Заморожені котлети: як смажити їх на сковороді, в мультиварці та духовці


Опубликованно 22.01.2018 03:01

Заморожені котлети: як смажити їх на сковороді, в мультиварці та духовці

Ніхто не буде сперечатися з тим, що домашня свіжоприготовлена їжа набагато смачніше і корисніше, ніж заморожені напівфабрикати. Але не у всіх є можливість, повернувшись з роботи додому, простояти біля плити годину або два, щоб нагодувати всю сім\'ю смачним обідом або вечерею. Саме в такі моменти на допомогу приходять ті самі напівфабрикати.Заморожені котлети: як смажити напівфабрикати?

Прилавки майже всіх магазинів, від гіпермаркетів і до невеликих м\'ясних яток, представляють на вибір дуже великий асортимент замороженої м\'ясної продукції за цілком прийнятною ціною. Серед неї є і напівфабрикати, на упаковках яких докладно написано, як смажити заморожені котлети. Головне, при купівлі переконатися, що товар не прострочений, а також необхідно вивчити склад інгредієнтів.

Купувати треба продукт з високим відсотковим вмістом м\'яса. Якщо готові заморожені м\'ясні напівфабрикати тільки входять у раціон харчування, то досвіду в їх приготуванні ще немає. Котлети - це одні з найбільш часто купованих напівфабрикатів. А як приготувати заморожені котлети? Існує кілька варіантів.

Як приготувати котлети в мультиварці?

Крім такого звичного способу, як смажити заморожені котлети, їх також можна приготувати ще й в мультиварці. Приготування на пару - це найкорисніший для здоров\'я людини спосіб. В них зберігаються всі корисні компоненти. Такі напівфабрикати можуть вживати і діти, і ті, кому смажені продукти не можна за станом здоров\'я. Як смажити заморожені котлети в мультиварці?

Досить просто. Спочатку розігріти мультиварку, задати режим «Смаження», налити оливкову олію, трохи почекати і помістити в неї заморожений продукт. Смажити приблизно шість-сім хвилин до утворення золотистої, рум\'яної скоринки з обох сторін. Потім потрібно зробити томатний соус.

Два-три середніх помідори обдати окропом і зняти з них шкірку, видалити серцевину і розім\'яти за допомогою блендера. До помідорів додати пів чайної ложки солі, два зубчики часнику, одну середню цибулину, поперчити і збити блендером до однорідної маси. Приготованим томатним соусом залити котлети. Соус повинен майже повністю покрити котлети. Закрити кришкою і тушкувати ще тридцять хвилин. Котлети, приготовані таким способом, виходять м\'які, соковиті і дуже смачні. При подачі на стіл прикрасити свіжої рубаною зеленню петрушки або будь-який інший на ваш смак.

Як приготувати котлети на сковороді?

Другий варіант, як приготувати заморожені котлети, - це їх посмажити. Для цього повинна бути хороша сковорода, в якості якої ви не сумніваєтеся. А ось як заморожені котлети смажити на сковороді, розглянемо детальніше. Їх категорично не можна розморожувати, тому що при розморожуванні вони деформуються, стають м\'якими, і в результаті їх важко смажити, і вони, як правило, пригорають. Більшість господинь знають, як заморожені котлети смажити на сковороді, щоб вони не пригоріли.

Для смаження м\'ясних напівфабрикатів краще всього використовувати топлений жир. Важливо, щоб котлетки були добре запанированы, інакше вони пристануть до сковороді. На добре розігріту сковороду покласти ложку або дві топленого жиру, тільки після того, як жир розійдеться по всьому дну, можна викласти на сковороду котлети. Зазвичай на упаковці вказано, скільки смажити заморожені котлети, але якщо такої інформації немає, то смажити їх обов\'язково як мінімум по десять хвилин з кожного боку. Додавати сіль і перець не потрібно, так як в котлетах все це вже є.

Готуємо котлети в духовці

Можна заморожені котлети як смажити, так і запікати в духовці. Люди, що люблять смачно поїсти, вважають, що найкращий спосіб приготувати котлетки - це посмажити їх на сковороді до золотистої скоринки. Але, напевно, мало хто задається питанням: а наскільки шкідливі для здоров\'я приготовлені таким способом заморожені м\'ясні продукти? Ідеальне рішення проблеми - випікати котлети в духовці. Приготовані в духовці котлети виходять смачними, соковитими, м\'якими і, саме головне, корисними. Крім того, що запечені в духовці вироби готуються набагато швидше, також і прибирання кухні не займає багато часу.

Навіть в духовці заморожені котлети можна приготувати по-різному. Найпростіший спосіб - це викласти котлети на змащений маслом деко, поставити в духовку, нагріту до ста вісімдесяти градусів і випікати тридцять п\'ять - сорок хвилин. Після чого викласти на тарілку і подати на стіл.

Інший спосіб - це випікати "заморозку" у фользі. Якщо ви прихильник здорового харчування, то цей варіант для вас. Коли котлетки смажаться у фользі, вони зберігають свій сік, і тому немає необхідності додавати масло. Деко потрібно застелити фольгою для випікання, розкласти на ньому заморожені котлети. Покласти зверху другий шар фольги і ретельно з\'єднати разом два її листа: нижній і верхній. Духовка повинна бути нагріта до ста дев\'яноста градусів. Випікати котлети в фользі потрібно тридцять п\'ять хвилин. Такі котлети будуть набагато соковитіше і м\'якше. Подати на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.

Якщо витратити трохи більше часу на приготування, то можна запекти котлетки в духовці з підливою.Котлети з підливою

Для підливи необхідні:Майонез – три столові ложки.Томат – дві столові ложки.Гірчиця – дві столові ложки.Часник – чотири зубчики.Морква – чотири штуки.Помідори – три штуки.Цибуля – чотири штуки.Борошно – три столові ложки.Перець.Сіль.Приготування

Кілограм готових заморожених котлет посмажити на сковорідці в топленому жирі і викласти на деко, застелене фольгою. У невелику каструлю налити воду, закип\'ятити і, помішуючи, всипати в неї муку. Розмішати, щоб не було грудок. У мисці з\'єднати томат, гірчицю, майонез, часник, залити водою і борошном, потім добре розмішати.

Промиті і очищені помідори, моркву і цибулю порізати тонкими півкільцями. На котлети рівномірно розкласти нарізані овочі і залити підливою. Помістити деко в розігріту до ста дев\'яноста градусів духовку і тушкувати хвилин сорок - сорок п\'ять. Котлетки будуть ароматними і сочними. Подавати можна до картоплі, макаронів, каші, а можна як окрему страву.



Категория: Еда