Пиріг на молоці з яблуками - особливості приготування, рецепти
Опубликованно 12.02.2018 01:36
Пироги являють собою страва з тіста з будь-якою начинкою. При цьому тісто може бути приготовлено різне, наприклад, дріжджове, бісквітне або пісочне. Також існує багато різновидів цього десерту, особливо смачним виходить пиріг на молоці з яблуками. Готувати його зовсім нескладно, а продукти, які використовуються в рецептах, завжди доступні і мають невисоку вартість. Яблука у випічці використовують будь-які. Якщо зіпсовані плоди, непотрібне обрізають.
Пироги на рідкому тісті: секрети приготування
Заливні пироги готують за принципом шарлотки, коли рідке тісто з начинкою виливають у форму і запікають. Така випічка має ряд переваг. Тісто готується дуже швидко, оскільки не передбачає ручної роботи. В якості начинки використовують будь-які фрукти або ягоди, тому можна отримати різноманітні страви.
Рецепти приготування пирогів на молоці дуже прості, тому з ними може впоратися навіть недосвідчений кулінар. Крім молока можна застосовувати сметану або кисле молоко, інші компоненти залишаються незмінними: яйця, борошно, розпушувач (сода). Така випічка може служити смачною закускою або десертом. Час приготування страви залежить від кількості тіста і глибини форми, і звичайно воно складає близько однієї години. Краще всього використовувати високу форму, яку обов\'язково потрібно промазати маслом. Багато господині готують випічку в мультиварці, але часу на приготування в даному випадку буде потрібно більше.
Заливний пиріг «Мамі»
Особливістю такої страви є тіста рідкої консистенції. Молоко тут використовується кисле.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 250 грамів кислого молока;
- 3-4 яблука;
- 150 грамів цукрового піску;
- 1 чайна ложка кориці;
- 260 грам борошна;
- 50 грамів вершкового масла;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 0,5 чайної ложки солі.
Цей пиріг з яблуками на кислому молоці починають готувати з того, що борошно додають сіль, висипають в миску і роблять посередині поглиблення. В окремій ємності яйця збивають з цукром, додають соду і кефір, перемішують. Цю масу заливають в борошно, розмішуючи ложкою. Масло розтоплюють і додають в тісто. Якщо немає вершкового, можна використовувати соняшникову. Яблука чистять, миють і нарізають шматочками на свій розсуд.
В підготовлену форму для випічки, яку потрібно змастити олією, вилити половину тіста, зверху поміщають яблука по всій його площі, посипають корицею і виливають інше тісто. Форму ставлять у духовку і випікають пиріг на молоці з яблуками близько півгодини при середній температурі. Блюдо виходить смачним і ароматним, його остужівают, розрізають і подають до чаю.
Насипний пиріг швидкого приготування
Інгредієнти:
- 1 кілограм яблук з кислинкою;
- 100 грамів цукрового піску;
- 200 грамів борошна;
- 200 грамів манної крупи;
- 200 грамів молока;
- 35-40 грамів масла вершкового;
- 0,5 чайної ложки розпушувача;
- кориця і ваніль.
Цей смачний пиріг з яблуками на молоці швидко готується, а спосіб його приготування дуже цікавий. Для цього манку, борошно, цукор, ваніль і розпушувач змішують і добре перемішують. У форму, попередньо змащену маслом, викладають третину сухої суміші. Яблука з шкіркою натирають на тертці і викладають зверху, посипають корицею. Потім роблять кілька дірочок і наливають в них половину молока. Потім знову висипають частина сухої суміші, зверху кладуть яблука і знову заливають рештою молоком. Далі знову засипають суху суміш, розрівнюють поверхню, кладуть заморожений шматочок вершкового масла і ставлять випікатися близько години при середній потужності.
Насипний пиріг з яблуками на молоці, рецепт якого ми розглянули, можна подавати теплим, але особливо смачним він виходить на другий день, коли ніч простоїть в холодильнику. Випічка виходить з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою. Замість яблук можна використовувати інші фрукти або ягоди.Заливний пиріг в мультиварці
Інгредієнти:
- 700 грамів борошна;
- 3 яйця;
- 30 грамів масла рослинного;
- півлітра молока;
- 1 столова ложка розпушувача;
- 320 грамів цукру;
- сіль і ванілін;
- 3 яблука.
