Рецепт егг нога - традиційного новорічного коктейлю


Опубликованно 20.01.2018 02:45

Рецепт егг нога - традиційного новорічного коктейлю

Егг ніг — вкорінене новорічне питво в США, яке на російський лад описують як «п\'яний гоголь-моголь». Якщо позначення «кремовий», «солодкий», «пряний» і «п\'янкий» припадають до вподоби, у такому разі обов\'язково необхідно випробувати класичний рецепт цього напою зимовим ввечері урочистим.Що таке егг ніг

"Егг ніг" перекладається з англійської як "горщик для яєць". Це солодкувата суміш, що має в основі молоко і сирі курячі яйця. Коктейль готують як з алкоголем, так і безспиртовій. "Ніг" є міцним елем, який спочатку застосовували при виготовленні пиття. В даний час в якості алкоголевмісних домішок за рецептом егг нога застосовують віскі, ром, бренді, лікер, вино. Все на ваш розсуд. Егг ніг - це близький родич поширеного в спільнослов\'янських державах коктейлю гоголь-моголь.

З історії виникнення

Рецепт егг нога винайшли в Шотландії, і в рідному краю здебільшого напій роблять на різдвяні свята. Особливу популярність коктейль отримав в Англії, Америці, Франції. Найбільш часто напоєм пригощають як десертом на зустрічах, раутах і дорогих вечірках. У слов\'янських державах досить нечасто зустрічається егг ніг у коктейльних картах ресторанів.

Вершину популярності рецепт егг нога завоював у США, коли в XIX столітті бармен Джеррі Томас у своїй популярній книзі оприлюднив кілька рецептів цього напою, де ель підмінив ромом і молоком. У тлумаченні Джеррі напій роблять без нагрівання. І він багаторазово підкреслював те, що в Шотландії придумали гарячий коктейль егг ніг, а напій егг ніг – це справа американців. Загалом, різниця існує.

Але і в такому варіанті рецепт егг нога в 2012 році виключили з Міжнародного регістру барменськой асоціації. Конкретну підставу невідомо, напевно, тому стали причиною незліченні варіанти приготування, які претендують на достовірність. І нині їх є понад 5 десятків варіацій.

Міцне спиртне (ром, бренді, віскі) в різдвяний коктейль стали додавати в США. В Італії додають вишневий сироп, в Німеччині яйця замінили на яєчний лікер. Кожен може придумати свій спосіб приготування, заміщаючи один спиртне на інше, наприклад, ром на горілку, або додати фруктовий або горіховий сироп. Варіацій виготовлення коктейлю безліч, але, як правило, змінюють алкогольсодержащие компоненти і комбінацію спецій.Егг ніг класичний

Розглянемо рецепт класичного егг нога.

Компоненти: Вісім яєчних жовтків.3/4 склянки цукру.Два склянки незбираного молока.Два склянки жирних вершків.Півтори чайних ложки меленого мускатного горіха.Щіпка гвоздички.1/4 склянки бурбона.1/4 склянки темного рому.

Приготування:Ретельно збивають жовтки з цукром.Доводять до закипання молоко, змішане з вершками.Розмішуючи, повільно вливають суміш молока і вершків у жовтки.У каструлі з антипригарним покриттям цю рідину нагрівають, не доводячи до кипіння.Знімають з вогню і додають залишилися компоненти, ретельно розмішують.Подають в невеликих чашках, насипавши поверху мускатний горіх.

Якщо молоко замінюють на вершки, то коктейль виходить більш пишним, а якщо прибирають спиртне, то виходить напій безалкогольним. Також замінюють курячі яйця перепелині, у співвідношенні один до п\'яти. Якщо люблять солоденький напій, то просто додають цукру. Напій алкогольний без підігрівання

Інгредієнти для рецепта алкогольного егг нога:Одне куряче яйце.60 мл коньяку.30 мл темного рому.80 мл молока.15 мл горіхового або цукрового сиропу.Одна паличка кориці.Лід.

Приготування:Шейкер наповнюють льодом і додають коньяк, темний ром, молоко, горіховий сироп і яйце, все добре збовтують.Через стрейнер профільтровивают напій в келих.Подають, прикрасивши паличкою кориці.

У окремих способах виготовлення егг нога 1/2 об\'єму молока міняють на газовану воду або содову. Приготований коктейль подають у низьких келихах, схожих з кухлями пива, з короткою соломиною. Випивають егг ніг відразу після виготовлення, поки піна щільна.Егг ніг пряний

Компоненти:Дванадцять штук курячих яєць.Два літри молока.800 мл 20% вершків.Два склянки лікеру "Куантро".Два склянки цукру.120 мл лікеру Grand Marnier.Три штуки стручкової ванілі.Одна чайна ложка запашного перцю.Одна чайна ложка меленого кардамону.Дві зірочки бадьяна.Один мускатний горіх.

Приготування:Заважають молоко і вершки, додають один стакан цукру, всі прянощі і дають закипіти.Яйця збивають з рештою цукром.В молоко малими дозами наливають суміш з яєць і збивають міксером до пишноти.Потім додають лікери "Куантро" і Grand Marnier і знову всі заважають.Подавати приготований коктейль потрібно гарячим.

Безалкогольний егг ніг

Інгредієнти для рецепта безалкогольного егг нога:Два курячих яйця.200 мл молока.2-3 столових ложки цукру.Дві щіпки меленого мускатного горіха.

Можна додати:Корицю.Ванілін або ванільний цукор.

Приготування:Яйця збивають в щільну піну блендером.По трохи вливають молоко і додають цукор. І знову збивають.Додають мускатний горіх, корицю, ванілін або ванільний цукор.Прикривають кришкою і прибирають в холодильник на пару годин.Подають охолодженим.Маленькі хитрощі ідеального егг ногаЯйця і молоко для напою беруть найсвіжіші.Застосовуються вершки створюють структуру коктейлю досить кремовою, але їх можна не використовувати, щоб уникнути зайвих калорій.Мускатний горіх дуже важливий у приготуванні напою, але він скоро позбавляється свого аромату, тому горіх застосовують у свежесмолотом вигляді.Простий цукор замінюють цукровою пудрою, так як вона найкраще розходиться в жовтках і робить структуру коктейлю однорідними.При приготуванні напою добре збивають компоненти для більшої пишності.



Категория: Еда