Гарбузовий суп з креветками: рецепт з фото


Опубликованно 23.01.2018 20:51

Гарбузовий суп з креветками: рецепт з фото

Без перших страв не обходиться жоден обідній стіл. Правда, з часом починаєш їсти суп тільки обов\'язки: знайомі до болю рецепти вже не радують. Звичайно, можна зважитися на апробацію чого-небудь нового, але зупиняє достаток способів приготування. Який з них вибрати, щоб не розчаруватися в експерименті? Звичайно ж, гарбузовий суп з креветками! Смак незвичайний, але не шокуючий, для готування не потрібно нічого суперэкзотического. І на шлунок лягає легко, не змушуючи пошкодувати про власне авантюризмі.

Гарбузовий суп з креветками: рецепт з фото для тих, що худнуть

Звичайно, він не позбавляє від необхідності відвідувань тренажерного залу чи басейну. Зате робить непотрібними жорсткі дієти, якими часом мучать себе нещасні дами. Смачно, малокалорійно, насичує достатньо, щоб не мріяти про додаткове бутерброді – і при цьому красиво, що важливо для поважаючого себе гурмана. І готується гарбузовий суп з креветками досить швидко.

Беремо півкіло сонячного овоча без шкірки і насіння, дрібно ріжемо і відварюємо його на воді, можна з додаванням сухої овочевої суміші. Разом з кропом і петрушкою (кілька гілочок) пюрируем блендером, заливаємо масу чвертю літра гарячого молока і даємо закипіти. Великі креветки відварюємо окремо; основу розливаємо по тарілках, зверху викладаємо морських мешканців, шматочок масла і свіжу зелень. Обід подано!

Більш ситний варіант

Худнуть в нашому світі не всі, багато потребують більш щільної їжі. Для них – гарбузовий суп з креветками, рецепт якого вимагає наявності та додаткових овочів, і наваристого курячого бульйону. Втім, його можна замінити овочевим відваром, якщо все ж хочеться щодо дієтичного страви.

Півтора літра бульйону кип\'ятимо; закладаємо в нього півкіло гарбузових кубиків. Після чергового закипання додаємо до них соломку пари картоплин, солі, приправляємо (підійдуть італійські або прованські трави) і варимо, поки овочі не приготуються.

У сковорідці розігріваємо трохи олії і робимо піджарку з дуже дрібно нарізаних моркви і цибулинки. Коли овочі пом\'якшаться, вливаємо пару ложок улюбленого кисло-солодкого соусу і віджимаємо четвертинку лимона. В цьому оточенні підсмажуємо королівські креветки з розрахунку дві штуки на кожного їдця. Готову основу доводимо блендером до стану пюре, розливаємо по тарілках і постачаємо морепродуктів. Перед подачею ароматний гарбузовий суп з креветками присипаємо нарубаним цибулею-пером і присмачую сметаною. Ідеальним супроводом до нього будуть білі тости з тонким шаром вершкового масла.

Гарбузовий суп-пюре з креветками і кокосовим молоком

Елегантний і екзотичний рецепт, з яким доведеться повозитися. Креветки потрібні великі і сирі, півтора десятка штук. Їх ми обробляємо за всіма правилами, м\'якоть ховаємо в холодильник, а панцирі заливаємо півлітра холодної води, підсолюємо, приправляємо запашним перцем з імбиром і ставимо варити 10 хвилин. Готовий бульйон проціджують.

Зубчик часнику тиснемо, штук 5 цибулин шалот подрібнюємо, робимо піджарку в оливковій олії, додаємо кубики невеликий тиковкі і вливаємо відвар з креветок. Тримаємо на вогні третину години під кришкою, поки основний овоч не розм\'якшиться. До маси додаємо банку кокосового молока і всі компоненти пробиваємо блендером. Якщо потрібно - солимо.

Відстрочені обсмажуємо креветки знову-таки в оливковій олії приблизно за півтори хвилини з кожного боку. Перекладаємо на блюдо і скроплюємо лимонним соком. Гарбузовий суп з креветками і кокосовим молоком розливаємо по порційним чашках, зверху викладаємо морепродукт. Залишається приправити маслом, в якому витримувався перець чилі (купленим або настояним самостійно), і меленим червоним перцем.Грецький рецепт

Особливо він цікавий тим, що гарбуз потрібно не варити, не гасити, а запікати. Півкіло овоча дрібно ріжемо, розкладаємо по листу, приправляємо розмарином з чебрецем і збризкуємо пісним маслом. Закутуємо посудину фольгою і ставимо в духовку хвилин на 40.

Паралельно припускаємо в толстодонной каструлі на вершковому маслі подрібнені часник, цибуля, імбир і моркву – їх беремо по своєму смаку. Сюди ж закладаємо гарбуз, додаємо трохи води і тушкуємо близько чверті години, після чого блендером доводимо овочі до гладкої маси. Вливаємо повний стакан кокосового молока, додаємо пару ложок варення з обліпихи і одну - коричневого цукру. Тепер доводимо до закипання, а заодно в окремій каструльці відварюємо креветки. З трьох очищених креветок, порубаних з перчиком чилі і кінзою і змішаних з крем-сиром «Сіртакі», формуємо кнелі. Решта (по парі штук на кожну порцію) залишаємо цілими. Гарбузовий суп з креветками і кокосовим молоком розподіляємо по тарілках, доповнюємо кнелями і цілими морепродуктів, прикрашаємо зеленню і кубиками фети. Від такої розкоші ніхто не відмовиться!

Чим порадує Марія Кожевнікова

Ця молода актриса має не тільки сценічне, але і кулінарний талант. Приготований за її рецептом гарбузовий суп з креветками припаде до душі навіть самим прискіпливим естетам.

Гарбуз вагою 600 грамів, звільнену від насіння і нарізаний, змащуємо медом, підсолюємо, викладаємо у термостійку посудину, доливаємо туди трохи води і запікаємо під фольгою близько півгодини. Велику цибулину розбираємо на півкільця і до золотавості обсмажуємо в оливковій олії, після чого наливаємо в сковорідку полстопки сухого білого вина і тушкуємо хвилин десять. Готову гарбуз кладемо в каструлю, заливаємо півлітра води, додаємо дві картоплини, нарізані кубиками – і тримаємо на плиті до готовності. Потім з\'єднуємо вміст каструлі і сковорідки і пробиваємо масу блендером. Дари моря до цього моменту вже повинні бути відварені і очищені. Розливаємо гарбузовий суп (з креветками в якості прикраси) по тарілках, приправляємо зеленню. Можна капнути в тарілки по парі крапель оливкової олії.Оригінальна подача

Справжні естети в якості ємностей, з яких поїдається цей соблазнительнейший суп, тарілки і чашки повинні відкинути. Страва стане ще більш чудовим, якщо подати його безпосередньо в тыковках.

Потрібно знайти примірники маленького розміру, зрізати з них «капелюшок» і вичистити волокна з насінням. М\'якоть всередині, щоб вона була в змозі утримати суп, змащується оливковою олією. Ось тепер у вас на столі їдців чекає справжній шедевр!



Категория: Еда