Яблучний віскі: що це таке і як його пити?


Опубликованно 21.01.2018 04:11

Яблучний віскі: що це таке і як його пити?

«Яблучний віскі» відрізняється вишуканим та оригінальним смаком, завдяки якому напій вважається самим бажаним гостем на будь-якому урочистому заході. У Сполучених Штатах Америки цей коктейль називають «Яблучний Джек», тому що віскі марки Jack daniel\'s вважається основою для приготування цього напою. Як правильно приготувати яблучний віскі і як його пити? У нашій статті ми поділимося цими секретами. Приготування віскі

Батьківщиною віскі вважають Шотландію. Саме в цій державі з\'явився алкогольний шедевр з терпким неповторним ароматом. На території Росії віскі виник відносно недавно, тому не багато цінителі встигли розкуштувати його і почали правильно споживати.

Алкогольний напій виробляють з допомогою складної технології, яка складається не з одного етапу. Крім цього, віскі протягом тривалого часу зберігають у дубових бочках. У зв\'язку з цим він вважається дорогим спиртним напоєм, що володіє унікальним і яскравим смаком, а також сильним і багатим ароматом.

Коктейлі, виготовлені на основі віскі, в порівнянні з іншими алкогольними напоями є самими смачними і ароматними. Так як, доповнюючи спиртне фруктовим соком, наприклад, яблучним, віскі виходить не таким міцним і з більш м\'яким смаком.

Такий тандем є найпопулярнішим напоєм, з тієї простої причини, що віскі з яблучним соком – це найбільш вигідне поєднання. Смак віскі чудово доповнює смак соку. Багато любителі спиртного напою, витриманий у дубових бочках, навіть не перемішують ці два напою між собою. Вони випивають віскі, а потім запиваючи його соком, насолоджуючись приємним післясмаком. Який брати віскі для коктейлю?

Для того щоб зробити «Яблучний віскі», можна скористатися абсолютно будь-яким сортом алкогольного напою. Однак перевагу краще віддавати купажованим, м\'яких сортів. Як правило, досвідчені бармени для створення коктейлю вибирають американський або ірландський віскі. Звернути увагу слід на сорти з «квітковими», «трав\'яними» і «медовими» нотками.

Віскі з присмаком диму або яскраво вираженим смаком торфу не створить хороший тандем для коктейлю з яблучним соком. Він зможе надати градус, але його основні нотки звучать зовсім недоречно на тлі кисло-солодкого присмаку фрукта.

Корисніше і смачніше буде, якщо розбавити міцний алкогольний напій свіжовичавленим соком (для його приготування можна скористатися соковижималкою). Такий сік добре засвоюється організмом, насичуючи його корисними властивостями. Також у його складі відсутній цукор, яким зазвичай наповнений фабричний сік і нектар. Коктейль з яблучним соком

Напій, створюваний з віскі в поєднанні з яблучним соком, вважається досить легким і елегантним. Для приготування Яблучного віскі» (фото коктейлю представлено в статті) знадобляться такі інгредієнти: віскі – 50 мл; яблучний сік – 150 мл; кориця – паличка; зелене яблуко – 30 г; лід – 150 р.

Практична частина

Шейкер слід заповнити льодом, після чого вилити всередину віскі і сік. Далі компоненти необхідно ретельно перемішати і перелити отриманий коктейль в келих.

У тому випадку, якщо напій готується в домашніх умовах, замість шейкера можна використовувати блендер. Для цього його слід включити на першу швидкість і протягом 10-15 секунд струсити інгредієнти коктейлю. Після чого з допомогою ситечка процідити в келих.

Проте варто зауважити, що додавання льоду не вважається обов\'язковим інгредієнтом коктейлю. Більшість барменів не рекомендують додавати в напій, так як розтанув лід може зіпсувати смак. Замість цього келих для «Яблучного віскі» заздалегідь охолоджують в морозильній камері. Віскі також охолоджують до 18 °С. Після чого сік у посуді з товстим дном або в шейкері перемішують з іншими інгредієнтами. Для посилення яблучного запаху в отриманий напій можна додати яблучний сироп. «Яблучний віскі»: як і з чим його пити?

Готовий напій, як правило, декорують, виклавши поверх паличку кориці або шматочок лимона. Традиційно «Яблучний віскі» (фото напою представлені в статті), подають у келиху разом з соломкою.

Цей коктейль - освіжаючий і вишуканий. Особливо він подобається юним представницям прекрасної статі. Так як саме вони люблять змішувати міцні спиртні напої з соком з метою зменшення їх міцності. Як і з чим його пити?

«Яблучний віскі» вживають після обіду або ввечері, незалежно від пори року. У тому випадку, якщо напій містить натуральний сік, його можна пити навіть з ранку, проте зробити не більш ніж 3 ковтки. Такі коктейлі зміцнюють імунітет і поліпшують обмінні процеси організму.

П\'ють отриманий напій не поспішаючи, насолоджуючись смаком, маленькими ковтками, для того щоб сповна відчути всю гаму смаку і аромату. Подають його до фруктів, легких закусок і різноманітних десертів.

Варто зазначити, що вибір келиха також має величезне значення. Він повинен володіти товстим дном, бути повністю прозорим і мати циліндричну форму. Можливі застереження при застосуванні коктейлю

У зв\'язку з тим, що у деяких людей занадто чутлива слизова оболонка у роті, соки з кислинкою можуть подіяти як подразник для порожнини.

У схильних до алергічних реакцій людей, напої, що містять кислі компоненти, можуть викликати висипання. Тому їм більше підходять м\'які та обволікаючі соки або нектари, які зроблені, наприклад, з персика або манго. «Яблучний віскі»: відгуки

Цей напій є прохолодним. Багато молоді люди віддають перевагу «Яблучного віскі», так як вважають, що звичайний віскі дуже міцний. Крім яблучного соку, є варіанти з додаванням вишневого або апельсинового. Готується він у пропорції 3:1.

Справжні цінителі хорошого віскі вважають, що найважливішим правилом при створенні різних коктейлів є збереження аромату благородного напою. З цієї причини вони рекомендують комбінувати його з фрешами, натуральними соками. Ще одним плюсом в такому поєднанні є те, що яблучний фреш, як і віскі, має природну основу, що не повинно приносити особливої шкоди здоров\'ю людини, на відміну від вживання штучного продукту.



Категория: Еда