Ніжки індички в духовці: рецепт


Опубликованно 01.02.2018 03:30

Ніжки індички в духовці: рецепт

Все більше людей при виборі м\'яса для свого столу віддають перевагу індичці. По-перше, воно має легкозасвоюваним білком і містить крім вітамінів повний набір амінокислот. А по-друге, м\'ясо цієї птиці є дієтичним і гіпоалергенним, і рекомендовано для першого прикорму малюкам. У нашій статті ми розповімо, як приготувати ніжки індички в духовці. На вибір читачів представлені відразу кілька цікавих і нескладних рецептів. Ніжка індички, запеченої в духовці в гірчичному соусі

Вже під час приготування ви зможете насолодитися неповторним ароматом цієї страви. А яким ніжним і соковитим виходить м\'ясо індички, запечене в духовці. Ніжка готується в спеціальному гірчичному маринаді, а також з чебрецем і розмарином, що робить птицю неймовірно смачною.

Готувати таке блюдо слід у певній послідовності: Духовка заздалегідь розігрівається до 200°. Для запікання ніжку індички вагою щонайменше 1,2 кг слід вимити і обсушити за допомогою паперового рушника. За допомогою блендера готується маринад для птиці. Для цього в чашу наливається оливкова олія (3 ст. ложки), додається гірчиця (2 ч. ложки), половина цибулини і часник (2 зубчики). Для додання смаку і аромату насипаються спеції: сіль, зіра і паприка (по 1 ч. ложці), трохи меленого чилі (? ч. ложки) і щіпка чорного перцю. Всі інгредієнти подрібнюються в блендері до стану кашки. Ніжка натирається маринадом з усіх боків і відправляється у форму для запікання. Поруч розташовується чебрець і розмарин (по 4 гілки). Запікається ніжка близько 1,5 годин. Готовність можна перевірити щупом: температура усередині м\'яса повинна скласти 80°. У процесі приготування кожні 15 хвилин птах обов\'язково поливається соком, що виділився. Ніжка індички, запеченої в соєвому соусі

По наступному рецепту м\'ясо виходить особливо ніжним, таким, що легко відходить від кісточки і буквально тане в роті. Покроково ніжки індички в духовці готуються в такій послідовності: В першу чергу робиться маринад для птиці. Для цього винний оцет (1 ст. ложка) змішується з рослинною олією (3 ст. ложки) і соєвим соусом (2 ст. ложки). У нього ж додається сіль і чорний перець (по ? ч. ложці). Вимита і обсушенная ніжка (1 кг) змащується приготовленим маринадом з усіх боків і залишається на столі на 30 хвилин. В цей час духовка розігрівається до 180°. На дно форми для запікання розподіляється крупно нарізаний лук і 3 зубчики часнику. Зверху викладається ніжка в маринаді. Форма накривається фольгою і поставити в духовку. Ніжка запікається 1 годину. Після цього слід зняти фольгу, полити птицю маринадом, знову накрити форму і відправити в духовку ще на 60 хвилин. Через зазначений час виконуються аналогічні дії. Але при цьому форму не слід накривати фольгою. Ніжка ще раз відправляється в духовку на 60 хвилин. За цей час вона повинна повністю приготуватися і підрум\'янитися. Як запекти ніжки індички в духовці у фользі?

Рецепт приготування цієї страви максимально простий. В першу чергу гомілки індички слід замаринувати. Для цього необхідно з\'єднати в невеликій мисці видавлений через прес часник, чорний перець і сіль. Ніжки ретельно натираються приготовленою сумішшю з усіх боків і залишають у такому вигляді на 40 хвилин.

Через час духовка розігрівається до 200°. Фольга складається у два шари і змащується олією. Зверху викладаються гомілки. Далі фольга щільно закривається і відправляється на деко.

За рецептом ніжки індички запікаються в духовці 1,5 години. Після цього слід розкрити фольгу, а гомілки продовжити готувати ще 30 хвилин, щоб на них з\'явилася хрустка скориночка. Ніжка індички, томлена в духовці з овочами

Особливість процесу приготування такої страви полягає в тому, що м\'ясо запікається при низькій температурі. Тривалий ловлення робить індичку неймовірно м\'якою і соковитою, а спеції надають птиці особливий смак. В якості гарніру до м\'яса можна подати картоплю.

Покроково ніжки індички в духовці готуються в такій послідовності: Залежно від розміру форми для запікання можна взяти гомілку або стегенце. Ніжку необхідно помити, обсушити і натерти спеціями: сіллю, перцем і гірчицею (2 ст. ложки). Підготовлену ніжку слід викласти у форму для запікання. З усіх боків розташовуються овочі. Для цієї страви ідеально підійде цибулю (2 шт.), часник (3 зубчики), моркву, корінь петрушки або селери. Поруч можна покласти невеликий гострий перець цілком і лавровий лист (2 шт.). У форму тонкою цівкою наливається трохи овочевого або м\'ясного бульйону (100 мл). Форма для запікання з ніжкою індички відправляється в холодну духовку. Після цього температура збільшується до 150°. В такому режимі ніжка буде запікатися 3,5-4 години. При необхідності, якщо скоринка почне підгоряти, верх форми можна закрити фольгою. Гомілка індички в сметанному соусі під сиром

При приготуванні цієї страви слід дотримуватися наступної послідовності дій: Гомілка помити, обсушити і натерти сіллю. Приготувати соус зі сметани (3 ст. ложки), меленого коріандру, сушеного кропу і орегано (по 1 ч. ложки). Змастити ніжку приготовленим маринадом і перекласти в рукав. Духовку розігріти до температури 180°. Перекласти рукав на деко і поставити його в духовку. Ніжка індички в духовці запікається 1 годину. Після цього страву слід перекласти на тарілку і посипати дрібно натертим сиром і зеленню кропу.

Завдяки сметані зверху утвориться рум\'яна кірочка. Ніжка індички з картоплею в рукаві

За запропонованим нижче рецептом можна приготувати одночасно і основну страву, і гарнір. До того ж завдяки такому способу приготування м\'ясо виходить ніжним, а картопля - м\'якою і ароматною.

Покроковий процес приготування ніжки індички в духовці за рецептом в рукаві полягає в наступному: Гомілка слід добре натерти сумішшю солі і перцю. Приготувати маринад для картоплі. Для цього змішати рослинне масло (2 ст. ложки), дрібно нарубану зелень петрушки і видавлений часник (2 зубчики). Очищений і нарізаний кубиками картопля (5 шт.) перемішати з маринадом і перекласти в рукав. Сюди ж відправляється і гомілку. Рукав для запікання зав\'язується і відправляється в розігріту духовку (180°) на 60 хвилин. Через час його потрібно розкрити і продовжувати запікати ніжки ще 20 хвилин.



Категория: Еда