Салат "Мао Цзедун": рецепти, опис


Опубликованно 26.01.2018 02:33

Салат

Що собою являє салат «Мао Цзедун»? Як виглядає страву? Відповіді на ці та інші питання ви знайдете в статті. Сьогодні смачні і корисні салати так популярні, що їх сміливо можна назвати базовим стравою на столі після супу і другої страви. І салат «Мао Цзедун» є одним з них. Ми зібрали кращі рецепти цієї страви, які не вимагають великої кількості вільного часу та будь-яких кулінарних навичок. З печінкою

Як приготувати салат з печінкою «Мао Цзедун»? Рецепт може містити як яловичу печінку, так і свинячу, і курячу. Цей салат дуже смачний, калорійний і ситний. Для його приготування вам потрібно мати: дві великі цибулини; 40 г волоських горіхів; олія соняшникова; дві великі моркви; три зубчики часнику; 300-500 г печінки; сіль, перець; 3-4 яйця; майонез.

Розігрійте на сковороді трохи олії. Обсмажте в ньому окремо цибулю, нарізану півкільцями, порізану печінку смужками (не пересушите), терту на крупній тертці моркву.

Далі злегка розколотіть яйця з сіллю і посмажте кілька млинців. Їх потрібно згорнути трубочкою і порізати соломкою. Після горіхи на сухій сковороді обсмажте і крупно порубаєте, подрібніть часник.

Тепер змішайте всі інгредієнти, поперчіть, посоліть, заправте майонезом і перемішайте. Дайте готовому салату настоятися. Класичний рецепт

А як зробити розглянутий нами салат з м\'ясом і морквою? На три-чотири порції страви вам необхідно придбати: 200 г моркви; 200 г м\'яса; три яйця; дві-три цибулини; майонез; трохи молока; 3 зубчики часнику; пару ст. л. борошна (краще житній); соєвий соус.

Отже, готуємо салат з м\'ясом і морквою «Мао Цзедун». Наріжте м\'ясо тонкими смужками і обсмажте до рум\'яної скоринки (1-3 хвилини), окропивши соєвим соусом. Окремо обсмажте терту на крупній тертці моркву і порізану цибулю. Збийте яйця з сіллю, борошном і молоком так, щоб вийшло густе тісто для млинців.

Посмажте тонкі яєчні млинці і наріжте їх соломкою. Змішайте майонез з розчавленим часником і заправте салат. З креветками

Деякі вміють готувати такий салат «Мао Цзедун». Рецепт з креветками досить простий. Креветки є одним з тих морепродуктів, які чудово поєднуються з іншими продуктами. Це відмінний компонент для салатів.

Дуже важливо вміти креветки правильно відварити. Сіль і спеції додають у холодну воду, а потім в ароматний окріп кладуть креветки. Салати з морепродуктів є найбільш низькокалорійними і рекомендовані дієтологами в різноманітних дієтах. Користь креветок

Чому багато хто воліє рецепт салату «Мао Цзедун» з креветками? Тому, що завдяки своєму хімічному складу креветки вельми корисні для людського організму. Багато говорять, що найкращою їжею для дівчат є салати з овочів і морепродукти.

Відомо, що креветки містять дуже багато цього білка. Організм людини витрачає протеїн не тільки для росту і відновлення м\'язів, але і для зміцнення шкіри. У Китаї здавна вважали, що креветки містять янь-енергію, яка для чоловічого начала є джерелом життєвих сил. А вчені стверджують, що креветки необхідні людині тому, що в їх склад входить йод, магній, калій, мідь, цинк, натрій. Теплий салат

Отже, готуємо теплий, смачний і корисний салат «Мао Цзедун». Він одночасно дуже незвичайний і простий у створенні. Для того, щоб у вас вийшло три порції салату, вам треба мати під рукою: 300 г креветок; 150 г локшини; 300 г м\'ясного фаршу; пучок кінзи; півсклянки сметани; 2 ст. л. лимонного соку; 100 г соєвого соусу; перець чилі; сіль.

Відваріть локшину до готовності в підсоленій киплячій воді. Одночасно зваріть креветки також в солоній воді, почистіть їх, попередньо охолодивши.

Далі на сковороді обсмажте фарш без масла, додайте зелень і креветки. Тут найкраще підійде кінза. Тепер приготуйте соус: змішайте сметану, лимонний сік, соєвий соус і подрібнений перець чилі. Соус відправте до фаршу з креветками на сковороду і продовжуйте гасити.

Коли соус закипить, додайте в нього локшину, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні 7 хвилин. Подавати салат треба теплим. Їжте його паличками. До речі, прикрасити страву можна ягодами вишні або часточками мандарина. Хто назвав цей салат ім\'ям китайського політика, невідомо. У рецептах його створення у господинь є власні нюанси. Салат «Морський»

Відомо, що салат «Мао Цзедун» з капустою не готують. Тому ми розповімо вам, як приготувати дуже смачний салат «Морський». Базовим його інгредієнтом є морська капуста. Саме тому багато хто не вирішуються його робити. Адже цей продукт, хоч і корисна, але на любителя. Приготуйте його: в цьому блюді капуста стає невпізнанною.

Отже, вам потрібно мати: банку консервованих грибів; банку морської капусти; упаковку крабових паличок; одну цибулину; майонез.

Всі інгредієнти порізати, перемішайте і заправте майонезом. У непісні дні в страву можна додати яйце. А в піст покладіть в салат з кальмарів, тоді він стане ще смачніше. Салат з куркою

Ви вже знаєте, що за традиційним рецептом салат «Мао Цзедун» з омлетом в основному готують. Представляємо вам листковий смачний салат з куркою, наименованный на честь відомого політичного діяча Китаю. Продукти, які вам потрібно мати для його створення: 300 г курячого філе; три морквини; два зубчики часнику; дві великі цибулини; чотири яйця; майонез, зелень.

Налийте в каструлю холодної води, доведіть її до кипіння. Занурте їх в окріп філе курки, варіть до готовності. Потім вийміть м\'ясо, остудіть його і наріжте невеликими шматочками.

Перемішайте їх з подрібненим часником і майонезом. Далі наріжте півкільцями очищений цибулю і обсмажте на сковороді на рослинному маслі. Очистіть і вимийте моркву натріть на дрібній тертці. Сирі яйця збийте з майонезом, обсмажте 3-4 тонкого млинчика з отриманої суміші. Коли вони охолонуть, наріжте їх вузькими смужками.

На велику салатницю або тарілку викладіть салат такими шарами: замариноване м\'ясо, цибуля обсмажена, майонезна сіточка, морквина, знову сітка з майонезу, нарізаний омлет. Верхівку страви посипте рубаною вимитої зеленню і майонезом. Приємного апетиту!



Категория: Еда