Цей пиріг на молоці з яблуками готується в мультиварці з чашею не менше п\'яти літрів. Якщо ємність меншого обсягу, кількість інгредієнтів скорочують. Яйця з сіллю і цукровим піском збивають за допомогою міксера до тих пір, поки об\'єм за рахунок піни не збільшиться в два рази. Потім додають молоко і перемішують. Поступово вводять борошно, попередньо змішану з розпушувачем і ваніліном. Все акуратно перемішують і додають олию. Яблука чистять, миють і нарізають шматочками.
Половину готового тіста викладають в чашу, зверху викладають яблука і накривають рештою тестом. Чашу ставлять у каструлю і випікають до готовності.
Болгарський пиріг з яблуками і манкою, молоком
Інгредієнти:
- 200 грамів манної крупи;
- 220 грамів борошна;
- 180 грамів цукрового піску;
- 200 грамів молока;
- 15 грамів розпушувача;
- 5 яблук;
- сік з половини лимона.
Готується цей пиріг на молоці з яблуками в духовці. Спочатку всі сухі компоненти змішуються. Яблука нарізають невеликими шматочками і збризкують соком лимона. У змащену вершковим маслом форму висипають половину сухого тіста, зверху викладають фрукти та іншу суміш. Заливають все киплячим молоком і проколюють пиріг в декількох місцях, щоб молоко дійшло до нижнього шару. Форму ставлять у духову шафу на п\'ятдесят хвилин при 180 градусах. Готова випічка виходить дуже ніжною, вона не розсипається після охолодження. Шарлотка на тесті з молока
Інгредієнти:
- 200 грамів молока;
- 1 яйце;
- 500 грамів борошна;
- 180 грамів цукру;
- 1 чайна ложка соди, гашеного оцтом;
- 3 яблука.
Цей пиріг на молоці з яблуками виходить пишним і ніжним. Його дуже люблять діти, а готується він дуже просто. Для цього фрукти миють і очищають від шкірки, видаляють серцевину і нарізати великими шматочками. В окремій ємності збивають з цукром яйця, додають молоко, після чого знову збивають. Потім поступово додають борошно, перемішуючи, і соду. У тісто додають яблука і перемішують. Можна також додавати родзинки і горіхи, інші ягоди і так далі.
Форму змащують маслом і викладають в неї тісто, відставляють на десять хвилин. За цей час включений на сто вісімдесят градусів духовку прогріється. Пиріг ставлять у духовку і випікають сорок хвилин. Готовність перевіряють за допомогою сірника або зубочистки. Щоб шарлотка вийшла пишніше і вище, яєць беруть більше.
Швидкий пиріг на кисляку
Інгредієнти:
- 200 грамів кисляку;
- 2 яйця;
- 180 грамів цукру;
- 1 чайна ложка соди;
- 3 склянки борошна;
- 2 яблука.
Яйця і цукровий пісок збивають, додають кисле молоко і борошно, добре перемішують. Яблука миють і нарізають кубиками невеликого розміру, додають частину в тісто і перемішують. У попередньо змащену маслом форму виливають готове тісто, посипають рештою фруктами і ставлять випікатися в духовку на годину. Готову страву можна остудити, а можна подавати з теплим чаєм, какао або молоком.
Відгуки
Багато господинь вважають за краще готувати пироги на молоці, тому що цей процес займає мало часу і сил. Готове блюдо відрізняється ніжністю і легкістю і доводиться по душі всім домочадцям. Особливо люблять солодкі пироги з яблуками діти. А коли у мами немає часу на приготування різних десертів, вона робить випічку з заливного тесту. Кулінари відзначають той факт, що крім яблук в таких пирогах можна застосовувати різноманітні начинки: фруктові, ягідні, м\'ясні та інші. Тому пиріг може служити не тільки десертом, але і ситної закускою або доповненням до перших страв.
Категория: Еда