Котлети "Пташине молоко" на сковороді і в духовці


Опубликованно 19.01.2018 05:01

Котлети

Одним з найпопулярніших м\'ясних страв є котлети. Їх можна придбати в спеціалізованих магазинах, так і приготувати в домашніх умовах. Господині часто віддають перевагу котлет не тільки тому, що їх не потрібно довго готувати. Основний плюс цієї страви – можливість заморозити і розігріти їх в будь-який інший день.

Але якщо бракує часу немає, то можна приготувати не звичайні котлети, які складаються лише з м\'яса, хліба і спецій. У фарш можна загорнути різноманітну начинку, обсмажити отриману котлету і отримати смачне і ситне блюдо.

Сама назва котлет «Пташине молоко» асоціюється з чимось соковитим і ніжним. Саме в цьому блюді назва повністю відповідає його змісту, так як начинка, крім м\'яса, складається з вершкового масла, яєць, сиру і обсмажується в легкому, пишне й хрусткому клярі. Котлети в результаті виходять досить м\'якими, ароматними і сочними. Тому що при приготуванні фарш просочується начинкою.

Котлети «Пташине молоко» – це прекрасний варіант для щоденного меню, так і для святково накритого столу. Також важливо те, що з курячого м\'яса вони виходять найбільш дієтичними, оскільки в них міститься значно менше калорій, ніж, наприклад, в яловичині або свинині. Приготовані на пару вироби можна сміливо включати в дитячий раціон харчування.

Можна вибрати відповідний для вас спосіб приготування курячих котлет «Пташине молоко». Наприклад: посмажити їх на сковороді, запекти в духовці або мультиварці, а також приготувати на пару. При використанні будь-якого з цих варіантів в кінцевому підсумку виходить смачне і корисне блюдо. Розглянемо рецепт котлет з курячого фаршу, на сковороді підсмажених. Котлети, приготовлені на сковороді

Що нам потрібно для фаршу:Куряче філе – півтора кілограма.Яйця – 2 штуки.Цибулю – 2 голівки.Часник – п\'ять зубчиків.Білий хліб – одна штука.Перець.Сіль.

Начинка:Сир – триста грам.Масло – 5 столових ложок.Яйця – 4 штуки.Кріп – половина пучка.Петрушка – половина пучка.Спеції.

Кляр:Сметана – вісім столових ложок.Яйця – чотири штуки.Розпушувач – одна чайна ложка.Сіль.Борошно.

Приготування котлет

Спочатку потрібно підготувати фарш. М\'ясо курки пропустити через м\'ясорубку і викласти в миску. М\'якуш білого хліба замочити у воді, а при бажанні можна і в молоці, віджати і доповісти до фаршу. З лука зняти лушпиння, промити, нашаткувати дрібними кубиками і висипати в миску. Додати подрібнений часник у фарш. Вбити яйця. Поперчити і посолити. Добре перемішати між собою всі інгредієнти фаршу і поки відкласти в сторону.

Залишилося приготувати начинку для котлет "Пташине молоко". Для цього необхідно зварити круто яйця, приблизно 8-9 хвилин, зняти з них шкаралупу і протерти через дрібну тертку. Сир пропустити через тертку. Свіжу зелень петрушки і кропу промити під краном, струсити і дуже дрібно нарубати. Масло розм\'якшити і додати до фаршу. Посипати приправою, що складається з суміші перців. Ретельно перемішати.

Останнє, що треба зробити – це підготувати кляр для котлет «Пташине молоко». У невеликій ємності з\'єднати сметану, яйця, розпушувач і сіль. Збити все компоненти міксером і, не перестаючи заважати, додати поступово борошно. Тісто для кляру по консистенції має вийти як для оладок. Підготовчий процес завершено. Можна приступати до виготовлення котлет.

З невеликої кількості фаршу скачати кульку. Розкачати його в коло і по центру помістити начинку, потім загорнути фарш навколо начинки і сформувати котлету. Після чого вмочити її в кляр і відразу обсмажити на сковороді. Таким способом сформувати всі інші котлети. Смажити з обох сторін до повної готовності, поки не утвориться золотава скоринка.

Приготовані за цим рецептом котлети з курячого фаршу на сковороді виходять ніжні, соковиті і смачні. При подачі на стіл можна посипати зеленню або полити сметаною.Котлети «Пташине молоко», запечені в духовці

Необхідні продукти:Курячий фарш – один кілограм.Цибуля – дві готування.Часник – 4 зубчики.М\'якуш білого хліба – 200 грам.Молоко – сто п\'ятдесят мілілітрів.Перець.Сіль.

Для начинки знадобиться:Сир – двісті грам.Масло – чотири столові ложки.Зелень.

Кляр:Майонез – шість столових ложок.Яйця – три штуки.Розпушувач – пів чайної ложки.Перець.Сіль.Борошно.

Готуємо котлети

М\'якуш залити молоком, дати набрякнути, віджати і збити блендером. До хліба додати дрібно нашатковану цибулю, пропущений через прес часник, курячий фарш, поперчити, посолити і вимішати. Для начинки потрібно протерти на дрібній тертці сир, зварені круто яйця, масло і дрібно посічену зелень петрушки і кропу. Також перемішати всі інгредієнти. Для отримання кляру необхідно з\'єднати всі продукти і збити їх блендером до консистенції сметани.

З шматочка фаршу зробити невелику коржик, в центр покласти начинку і загорнути краї. Вмочити в кляр і викласти на змащене маслом і застелений фольгою для випікання деко. Так сформувати весь фарш. Зверху курячі котлети «Пташине молоко» накрити фольгою і з\'єднати краї. Помістити в розігріту до 180 °C духовку. Випікати близько 40 хвилин. Готові соковиті котлети "Пташине молоко" подати на стіл.



Категория: Еда