Овочі з куркою в рукаві: чудова ідея для новорічних свят!


Опубликованно 29.01.2018 07:39

Овочі з куркою в рукаві: чудова ідея для новорічних свят!

Дійсно, до Нового року залишаються сущі дні, а до приготування все ніяк не доходять руки. На роботі і вдома повно інших справ, а що говорити про кропіткої нарізці нескінченних салатів, закусок і десертів, яким призначається місія підкорення сердець гостей. Але що робити, якщо всі готові салати, а головне блюдо, те саме, що ставиться в центр столу і розрізається господарем будинку, зовсім забуто в святковій суєті?

Забудьте про турботи, тому що зараз ми розповімо вам, як приготувати овочі з куркою в рукаві за пару-трійку годин, які можна виділити до приходу гостей або під час прибирання квартири, так як це саме той рецепт, який вимагає мінімум часу і зусиль, а результат буде приголомшливим. Чому ж птах?

Вас досі вас мучить питання, чому ми зупинили свою увагу не на м\'ясі або рибі, а на курці, на такому простому і повсякденному інгредієнт, який коштує відносно небагато, порівняно з іншими претендентами на головну роль у новорічному блюді? Справа в тому, що ми даремно недооцінюємо її, так як вона за всіма параметрами задовольняє запити навіть найвимогливіших домогосподарок.

По-перше, птицю просто готувати. Так, ризик пересушити блюдо великий, але якщо зробити правильний маринад і розрахувати кількість овочів, то зіпсувати курку практично неможливо.

По-друге, вона швидко готується, навіть незважаючи на великий розмір деяких шматочків.

По-третє, м\'ясо в міру жирне, що дійсно важливо, так як на столах повно салатів зі всілякими заправками і соусами. Овочі з куркою в рукаві можна навіть приймати за дієтичне блюдо, так як птах завжди була ідеальним продуктом для людей з хворобами шлунка або з надлишками ваги.

Гадаємо, що цих аргументів достатньо, щоб переконати вас: цей параметр для новорічного торжества кращий. Тому не варто гаяти часу, давайте приступати до приготування.Рецепт курки з овочами в рукаві: список продуктів

Наша страва не вимагає ніяких особливих складових, які буває важко знайти в магазинах. Це сезонні овочі і спеції, що продаються практично скрізь. Деякі запасливі господині точно зможуть обійтися навіть без походу в магазин, так як даний набір інгредієнтів є певною базою для будь-якого смачного рецепта.

курка (середнього розміру) - 1,5 кг;баклажани або кабачки - 2 шт;болгарський перець - 3 шт;цибуля - 2-3 шт;картопля - 4 шт;помідори - 4 шт;морква - 2 шт;солодка паприка - пару щіпок;кріп - 1 пучок;приправи, рослинне масло, сіль і перець - за смаком.Час готувати

Коли ми підготували всі необхідні компоненти, можна приступати до роботи. Насамперед, варто вас запевнити, що курка з овочами в рукаві в духовці - це один з найбільш простих святкових рецептів, який не соромно запропонувати гостям. Якщо вас лякає наявність м\'яса серед інгредієнтів, то просто забудьте про цьому страху, так як в 100 % випадків страва виходить просто чарівним.По-перше, разделаем курку. Для цього ретельно промиємо птицю під проточною водою, видалимо небажану шкірку (хоча деякі вважають за краще залишати її і навіть вживати в їжу) і наріжемо на приблизно однакові шматочки. Це необхідно, щоб всі приготувався одночасно і рівномірно.Тепер перекладаємо шматочки курки в глибоку миску, поливаємо невеликою кількістю масла, після чого посипаємо паприкою, сіллю та іншими приправами. Чистими руками розтираємо птицю зі спеціями, щоб вони повністю покрили всю поверхню, а потім накриваємо харчовою плівкою і прибираємо подалі. Все повинно гарненько промаринуватися.Овочевий гарнір

Поки курка просочується ароматними спеціями в одній ємності, в іншій мисці починаємо збірку решти інгредієнтів. Важливо відзначити, що ви можете брати не тільки ті компоненти, що вказані в списку продуктів, але і додавати щось від себе.

Наприклад, курка з картоплею та овочами в рукаві виходить повноцінним стравою, до якого вже нічого не треба додавати, а якщо ви не любите картоплю, то його можна замінити великою кількістю моркви.Ретельно помиємо всі овочі, використовуючи спеціальну щіточку, щоб видалити всі забруднення, після чого знімаємо шкірку з картоплі, моркви, цибулі і баклажана. Якщо кабачок (цукіні) молодий, то його чистити не треба.Нарізаємо всі овочі з урахуванням часу їх готування. Якщо інгредієнт готується довше, то шматочки слід робити менше, і навпаки.Всі підготовлені компоненти з\'єднуємо в одній ємності, поливаємо олією і посипаємо сіллю, кропом і спеціями. Перемішуємо вже не так старанно, так як важливо не розчавити всі овочі перед запіканням. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб все гарненько просочилося.Овочі з куркою в рукаві: приготування в духовці

Саме час збирати наш рукав в шлях в духову шафу. Після цього моменту залишиться тільки трохи почекати, щоб головне блюдо вечора приготувалося.

Готуємо рукав для запікання. Всі подробиці ви зможете знайти на упаковці. Один кінець фіксуємо за допомогою зав\'язок, а в іншій накладаємо овочеву заготівлю, розподіливши її по листу.Зверху на овочі рівномірно викладаємо мариновану курку, зав\'язуємо другий кінець стрічкою і робимо кілька насічок для виходу пари. Готуємо в духовці, розігрітій до 200 °С 40-45 хвилин, після чого робимо великий розріз зверху і даємо ще 15-20 хвилин для утворення золотистої скоринки.

Можна виймати з духовки: страва готова!Політ для фантазії

Насправді, можна зробити ще безліч дій, щоб удосконалити блюдо і зробити його ідеальним. Наприклад, курка з овочами і рисом в рукаві також готується за даним рецептом, просто в кінці додається рис, гречка, сочевиця або щось інше. Кулінарія - величезний простір для вашої творчості, так що не стримуйте себе, а творіть!



Категория: Еда