Варшавський яблучний пиріг: покроковий рецепт, вибір інгредієнтів


Опубликованно 08.02.2018 05:50

Варшавський яблучний пиріг: покроковий рецепт, вибір інгредієнтів

Придбані кондитерські вироби, незважаючи на весь свій гарний зовнішній вигляд, не зможуть скласти конкуренцію свіжою і ароматної випічки, приготовленої своїми руками. В арсеналі кожної дослідної господині є всілякі рецепти пиріжків, рулетів, булочок, пирогів і багатьох інших кулінарних шедеврів. Деякі передаються від покоління до покоління, зі своїми маленькими секретами та хитрощами, завдяки яким випічка виходить особливо смачною. Одним з улюблених печених виробів є варшавський яблучний пиріг. Варшавський пиріг

Багатьом господиням, особливо початківцям, не подобається досить довгий процес приготування тіста для пирога, а купувати готовий заморожений напівфабрикат не хочеться. Тоді рекомендується використовувати для приготування даний покроковий рецепт варшавського яблучного пирога.

Що для цього потрібно:Яблука – десять штук.Манка – дві склянки.Цукор – дві склянки.Борошно – дві склянки.Масло – двісті грам.Лимон – одна штука.Розпушувач – одна чайна ложка.Кориця – дві чайних ложки.

Готуємо пиріг

Перше питання, яке виникає у господинь: як приготувати яблучний пиріг «Варшавський»? Для початку необхідно вибрати об\'ємну і досить глибоку посуд, насипати в неї по черзі цукор, манку, борошно і добре перемішати. Потім додати розпушувач і знову перемішати між собою всі інгредієнти. Тепер потрібно підготувати фрукти для варшавського яблучного пирога. Для цього необхідно добре промити яблука і видалити з них шкірку. Потім розрізати на дві частини, вирізати серцевину і натерти на тертці з самими маленькими отворами.

Натерті яблука відразу побризкати соком лимона, причому зробити це потрібно якомога швидше, інакше фрукти потемніють. Насипати корицю і натерту цедру одного лимона, перемішати. Отриману суху масу тіста розділити на три однакові частини. Далі на змащене олією деко укласти шар паперу для випікання. Висипати на неї і рівномірно розподілити одну частину сухої маси. Зверху - половину протертих яблук, на які викласти другу частину сухої маси. Далі - шар з другої частини яблук. Його потрібно покрити залишком сухої маси.

Тепер готуємо останній інгредієнт. Масло нарізати шматочками і розкласти його по поверхні пирога. При випіканні завдяки цьому вийде смачна хрустка скоринка. Із-за того що для приготування тіста використовуються сухі сипучі продукти, називають варшавський яблучний пиріг насипним. Тепер залишилося тільки помістити деко в попередньо нагріту до ста дев\'яноста градусів духовку і випікати від півгодини до сорока хвилин.

У процесі випікання не варто турбуватися, що готовий десерт вийде сухим. Яблучний сік відмінно просочить як нижній, так і верхній шар сухого тіста і яблук. Готовий варшавський яблучний пиріг вийде смачним і соковитим. А головне, що виготовлення такого десерту не займе багато часу.Варшавський пиріг з сиром

Яблука, легке повітряне тісто і сир ідеально підходять для приготування варшавського яблучного пирога, відгуки про смакових якостях якого тільки позитивні. Випічка виходить ніжною, соковитою з кисло-солодким смаком.

Щоб спекти цей десерт, нам потрібні:Сир – п\'ятсот грамів.Масло – двісті грам.Борошно – дві склянки.Яблука – десять штук.Цукор – півтори склянки.Манка – дві склянки.Сметана – двісті грам.Лимон – дві штуки.Кориця – дві палички.Розпушувач – дві чайні ложки.Ванілін – три пакетики.Приготування

З підготовленого цукру треба набрати чотири столові ложки і відкласти їх убік. Потім потрібно підготувати досить велику ємність, в якій будуть змішувати всі інгредієнти. В цей посуд насипати манку, цукор, розпушувач, одну паличку кориці, борошно, два пакетики ваніліну. Далі ретельно перемішати між собою всі сухі інгредієнти.

Тепер потрібно підготувати дві невеликі піали, помістити в кожну з них натерту цедру і сік одного лимона. Готуємо яблука. Їх потрібно помити, розрізати навпіл, видалити серцевину, зняти шкірку і натерти на дрібній тертці. До яблук відразу додати цедру, сік одного лимона (це не дасть фруктів потемніти) і одну паличку кориці. Все перемішати.

