Фабрика морозива в Ногінську - огляд, опис, історія та цікаві факти


Опубликованно 29.01.2018 04:27

Фабрика морозива в Ногінську - огляд, опис, історія та цікаві факти

Одне з найсмачніших спогадів дитинства – це морозиво. Смачне, холодне, вершкове, ідеальний десерт для літнього дня. Чи замислювалися ви про те, як його роблять? Напевно в дитинстві ви мріяли про те, щоб потрапити на фабрику, де течуть ріки незастившего морозива, а їх холодильного цеху виходять стрункими рядами тисячі брикетів, готових до вживання. Сьогодні мрії стають реальністю. Фабрика морозива в Ногінську запрошує на екскурсію дітей і дорослих. Тут можна побачити, як виробляють знаменитий десерт, а також скуштувати свіже морозиво.

Знаменитий холодокомбінат

Ногінська фабрика морозива працює з 1956 року. На сьогоднішній день її продукція відома по всій Росії. А жителі регіону не визнають ніяких десертів, крім як вироблених на цьому комбінаті. Завжди свіже, смачне, воно стало настільки популярним, що його можна спробувати навіть далеко від Москви, в Чехії і Польщі. Що ж говорити про місцевих жителів, багато з яких працюють самі на цій фабриці.

Знаменита фабрика морозива в Ногінську досі працює за радянськими стандартами. Це означає, що дотримуються рецепти і технології. Навіть обладнання залишилося колишнім. Воно дозволяє працювати без загусників і стабілізаторів, що передбачено на сучасних виробничих лініях. Ногінська фабрика морозива випускає продукцію настільки високої якості, що отримала звання «Постачальник Московського Кремля».Поглянути своїми очима

Наближаються канікули і багато батьків замислюються про те, куди звозити дітей. Для жителів Москви і області відмінним варіантом стане Ногінськ. Фабрика морозива, екскурсія по якій проводиться для всіх бажаючих, є дуже привабливим об\'єктом. Ще б, адже ви зможете побачити весь процес виробництва чи виготовлення солодкого десерту.

Тут випускається понад 60 найменувань, кожна з яких знаходить свого поціновувача. Але найвідоміша продукція - це морозиво в брикетах і вафлях. Порівняно недавно тут був початок виробництва холодних тортів, які пропонуються всім відвідувачам. Вартість починається від 250 рублів. При цьому в дорозі з ним нічого не трапиться, так як його упакують в коробку з сухим льодом.

Режим роботи

Фабрика і сьогодні працює у п\'ятиденному графіку, з понеділка по п\'ятницю. З листопада по лютий сезон зниженого попиту на продукцію, тому комбінат працює три рази в тиждень. Це вівторок, середа і п\'ятниця. Обов\'язково потрібно попередньо зателефонувати з туристичною компанією і забронювати тур. Справа в тому, що великою популярністю серед школярів користується Ногінська фабрика морозива. Відгуки говорять про те, що діти з великим ентузіазмом сприймають ідею відвідати самий солодкий комбінат на світі. Якщо ви приїдете без попереднього запису, то можете зіткнутися з тим, що екскурсовод працює з іншою групою, а вам доведеться чекати.

Вартість екскурсії

Якщо хлопці в основному приходять в захват від самої ідеї, то дорослих цікавить в першу чергу ціна екскурсії. Фабрика морозива в Ногінську - це популярний туристичний об\'єкт, і більшість туроператорів пропонує свої послуги з організації поїздки. Вартість пакета залежить від включених послуг. Сама по собі екскурсії тривалістю 60 хвилин коштує 650 рублів. Окремо оплачуються транспортні витрати. Якщо група не менше 25 осіб, то один супроводжуючий проходить безкоштовно. Якщо група не менше 40 осіб, то безкоштовно проходять 2 супроводжуючих.

Якщо ви замовляєте повний пакет послуг, тобто транспортне обслуговування, екскурсовод, обслуговування, вхідні квитки, призи та морозиво, то вартість буде наступною:Група з 20 школярів і двох супроводжуючих – 42000 рублів.30 хлопців і 3 супроводжуючих безкоштовно – 49750 руб.45 школярів з трьома супроводжуючими – 61200 руб.

Вартість за одну особу в даному випадку знижується з 2100 р. до 1360 р.

