яйце і перемішати до однорідного стану, щоб не було грудочок.У сотейник налити 150 мл молока і довести на плиті до кипіння. Тонкою цівкою влити яєчну суміш. На повільному вогні приготувати крем, постійно помішуючи віночком. Як тільки він стане густим, зняти каструлю з плити.Додати в заварний крем вершкове масло, а потім підготовлену крихту.Вимісити тісто і сформувати "картоплю". Обваляти вироби в какао.Рецепт тістечка без згущеного молока з яйцем

Для приготування такої "картоплі" знадобиться недороге галетне печиво, наприклад, "Зоологічне" або "Марія". Готуються тістечка за наступним рецептом:Печиво (400 г) подрібнюється в крихту.У підготовлену суху суміш додається м\'яке вершкове масло (200 г).Печиво з маслом добре розтираються виделкою.Додається сире яйце, склянка цукру, столова ложка горілки або коньяку і какао (50 г).Ложкою або руками ретельно тісто вимішується. Як тільки воно стане досить пластичним, можна починати формувати вироби.Як і в попередніх рецептах, тістечко "картопля" з печива без згущеного молока обвалюється в какао. Перед подачею на стіл вироби потрібно добре остудити.Смачна "картопля" без вершкового масла і згущеного молока

Для приготування знайомого з дитинства ласощі по цьому рецепту знадобиться мінімум інгредієнтів. Смак же в тістечка "картопля" без згущеного молока за рецептом з фото, представленому нижче, виходить просто дивовижним.

Для приготування кондитерських виробів знадобиться суха бісквітна крихта. Щоб її зробити, необхідно подрібнити сухі коржі або печиво (300 г) качалкою або в блендері. У підготовлену суміш додається какао (3 ст. ложки), цукор (? склянки) і таку ж кількість підігрітого молока. З представлених інгредієнтів замішується липка маса, з якої формуються тістечка. Перед вживанням їх рекомендується добре охолодити.Тістечко "картопля" з солодких сухарів

Пропонуємо ще один спосіб приготування всім відомого з дитинства ласощі. Тістечко "картопля" без згущеного молока в домашніх умовах готується з солодких ванільних сухарів. Виходить дуже смачний і бюджетний десерт.

В першу чергу необхідно подрібнити сухарі (300 г) в крихту. Для цього рекомендується скористатися м\'ясорубкою. У суху суміш додається какао (4 ст. ложки), подрібнені в борошно волоські горіхи (? склянки), м\'яке вершкове масло (150 г) і столова ложка рому. Молоко (1 склянка) розігрівається на плиті, після чого в ньому розчиняється цукор (200 г). Солодка рідина додається в тісто. З отриманої липкої маси і формуються кондитерські вироби.Корисні рекомендації

Наступні поради допоможуть у приготуванні знаменитого тістечка "картопля":Перед формуванням виробів тісто на основі печива рекомендується відправити на 30 хвилин у холодильник.Якщо маса виходить занадто липким і вологим, в неї додається ще трохи крихти. Тільки після цього можна робити тістечка.Крім волоських горіхів в тісто можна додавати подрібнені сухофрукти і цедру апельсина.

Експериментуйте і дивуйте своїх домочадців новинками, смачними тістечками та солодощами.



Категория: Еда