Далі потрібно в миску викласти сир, сметану, один пакетик ваніліну, цедру, сік одного лимона і чотири столові ложки цукру. Збити блендером. Всі інгредієнти для варшавського яблучного пирога готові. Тепер їх слід укласти шарами.

Потрібно взяти вогнетривку форму, постелити папір для випікання на попередньо змащене дно. Першим шаром розкласти половину натертих яблук, рівномірно розподілити їх по всій формі. Поверх фруктів насипати дві склянки сухих інгредієнтів. Третім шаром в багатошаровій буде сирна маса, рівномірно розподілена. На сир висипати ще дві склянки сухої маси, на яку викласти другу частину яблук. Останнім, завершальним шаром у варшавському яблучному пирогу з сиром буде залишилася суха маса, на яку потрібно розкласти нарізане шматочками вершкове масло.

Духовка повинна бути заздалегідь нагріта до ста дев\'яноста градусів, випікати в ній пиріг потрібно тридцять п\'ять - сорок п\'ять хвилин. Коли виріб спечеться, витягнути його з духовки, але залишити у формі до повного охолодження. Перевернути, щоб шар яблук став верхнім. Посипати цукровою пудрою і подавати до столу. Пиріг в мультиварці

Відмітна риса такого пирога – відсутність тесту у звичному розумінні. Пропонуємо використати даний покроковий рецепт варшавського яблучного пирога з сухого тесту.

Що для цього потрібно?Два кілограми стиглих яблук.1,5 склянки борошна без гірки.Дві ложки розпушувача.Склянку цукру.Манка – півтори склянки.Масло – сто тридцять грамів.Кориця – одна чайна ложка.Ванілін – один пакетик.Приготування в мультиварці

Тісто в даному вигляді пирога замінюють сухі інгредієнти. Так що для початку потрібно приготувати його сухий аналог. Для цього в досить глибоку миску необхідно висипати цукор, борошно, розпушувач, манку, корицю і ванілін. Всі сухі компоненти ретельно перемішати між собою до однорідного стану.

Приготовлені яблука добре промити, видалити серцевину, зрізати шкірку і пропустити через дрібну тертку. Тепер треба добре змастити чашу мультиварки маслом. Суху масу розділити на три частини, а яблука на дві. Першим шаром насипаємо в чашу суху масу, рівномірно розподіляючи по формі. Другим шаром буде половина натертих яблук. На яблука третім шаром знову насипається суха маса. Потім знову викласти шар яблук і закінчити останнім шаром з сухої маси. Зверху обов\'язково потрібно покласти нарізані маленькі шматочки затверділого в морозилці вершкового масла.

Випікати варшавський яблучний пиріг в мультиварці потрібно близько однієї години. Після того як кондитерський виріб спечеться, потрібно залишити його в мультиварці до повного охолодження і тільки потім можна буде дістати. Викласти на тарілку. Можна посипати цукровою пудрою або полити сиропом.

Варшавський пиріг на швидку руку

Такий спосіб приготування варшавського пирога підійде тим, у кого катастрофічно не вистачає часу, а порадувати свою сім\'ю чимось смачним на десерт хочеться. Тоді такий ледачий пиріг - це те що потрібно.

Що для цього знадобиться:Манка – один стакан.Борошно – півсклянки.Розпушувач – одна чайна ложка.Яблука – сім штук.Кориця – одна чайна ложка.Цукор – пів склянки.Масло – п\'ятдесят грам.Пудра – півсклянки.Ванілін – один пакетик.Лимон – одна штука.

Приготування пирога

В будь-яку посудину висипати борошно, розпушувач, манку, ванілін, пудру, корицю. Ретельно перемішати всі сипучі інгредієнти між собою. Далі треба добре промити яблука, видалити серцевину, зрізати шкірку, натерти на тертці з дрібними отворами, насипати цукор і перемішати. До яблук відразу потрібно додати сік одного лимона, щоб вони не потемніли.

Застелити папером для випікання форму, викласти шарами сухі інгредієнти і протерті яблука. На верхній шар сухої маси розмістити вершкове масло. Плита повинна бути розігріта до ста дев\'яноста градусів. Випікати варшавський пиріг потрібно тридцять п\'ять - сорок хвилин. Дати страві охолонути, після чого нарізати порційно і подати до столу.



Категория: Еда