Болгарські салати: рецепти


Опубликованно 05.02.2018 04:06

Болгарські салати: рецепти

Болгарська кухня - це, перш за все, якість використовуваних продуктів. Також тут прийнято поєднувати такі різні компоненти, як м\'ясо, овочі, бринза, морепродукти, сир і обов\'язково використовувати велику кількість спецій. Тому в цій країні так популярні всілякі салати. Болгарський перець – це один з основних інгредієнтів, який використовується при приготуванні болгарських салатів, так і при консервуванні. Він не втрачає своїх корисних властивостей навіть після теплової обробки. Господині часто використовують в якості основного інгредієнта для зимових заготовок болгарський перець.

Салат з перцю, капусти і моркви

Щоб його приготувати, потрібно наступний набір продуктів:Перець – півтора кілограма.Капуста – чотири з половиною кілограми.Морква – півтора кілограма.Цибуля – один кілограм.Масло – 500 млСіль – 150 р.Оцет – півлітра.Чорний перець горошком – тридцять штук.Гвоздика – двадцять п\'ять штук.Приготування

З білокачанної капусти видаляти верхні зіпсовані листя. Натерти картоплю на спеціальній тертці і перемішати її з сіллю. Морква добре промити, очистити від шкірки і подрібнити за допомогою терки. Закип\'ятити воду і висипати в окріп моркву на п\'ятнадцять хвилин. Після злити окріп. Болгарський перець помити, розрізати, очистити від насіння і порізати тонкою соломкою. Цибулю почистити і покришити кільцями. Моркву, перець і цибулю посипати сіллю перемішати і відкласти на сорок хвилин, щоб овочі пустили сік.

Потім отриманий сік злити, а овочі висипати в капусту. Налити оцет і масло, добре перемішати всі інгредієнти. Після чого заповнити цієї овочевої сумішшю приготовані літрові банки. Покласти в кожну з банок по чотири горошини перцю і три бутона гвоздики. Наповнені банки укласти у велику посуд, налити води і поставити на вогонь. З моменту закипання стерилізувати тридцять п\'ять хвилин. Закатати кришками і перевернути. Накрити ковдрою і дати охолонути. Консервований салат по-болгарськи готовий. Взимку такий салат доповнить раціон корисними речовинами і вітамінами. Салат із зелених помідорів на зиму

Необхідні продукти:Перець солодкий – два кілограми.Зелені помідори – чотири кілограми.Цибуля – два кілограми.Морква – два кілограми.

Маринад:Масло - півлітра.Оцет 9%-ний – 400 млСіль – п\'ять столових ложок.Цукор – 300 р.Приготування салату

Тверді незіпсовані зелені помідори промити, розрізати уздовж довжини на часточки. Моркву почистити від шкірки, промити під струменем води і подрібнити за допомогою терки. Солодкий перець розділити на дві половинки, очистити від насіння і нарізати тонкими скибочками. Цибуля позбавити від лушпиння, помити і крупно накришити.

Після того, як всі овочі для салату із зелених помідор по-болгарськи приготовані, їх потрібно перемішати. Далі готуємо маринад. У глибоку посудину насипати сіль і цукор, налити соняшникову олію і воду. Посуд поставити на сильний вогонь. Коли маринад закипить, опустити в нього всі приготовані овочі, перемішати і накрити кришкою. Після закипання збавити вогонь і варити при закритій кришці двадцять хвилин.

Потім влити оцет, ще раз перемішати і залишити під щільно закритою кришкою на п\'ять хвилин. Готовий болгарський салат з помідорами щільно укласти в приготовані банки і закатати кришками. Поставити банки догори дном, добре вкрити ковдрою і дочекатися повного охолодження банок. Смачний і ароматний салат готовий.Лечо на зиму

Інгредієнти:Помідори – два кілограми.Болгарський перець – три кілограми.Цибуля - 1 шт.Цукор – 100 р.Сіль – дві щіпки.Олія – 100 млОцет – 100 млОдин перець чилі.Готуємо лечо

Рецепти салату лечо на зиму досить різноманітні. Хто використовує оцет при консервації, хтось додає жир і м\'ясо. Але класичним вважається саме болгарський рецепт.

Перець очистити від бруду і пилу вичистити насіння і грубо накришити. Зрізати лушпиння з цибулі, вимити його і нарізати півкільцями. Спілі, червоні помідори помити, залити окропом на одну-дві хвилини і зняти шкірку. Очищені помідори подрібнити. Для цього найкраще підійде м\'ясорубка. Потім поставити їх на вогонь в каструлі з товстим дном. Після закипання варити близько години. До томатної суміші додати злегка припущений цибулю, цукор, оцет і сіль. Гасити двадцять хвилин.