Тривалість екскурсії

Час залежить ще й від того, як далеко від вас розташований р. Ногінськ. Фабрика морозива знаходиться в півтора годинах їзди від Москви. Тривалість самої екскурсії 1 годину 20 хвилин. Тривалість програми 7 годин. По дорозі на фабрику екскурсовод розповідає цікаві факти, а біля воріт зустрічає сніговик – символ Ногинской фабрики морозива. Адреса - вул. Бетонна, д. 4.

Вас чекає знайомство з процесом виробництва морозива різних сортів. Ви побачите величезний конвеєр з виробництва морозива. На закінчення кожен отримає по коробочці ласощі і зможе спробувати його в спеціальному кафе. Після екскурсії ви станете трохи по-іншому дивитися на популярне ласощі, а ваші діти ще довго будуть згадувати це свято.

Подорож починається

До речі, емблему у вигляді величезного сніговика ви побачите відразу, як тільки їдете в місто Ногінськ. Фабрика морозива тут - головна визначна пам\'ятка. Звичайно очікування біля воріт триває не довго, і скоро екскурсія починається. Після переодягання в білі халати гості потрапляють в вафельний цех. Тут виготовляються та упаковуються стаканчики, ріжки та брикети, які потім заповнюються солодким ласощами. Дітей пригощають ароматними, гарячими вафлями, які нарізаються вручну. Тут же продемонструють обладнання для випічки стаканчиків і ріжків. Готова продукція складається в спеціальні піддони, які відправляються в наступний цех для возз\'єднання з морозивом.

Екскурсовод показує, що скрізь суворий облік. Кожна коробка на конвеєрі враховується спеціальним датчиком. Крім того, є камера. Завдяки цьому у працівників немає можливості потягти додому згущене молоко або вершки. Всі інгредієнти потрапляють в продукт, забезпечуючи найвищу якість.

Виробництво морозива

У цьому цеху встановлені величезні ванни, в які завантажується вода, згущене молоко, вершки, молоко і цукор. Всі ці інгредієнти в заданих пропорціях заливаються в ванну і починають перемішуватися за допомогою спеціальних віночків. Протягом декількох годин йде цей процес, поки маса не стане повністю гомогенною. Тепер за допомогою насосів масу перекачують в наступний зал і нагрівають до 80 градусів. Це потрібно для пастеризації. Якщо спробувати суміш на цьому етапі, то пити її буде неможливо. Вона страшенно нудотна.

Тепер морозиво починає остуджуватися і переходить в спеціальний резервуар, де збивається і одночасно насичується киснем. Саме після цього вона виходить легкою, ніжною, вершкової і зовсім не нудотно. Тобто виробництво морозива дуже вигідна, адже в процесі збивання маса збільшується в кілька разів.

Залишається останній етап, заморожування. Остигле після пастеризації майбутнє морозиво відправляється в спеціальні труби, які охолоджуються за допомогою азоту. Саме завдяки цьому в масі не утворюються кристали, і морозиво залишається м\'яким.

Сподобалася екскурсія, відгуки

Фабрика морозива в Ногінську привертає увагу великої кількості школярів. Кожному хочеться подивитися, як народжується солодкий десерт, спробувати своїми руками прикрасити торт з пломбіру, а також поласувати свіжим морозивом в кінці екскурсії. Хлопцям екскурсія подобається. Фабрика невелика і прогулянка по цехах не встигає набриднути. Призи та солодкі подарунки запам\'ятовуються надовго. Батьки в більшості своїй вважають, що екскурсія могла б бути і дешевше, але в цілому теж залишаються задоволені. Єдине, що трохи бентежить, це нав\'язлива реклама тортів з морозива. Хлопців протягом всієї екскурсії настирливо вмовляють просити батьків замовляти торти тільки цього виробника. Звичайно, це маркетинг, але він міг би бути трохи витонченішою.

В цілому це непоганий варіант для того, щоб звозити клас на екскурсію. Є відгуки, які підкреслюють, що на фабриці стоїть застаріле обладнання, яке псує все враження. З іншого боку, фотографії, які залишаються після екскурсій, демонструють чисті та просторі цеху, акуратних працівників і смачний пломбір, який упаковують на останньому етапі виробництва.



Категория: Еда