Яблучний пиріг на молоці: рецепти приготування


Опубликованно 07.02.2018 01:01

Яблучний пиріг на молоці: рецепти приготування

Домашній яблучний пиріг – це ідеальне поєднання хрусткої скориночки і ніжних соковитих яблук. Кислі сорти цього фрукта забезпечують кращий смак пирога, так як вони чудово зберігають свою форму при випічці і дають більше соку.

Тісто для цього десерту може бути різним, але класичним вважається яблучний пиріг на молоці. Навіть якщо кількість молока в тесті є символічним, краще не замінювати його водою.Заливний пиріг

Такі десерти готуються дуже легко і не вимагають спеціальних навичок. Простий яблучний пиріг на молоці з начинкою з сметани вимагає наступних інгредієнтів:4 великих яйця;400 г цукрового піску білого;45 мл (3 столові ложки) вершкового масла, розтопленого;125 мл (? склянки) молока цільного;сіль і білий перець мелений за смаком;120 г (склянку) універсальної борошна;3 зелених кислих яблука;400 мл сметани;190 мл (? склянки) цукрового піску;1/2 чайної ложки кориці.Як це зробити?

Простий рецепт яблучного пирога на молоці виглядає так. Прогрійте до 180 °C духовку. Змішайте яйця і цукор. Додайте масло, молоко і приправи (перець, сіль). Просійте борошно 3 рази і, використовуючи дерев\'яну ложку, поступово додайте в цукрову суміш. Замісіть тісто і поставте його в покриту маслом (злегка) форму, розподіліть по дну і стінкам.

Розріжте яблука на тонкі скибочки, залишивши шкіру, але видаливши насіння. Складайте шматочки, в тісто, поки воно не буде заповнено яблуками, як корзинка. Збийте міксером сметану з цукром і корицею до рівномірної консистенції. Залийте сумішшю яблука.

Випікайте яблучний пиріг з молоком в духовці при 180°C протягом 30 хвилин. Після цього зменшіть температуру до 150°C і продовжуйте випічку, поки яблука в середині не стануть м\'якими.Класичний пиріг

Пиріг яблучний на молоці може бути приготовлений і як однорідний десерт, без викладання шарів. Для нього вам знадобиться наступне:1 столова ложка цукрового піску;1/2 чайної ложки меленої кориці;1/4 чайної ложки подрібненого мускатного горіха;1 склянку тонко нарізаних очищених яблук;4 яйця, збиті;1/4 склянки цукрового піску;1 чайна ложка екстракту ванілі;1/4 чайної ложки кухонної солі;2 склянки молока, дуже добре підігрітого.Як його приготувати?

Прогрійте до 200 градусів духовку. Змастіть форму для випічки маслом. Змішайте цукор, мускатний горіх і корицю з яблуками в маленькій мисці, рівномірно розподіліть приправи по шматочках фрукта. Покладіть цю суміш у підготовлену форму для випічки.

Збийте яйця, цукор, ваніль і сіль у середній мисці до отримання рівномірної маси. Влийте молоко і продовжуйте збивати. Отриману рідку масу залийте у форму, покривши їй яблука.

Обережно поставте форму з тістом на стійку в центрі духовки, печіть при 200 градусах, поки ніж, встромлений посередині між центром і краєм пирога, не стане чистим. Це зазвичай займає близько півгодини.

Охолодіть яблучний пиріг на молоці повністю на металевій стійці. Перед подачею на стіл залиште десерт постояти кілька годин або ніч.Пиріг з печива на згущеному молоці

Не всі можуть похвалитися хорошими навичками замішування тіста. Для таких випадків створені рецепти десертів з готових кондитерських виробів. Наприклад, ви можете зробити яблучний пиріг на молоці згущеному з печива. Для нього вам знадобиться: 250 грамів будь-якого печива з пшеничного борошна, подрібненого;125 грамів вершкового масла, розплавленого;2 яйця, злегка збиті;410 грамів очищених нарізаних яблук;1 банку згущеного молока;1 чайна ложка тертої лимонної цедри;2 столові ложки лимонного соку;20 г кокосової стружки;Як це приготувати?

Розігріти духовку до 200°C. Змішати крихти з печива і вершкове масло в глибокій мисці, добре розітріть. Викладіть суміш у форму, змащену маслом, розподіліть рівномірно над основою і бічними сторонами, охолодіть.