Потім болгарський перець помити, розрізати навпіл і очистити від насіння. Нарізати смугами і всипати до киплячим овочів. Перець чилі нарізати на кілька частин і опустити в каструлю. Всі інгредієнти добре перемішати і тушкувати ще десять хвилин. Відразу розкласти салат по банках, закатати, перевернути, накрити покривалом до повного охолодження банок. Приготований за цим рецептом салат лечо на зиму буде смачною, ароматною і трохи гострої закускою на столі.Болгарський овочевий салат манжо

Інгредієнти:Перець солодкий – чотири кілограми.Морквина – півкіло.Баклажани – чотири кілограми.Помідори – шість кілограм.Цибуля – два кілограми.Часник – дві головки.Перець гіркий – один стручок.Цукор – 200 р.Сіль – 150 р.Перець мелений – одна чайна ложка.Оцет – 150 млОлія соняшникова – 400 млПриготування манжо

Спочатку баклажани помити і порізати кружальцями. Потім залити їх солоною водою на одну годину. Це видалить гіркоту з овочів. Помідори також промити і пропустити через м\'ясорубку. З лука зняти лушпиння, розділити на чотири частини і порізати на тонкі смужки. Зубчики часнику дрібно накришити. Болгарський червоний перець помити, очистити від насіння і перегородок усередині, і розібрати по всій довжині тонкої соломкою. Моркву очистити від шкірки, ретельно промити і натерти на крупній тертці. Стручок гіркого перцю дрібно нарубати.

Всі приготовані інгредієнти для салату манжо помістити в чавунний посуд. Налити соняшникову олію, оцет, поперчити, насипати цукор і посолити. Суміш поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і тушкувати під кришкою п\'ятдесят-шістдесят хвилин. Приготований на зиму салат манжо готовий. Залишилося помістити його в заздалегідь вимиті та простерилізовані банки і закатати кришками. Перевернути їх, вкрити ковдрою і залишити в такому вигляді на добу.Салат з перцю

У Болгарії такий простий салат вважається одним з традиційних страв. Готувати такий болгарський салат досить легко, це не займе багато часу.

Склад необхідних продуктів:Червоний солодкий перець – вісім штук.Цибуля – дві штуки.Оцет – три столові ложки.Соняшникова олія – сім столових ложок.Готуємо салат з перцю

Перець промити і розділити на дві частини. Очистити від насіння і перегородок. Порізати на шматочки середніх розмірів. У сковороду налити масло і поставити на вогонь. Коли вона розігріється висипати болгарський перець і тушкувати п\'ятнадцять хвилин. Потім зменшити вогонь і смажити до готовності під щільно закритою кришкою, поки перець не стане м\'яким.

Поки гаситься перець потрібно приготувати мариновану цибулю. Для цього з лука зняти лушпиння, покришити на дрібні шматочки і викласти у будь-який посуд. Залити винним оцтом і залишити маринуватися протягом п\'ятнадцяти хвилин. Обсмажений червоний перець викласти на красиве блюдо і дати йому охолонути.

Злити весь маринад з лука і з\'єднати замаринований цибулю з перцем. Полити маслом на сковороді і перемішати. При бажанні можна посолити і поперчити. Салат з перцю по-болгарськи готовий. Таку закуску можна подавати, як в будній день, так на святковий стіл.Буряк, приготовлена по-болгарськи

Буряк в процесі приготування зберігає більшу частину корисних речовин. Варений буряк сприяє виведенню з організму скупчення солей, нормалізує тиск, прискорює процес обміну речовин. У кулінарії з буряка готують ікру, закуски, борщ і різноманітні салати. Одне з таких корисних страв – це салат з буряка по-болгарськи.

Інгредієнти:Буряк – шість кілограм.Оцет – 150 млВода – два літри.Соняшникова олія – 100 млСіль – 160 р.Приготування бурякового салату

Буряк середніх розмірів ретельно промити під проточною водою. Викласти у велику каструлю, наповнити водою і поставити на великий вогонь. Коли вода закипить - зменшити вогонь і варити годину-півтора до готовності. Охолоджений варений буряк почистити від шкіри й нарізати великою соломкою.

Чисті простерилізовані банки наповнити нарізаними буряками. Далі потрібно приготувати маринад. У каструлі з\'єднати два літри води, сто п\'ятдесят мілілітрів оцту, сто мілілітрів соняшникової олії. Все посолити. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння. Відразу розлити гарячий маринад по банках до горла і закатати кришками. Корисний та смачний салат з буряка на зиму по-болгарськи готовий.

Взимку, коли не завжди можна дозволити собі придбати свіжі овочі і приготувати смачний салат, закрутки, приготовані ще восени - справжній порятунок. Різноманітні компоти, варення і соління – це те, що кожен пам\'ятає ще з дитинства. Але якщо раніше рецепти приготування передавалися від матері до дочки, то тепер знайти смачні і легкі методи приготування закруток можна в Мережі.

В похмурий і холодний зимовий період не так-то просто додати звичним стравам яскравості. Овочі в магазинах і на ринку несмачні, мляві до того ж містять пестициди та інші шкідливі для організму людини речовини. Але зневірятися не варто. Урізноманітнити готові зимові страви допоможуть болгарські салати. Велика кількість рецептів і незмінно приємний смак - це те, що відрізняє закрутки, приготовані за болгарськими рецептами.



Категория: Еда