Помідори з капустою на зиму. Рецепти домашніх заготовок


Опубликованно 17.01.2018 01:56

Помідори з капустою на зиму. Рецепти домашніх заготовок

Домашні заготовки складають значну частину нашого раціону. З давніх часів застосовуються різні способи збереження свіжих харчових продуктів рослинного походження: соління, консервування, маринування, квашення. В результаті ми отримуємо абсолютно новий продукт зі своїм неповторним смаком і ароматом. Всі овочі, призначені для консервації, повинні бути свіжими, зрілими, здоровими, без пошкоджень і ознак псування, з щільною м\'якоттю, рівномірно забарвленими.Помідори з капустою на зиму

Одним з часто заготовляється продуктів є капуста. При квашенні вона зберігає не тільки свою харчову цінність, але і так необхідний взимку вітамін С. Капусту квасять як одну, так і в поєднанні з іншими овочами, наприклад помідорами.

Помідори заготовляють у власному соку, з огірками, баклажанами та іншими овочами. Також помідори є одним з компонентів різноманітних салатів. З капустою ж помідори можна консервувати, маринувати і навіть фарширувати.Мариновані помідори з капустою

Потрібні наступні продукти:Помідори – п\'ять кілограм.Болгарський перець – десять штук.Капуста – п\'ять кілограм.Цибуля ріпчаста – десять штук.

Для маринаду потрібно:Оцет – один літр.Сіль – двісті п\'ятдесят грам.Цукор – п\'ятсот грамів.Чорний і запашний перець.

Процес приготування

Капусту очистити від верхнього листя, видалити качани і нашаткувати на спеціальній тертці. Тверді стиглі помідори помити і крупно нарізати. Очищений перець нарізати невеликими шматочками. Білий цибулю нарізати півкільцями. Тепер приготовлені продукти потрібно помістити у велику посуд, накрити і зверху поставити вантаж.

Для того щоб утворився сік, овочі залишити під вантажем дев\'ять годин. Потім сік з овочів злити в іншу каструлю. З\'єднати сік з оцтом, запашним і чорним перцем, всипати цукор і розмішати. Після чого сік зі спеціями влити назад в нарізані овочі.

Помістити каструлю на плиту і варити з моменту закипання п\'ятнадцять хвилин. Зняти з вогню і відразу розкласти овочі по приготованим заздалегідь банкам. Закрити кришками, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження. Капуста, маринована з помідорами, на зиму готова. Така заготовка буде смачним і корисним доповненням до зимового столу.

Способів приготування заготовок існує велика кількість, цей рецепт помідорів з капустою на зиму складається з невеликої кількості інгредієнтів і досить простий у приготуванні. Приготована за цим рецептом капуста кисло-солодка, хрустка та смачна.Мариновані помідори з капустою в банках

Інгредієнти:Помідори – три кілограми.Капуста – один великий качан.Чорний перець – двадцять горошин.Часник - чотири-п\'ять головок.Цукор – три з половиною склянки.Сіль – один стакан.Спеції.Вода – десять літрів.

Приготування

Капусту очистити від верхніх зіпсованих листя, дрібно нарізати ножем або нашаткувати на спеціальній тертці. Стиглі помідори твердих сортів добре промити. На дно кожної з банок покласти кріп, спеції та часник. Після чого насипати і утрамбувати шар нашаткованої капусти, зверху укласти ряд помідорів. Далі потрібно чергувати шари капусти і помідорів і заповнити таким чином банки до самого верху. Останній шар повинен бути з капусти.

Наступне, що потрібно зробити, – це приготувати розсіл. Поставити воду на вогонь і після закипання всипати сіль і цукор. Залишити кипіти на повільному вогні п\'ятнадцять хвилин і відразу розлити по банках. Потім рідину злити і повторити процедуру ще раз. На третій раз в розсіл, додати оцет, наповнити банки і відразу закатати кришками. Помідори з капустою на зиму готові. Але консервувати і маринувати капусту з помідорами – це не єдиний спосіб заготовити овочі на зиму.

Помідори, фаршировані капустою

Традиційних рецептів приготування заготовок відомо велика кількість. Майже в кожній родині знайдеться свій, роками перевірений рецепт, за яким помідори з капустою на зиму виходять особливо смачними. Але будь-який класичний рецепт завжди можна урізноманітнити. Пропонуємо рецепт помідорів з капустою на зиму, але фаршированих. Томати виходять смачними, в міру просоленими, а також це буде оригінальна закуска на зимовому столі.

Список продуктів:Капуста – два кілограми.Помідори - чотири кілограми.Морква – дві штуки.Вода – два з половиною літра.Сіль – три столових ложки.Цукор - три столові ложки.

Приготування

Для того щоб помідори було легше фарширувати, вони повинні бути твердих сортів, м\'ясисті і довгасті. Томати добре промити, зрізати верхівки і вичистити м\'якоть. Тепер потрібно приготувати капусту. Очистити від верхніх пошкоджених листя, видалити качан і дрібно покришити або нашаткувати на спеціальній тертці. Моркву вимити, зняти шкірку і натерти на тертці для корейської моркви. Капусту і моркву перемішати.

Залишилося тільки наповнити помідори протертими овочами, при цьому не пошкодити томати. Фаршировані помідори викласти в глибокий посуд і залити розсолом. Робимо розсіл з розрахунку на один літр води береться дві столові ложки солі і одна столова ложка цукру. Залишаємо залиті розсолом помідори з капустою на зиму на три дні. Через три дні потрібно перекласти помідори, фаршировані капустою, в банки і закрутити.

Ви дізналися, як просто маринувати капусту з помідорами. Рецепт заготівлі на зиму можна урізноманітнити та іншими інгредієнтами.Капуста, помідори і огірки

Інгредієнти:Капуста – один качан.Морква – чотири штуки.Перець гострий – одна штука.Ріпчаста цибуля – три штуки.Помідори – п\'ять штук.Огірки – три штуки.Часник – дві головки.Кріп – один пучок.Петрушка – один пучок.Чорний перець горошком – шість-сім штук.Лавровий лист.

Приготування

У цій заготівлі на зиму консервовані помідори з капустою та огірками крупно нарізані. Капусту очистити від зіпсованих листя і нарізати її на довгі смуги. Огірки помити і накришити кільцями. Помідори ділимо на чотири частини.

Болгарський перець промити, видалити насіння і нарізати уздовж на кілька великих частин. З морквини зняти шкірку і розділити на кружечки. Чисті помідори порізати навпіл. З цибулі і часнику зняти лушпиння. У велику каструлю налити воду і закип\'ятити. Опустити всі овочі в окріп на п\'ять хвилин, після чого витягти їх з води і викласти на рушник, щоб вода скла.

В помиті і простерилізовані банки укласти шарами всі овочі. Додати лавровий лист, чорний перець горошком і гострий перець. Залити банки окропом і відразу закатати кришки. Накрити ковдрою і залишити так, поки банки не охолонуть. Приготовлені таким способом овочі внесуть різноманітність на зимовий стіл.



Категория: Еда