Між тим, змішайте яйця, яблука, згущене молоко, сіль, лимонний сік і цедру, добре об\'єднайте інгредієнти. Покладіть масу ложкою в форму з розкладеної в ній основою з тіста, випікайте 15 хвилин. Після цього посипте кокосовою стружкою і печіть ще 10 хвилин.Пряний пиріг з яблуками

Рецепт яблучного пирога на молоці з ароматними спеціями вимагає простих інгредієнтів. Це:2 3/4 склянки універсальної борошна (для випічки);1 1/4 чайної ложки солі;1/3 склянки плюс півтори столові ложки цукрового піску;16 ложок столових несолоного масла вершкового, розрізаного на дрібні шматочки і підмороженого 15 хвилин;1 столова ложка яблучного оцту, охолодженого;1 велике яйце;ложка столова незбираного молока;2 кг яблук (кислих або суміші кислих і солодких);1 чайна ложка меленої кориці;1/4 чайної ложки мускатного горіха;2 столові ложки лимонного соку.Як готувати?

Даний рецепт з фото яблучного пирога на молоці наступний. У мисці кухонного комбайна змішайте 2,5 склянки борошна, чайну ложку солі і півтори їдальні ложки цукру. Додайте масло і збивайте, поки не з\'являться грубі дрібні крихти. Це займе близько 10 секунд. Під час збивання додайте оцет і чверть склянки крижаної води і змішуйте на низьких обертах, поки тісто не вийде рівномірним. Стисніть невелику кількість отриманої маси між пальцями, і якщо вона дуже розсипчаста, додайте трохи води, по столовій ложці за один раз (максимум 2 столові ложки).

Перекладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню і скачайте в грубий шар. Замішуйте кілька разів, щоб воно стало гладким, потім розділіть на два рівних кулі. Розкачайте кожен фрагмент в пласт з гладкими краями (без тріщин), накрийте пластикової обгорткою і охолодіть як мінімум протягом години.

Прогрійте духовку до 200 градусів. Помістіть деко для випічки на нижню стійку для попереднього нагрівання.

На злегка посипану борошном поверхню викладіть один фрагмент тіста, розкачати в тонкий рівний шар. Оберніть його вільно навколо скалки, а потім розгорніть у форму для випічки, трохи змащену маслом. Акуратно розкладіть тісто по стінках і дну форми. Обріжте зайві краю з допомогою ножиць, залишивши виступ висотою близько 1 см, поставте форму з заготівлею в холодильник. Розкачайте другий шматок тесту в пласт з тим же розміром, що і перший, і охолодіть обидві половини протягом 30 хвилин.

В окремому посуді збийте яйце і молоко і відкладіть в сторону. Очистіть і наріжте яблука в клини товщиною до 1 див. Помістіть шматочки фрукта у велику миску і змішайте з борошном (чверть склянки), мускатним горіхом, 1/3 склянки цукру, корицею, сіллю (чверть чайної ложки) і соком лимона. Заповніть тістову заготовку яблучної сумішшю, викладаючи начинку настільки щільно, наскільки це можливо.

Зробіть обідок з допомогою суміші яєць і молока. Візьміть другий пласт тесту, покладіть зверху і натисніть на яблука, щоб звести до мінімуму надмірне простір між начинкою і тестом. Стисніть верхню і нижню кірки разом і затисніть краю кіскою. Виріжте п\'ять отворів у верхній частині пирога для виходу пари. Охолодіть заготівлю протягом 30 хвилин, після чого змастіть зверху яйцем і посипати цукром.

Покладіть пиріг на попередньо розігріте деко і запікайте, поки скоринка не стане золотистою, від 20 до 25 хвилин. Потім переставте деко на центральну стійку духовки і зменшіть температуру до 180 градусів. Продовжуйте випікати, поки верхівка десерту не стане золотисто-коричневою (ще 40-50 хвилин). Охолоджуйте на стійці від 3 до 4 годин, щоб сік загус перед нарізкою.Варіант з манною крупою

Ви також можете приготувати яблучний пиріг з манкою і молоком. Цей десерт робиться дуже просто, вам потрібно:склянка манної крупи;стакан цукрового піску;склянка борошна;стакан гарячого молока;4-5 великих кислих яблук;2 скибочки лимона;150 грамів несолоного вершкового масла;пакетик ванільного цукру;кориця.Як це зробити?

Прогрійте духовку до 180 градусів. Перемішайте цукор простий і ванільний, манку і борошно. Покрийте папером форму для випічки, викладіть в неї половину сухої суміші і акуратно розрівняйте.

Очистіть від серцевин і шкірки яблука, поріжте шматочками. Змішайте з подрібненим лимоном і корицею. Половину отриманої фруктової суміші розкладіть поверх сухий у формі. Потім викладіть шарами залишився сухе тісто і яблука таким чином, щоб вони були покриті.

Натріть на крупній тертці охолоджене масло, викладіть його рівномірно по поверхні заготовки. Залийте гарячим молоком, покладіть заготовку в духовку і випікайте приблизно 45 хвилин.



Категория: Еда