Салат з цибулі-порею - особливості приготування, кращі рецепти та відгуки


Опубликованно 31.01.2018 00:36

Салат з цибулі-порею - особливості приготування, кращі рецепти та відгуки

Цибуля-порей не відрізняється високою популярністю в наших широтах. Між тим його дуже цінують і люблять в країнах Середземномор\'я. Цей овоч володіє унікальними смаковими якостями, і пряний солодкуватий присмак дозволяє використовувати його в якості ароматної приправи. Готують з цибулі-порею салати, перші і другі страви, роблять начинку для пиріжків. Крім того, він корисний для фігури і коштує недорого.Користь цибулі-порею і протипоказання

Завдяки багатому хімічному складу цибулю-порей активно використовується в народній медицині. Судячи з відгуків споживачів, при регулярному вживанні салату з цибулі-порею чи інших страв на його основі можна позбутися депресії, поліпшити процеси травлення, підняти рівень гемоглобіну, поліпшити пам\'ять, підвищити захисні сили організму, нормалізувати артеріальний тиск, посилити статевий потяг. Крім того, овоч корисний при подагрі, ревматизмі, патологіях серцево-судинної системи, хворобах дихальних шляхів, є хорошим засобом для профілактики онкології, уповільнює ріст злоякісних новоутворень.

Важливо враховувати те, що в овочі міститься невелика кількість оксалату. Люди, які мають схильність до утворення каменів у нирках, приймати в їжу страви з цибулі повинні обережно. Крім того, овоч має у своєму складі значну кількість нікелю, тому він протипоказаний людям, що страждають алергією на нікель та його сполуки.Як вибрати овоч

Цибуля-порей можна придбати в супермаркеті або на ринку, але важливо вміти правильно його вибирати. Необхідно особливу увагу приділити зовнішньому вигляду рослини: стебла його повинні бути пружним, кореневище - білосніжним і злегка вологим, яскраві листя - темно-зеленого кольору. Салати з цибулі-порею: рецепти

Найчастіше цей овоч використовують для приготування салатів. Таке блюдо буде доречно і на повсякденному, і на святковому столі. Рецепти приготування салату з цибулі-порей припускають його використання в сирому вигляді.

В якості заправки підходять рослинні олії, також можна взяти сметану, вершки, натуральний йогурт. Для салату краще вибрати овоч з тонкими ніжними листами.

Попередньо цибулю треба очистити і підготувати. Для цього:відріжте корінь і приблизно 5 мм білої частини, яка до нього прилягає;видаліть мляві і прим\'яті листя;розріжте овоч вздовж і ретельно промийте його холодною водою, щоб видалити пісок.Салат з крабовими паличками

Крабовий салат з цибулею-пореєм поєднує в собі солодке і солоне, що робить його смакові якості оригінальними.

Необхідні інгредієнти:крабові палички і ананаси консервовані - 200 г;150 г цибулі-порею;два яйця, зварених круто;нежирна сметана і натуральний йогурт (по 2 ст. л.);сіль і спеції за смаком.

Як готувати:цибулю потрібно нарізати кружечками, розібрати на кільця;нарізати крабові палички, яйця і ананаси невеликими шматочками;всі складові з\'єднати, додати заправку з йогурту та сметани, спеції і добре вимішати.Салат з цибулею-пореєм і яйцем

Вам знадобляться:2 шт. цибулі-порею;2 яйця;сметана;1 яблуко.

Для приготування рослина ріжуть разом із зеленню яйця кружечками. Інгредієнти викладають шарами на блюдо. Сметану змішують з тертим яблуком, заливають цією заправкою салат. В якості прикраси можна використовувати залишилася зелень цибулі-порею.

Салат з помідорами

Потрібно взяти:1 шт. цибулі-порею;3 ст. л. оливкової олії;пучок свіжої м\'яти;4 і соковитих стиглих помідора;щіпку солі.

Приготування:помідори вимити і порізати;білу частину цибулі нарізати у вигляді кілець;м\'яту дрібно порубати;з\'єднати всі, заправити оливковою олією і посолити.

Салат з апельсином, авокадо і цибулею-пореєм

Приготування салату труднощів не представляє. Знадобиться апельсин, авокадо, цибуля-порей (біла частина), стебла селери (2 шт). Інгредієнти потрібно нарізати і перемішати, заправити рослинним маслом. Для поліпшення смаку можна додати обсмажену до золотистого кольору кунжут.Салат з тушкованими овочами і оливками

Для приготування салату потрібно взяти:по півкілограма білої частини цибулі-порею і черешків селери;одну цибулину;картопля (2-3 штуки);маслини без кісточки (баночка 200 г);сік одного лимона;оливкова олія для заправки (півсклянки);сіль, спеції за смаком.

Як готується салат:цибулю і селеру ретельно промивають і нарізають шматочками по 2 см;очищену картоплю ріжуть крупно;ріпчасту цибулю очищають і подрібнюють, обсмажують в олії на невеликому вогні, додають шматочки картоплі, селери і цибулі-порею;вливають склянку гарячої води і, зменшивши вогонь, тушкують овочі під кришкою протягом 20 хвилин, потім ще 10 хвилин без кришки;додають сіль і спеції, маслини і готують ще хвилин 10;переклавши страву на тарілку, заправляють соком лимона.Салат з молодою картоплею

Вам знадобляться:5 бульби молодої картоплі;1 болгарський перець;100 г білої частини цибулі-порею;сік лайма;мед;1 стакан йогурту без наповнювача;15 г гірчиці;зелень.

Салат з цибулі-порею готується наступним чином:картоплю очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді;цибулю і петрушку подрібнити;перець нарізати у вигляді соломки;змішати йогурт з соком лайма, медом і гірчицею;овочі з\'єднати і полити заправкою, перемішати.Салат з яблуками і капустою

Щоб приготувати такий салат, потрібно порізати цибулю тонкими кружальцями, додати таку ж кількість подрібнених яблук, нашаткованої капусти, тертої моркви. Подрібнити і додати мелісу лимонну, естрагон, базилік. Салат заправити майонезом. Вегетаріанський салат з пряним смаком

Потрібно взяти:2 яйця;зелень цибулі-порею, черемші і шпинату;майонез для заправки.

Для приготування салату:яйця зварити круто, потім нарізати кубиками;зелень нашаткувати;все з\'єднати, заправити майонезом і ретельно перемішати;викласти гіркою на тарілку і прикрасити черемшею і четвертинками яйця.Салат з куркою

Потрібно взяти:

2 курячих грудки;

цвітну капусту (половину качана);

цибулю-порей (білу частину);

1 морквину;

корінь селери;

1 болгарський перець;

50 г сметани;

100 мл натурального йогурту;

1 лимон;

зелень петрушки, кропу;

трохи солі, перцю.

Спосіб приготування:суцвіття цвітної капусти опустити в киплячу воду на чверть години, відкинути на друшляк;курячу грудку запекти, нарізати кубиками;цибулю-порей, селеру, моркву, перець нарізати смужками;селеру і цибулю бланшувати в киплячій воді протягом п\'яти хвилин, відкинути на друшляк;сметану, лимонний сік, йогурт, спеції і подрібнену зелень змішати;з\'єднати всі компоненти, полити заправкою.

Цибуля-порей – унікальний овоч, який містить безліч корисних компонентів, що підтримують нормальне функціонування всіх органів і систем. Крім того, він має одну дивну особливість. По мірі зберігання вміст вітаміну С в ньому тільки збільшується. Тому дуже корисно вживати салати з цибулі-порею, рецепти яких описані вище, восени і взимку.



Категория: Еда