Соус для краба: рецепти. Який соус подають до краба


Опубликованно 06.02.2018 03:50

Соус для краба: рецепти. Який соус подають до краба

Морепродукти в останні роки набирають все більшої популярності. І це не дивно, адже вони є багатим джерелом так необхідного для організму білка. Не становить виняток і м\'ясо краба. Але тільки не натуральне, а не дешевий аналог, виготовлений з сурімі. Здивувати і порадувати у святковий день своїх рідних і близьких можна, подавши це делікатесний морепродукт з цікавим соусом. Але виникає питання, який соус подають до краба і як його приготувати. Саме про це і підемо мова в даній статті.

Інгредієнти для перцевого соусу

Видів соусу для краба існує досить багато, але не кожен з них допомагає повністю розкрити його смак. Оригінальним і незвичайним є перцевий, сингапурски. Він буде злегка гострим, а також має пряний смак. Для того щоб приготувати такий соус для камчатського краба або будь-якого іншого, нам буде необхідно підготувати такі продукти: Сто п\'ятдесят грам вершкового масла, несолоного. П\'ять-шість зубчиків часнику. Корінь імбиру. Один червоний, гострий перець. Мелений чорний перець. Дві столові ложки соєвого соусу. Одна столова ложка коричневого тростинного цукру.

При бажанні і можливості можна додати столову ложку готового устричного соусу. Ну і, звичайно ж, нам потрібно саме м\'ясо краба. Рецепт приготування

Готувати соус дуже просто, з даними рецептом впорається будь-який початківець кулінар. Для приготування соусу для краба нам необхідно в окремій, невеликій каструлі або глибокій сковороді розтопити вершкове масло. Часник пропускаємо через прес або ж подрібнюємо за допомогою ножа. Додаємо до маслу. Туди ж кладемо одну столову ложку тертого на дрібній тертці імбиру. Звичайно, можна взяти сушений, але він не дасть такого яскравого смаку та аромату. Всі постійно помішуємо.

Потім подрібнюємо гострий перець на невеликі шматочки і відправляємо його в сковороду, до решти продуктів. Додаємо дві, три столових ложки меленого чорного перцю. Всі компоненти тушкуємо на невеликому вогні близько однієї хвилини. Далі вливаємо соєвий соус і насипаємо коричневий цукор. Все добре перемішуємо, щоб цукор не підгорів. Соус тримаємо на вогні до тих пір, поки він не почне глазуруватися. Коли він трохи охолоне, поливаємо їм м\'ясо краба і подаємо до столу.

Оригінальний соус манговий

Ще одним незвичайним рецептом соусу для краба є манговий соус. Його приготування не займе у вас багато часу, оскільки продукти, які входять до його складу не вимагають ніякої термічної обробки. Готується цей соус в блендері. Отже, на чотири порції нам знадобиться: Один плід стиглого манго. Зубчик часнику, один або два штуки. Столова ложка будь-якого рідкого меду. Виноградний або яблучний оцет, половина чайної ложки. Дві столові ложки рослинної олії, бажано оливкової. Червона мелена паприка, одна або дві столові ложки. Трохи солі. Лимон для прикраси.

Як приготувати

Даний соус для краба готується дуже швидко і просто. Він відмінно підійде для початківців кулінарів. Для того щоб приготувати цей варіант соусу, необхідно взяти дуже стиглий плід манго. Очистити його від шкірки і видалити кісточку. Потім нарізаємо його на невеликі шматочки, в довільному порядку. Їх кладемо в чашу блендера. Туди ж додаємо один, два зубчики часнику, пропустивши їх через прес або подрібнивши ножем. Кладемо рідкий мед і вливаємо оцет. Додаємо залишилися інгредієнти, а саме оливкова олія, паприку і зовсім трохи солі. Паприку можна покласти і в більшій кількості. Все залежить від вашого смаку і ставлення до неї. Всі продукти збиваємо блендером до однорідного стану.

Ось і все, манговий соус для камчатського краба готовий!

Подаємо його порційно з крабами або іншими морепродуктами, прикрасивши шматочком лимона.

Класичний соус голландський

Тим, хто не любить експериментувати з різним поєднанням смаків, хочеться запропонувати рецепт класичного голландського соусу для крабів. Він володіє приємним ніжним смаком і досить густою текстурою. Такий соус завдяки своїй простоті припаде до смаку всім. Для того щоб приготувати його, нам знадобляться такі продукти, з розрахунку на дві порції: Курячі яйця, чотири штуки. Холодна вода, дві столові ложки. Упаковка вершкового масла вагою в двісті грам. Половинка лимона. Кухонна сіль, кількість беремо за смаком.

Бажано використовувати дрібну сіль. Як його правильно приготувати

Для приготування класичного голландського соусу для краба з курячих яєць нам потрібні тільки жовтки. Їх необхідно відокремити від білків і збити з водою і однією столовою ложкою розтопленого вершкового масла.

Варити даний соус стоїть на водяній бані. Курячі жовтки проварюємо таким чином до загустіння. Дуже важливо постійно помішувати суміш і не довести її до кипіння. Як тільки маса почне набувати густу консистенцію, знімаємо її з парової лазні і додаємо в яєчну суміш залишився розтоплене вершкове масло. Вливати його варто тонкою цівкою, постійно помішуючи соус.

Потім додаємо сіль і сік лимона. Знову все перемішуємо або збиваємо.

Даний соус для краба до подачі на стіл не варто прибирати в холодильник, оскільки міститься в ньому масло може застигнути. Краще тримати його при кімнатній температурі.

Секрети подачі краба з соусом

Для того щоб красиво подати краба з будь-яким соусом, потрібно знати невеликі секрети. При цьому неважливо, який варіант приготування даного морепродукта ви подаєте. Це може бути як варену або смажену на грилі краб, так і запечений.

Краще все страву подавати порційно. Соус варто наливати в спеціально призначену для цього посуд, сотейник. Перед подачею краба рекомендується трохи прогріти.

Сотейник з соусом можна прикрасити гілочками зелені або лимоном. Крім соусу підкреслити і повністю розкрити смак краба допоможуть такі продукти, як оливки або маслини, хороші сорти твердого сиру, томати черрі або свіжий огірок.

При виборі соусу дуже важливо стежити за тим, щоб до його складу не входили продукти з дуже різким смаком і запахом. Вони можуть заглушити смак м\'яса краба.

Якщо ви вирішили здивувати і порадувати рідних і близьких даними делікатесом, то не варто економити і брати консервоване м\'ясо. Воно не володіє такою ніжною текстурою і настільки м\'яким смаком.



Категория: Еда