Як правильно приготувати торт "Дрова під снігом"?


Опубликованно 16.01.2018 02:59

Як правильно приготувати торт

Рецепт торта з вишнею «Дрова під снігом» багатьом знайомий ще з дитинства, залишаючись весь цей час в лідерах серед десертів з тіста і крему. Ароматна вишня в обрамленні ніжного пісочного тіста, просоченого вершковим кремом, дарує неземне блаженство всім ласунам гурманам. Як приготувати цей смачний торт, докладно розповідається у цій статті. Класичний рецепт

Торт «Дрова під снігом» - це ще одна назва всім відомої «Монастирської хати», яка взяла основу у більш старого молдавського страви «Шапки Гугуцэ», яке готують схожим способом, але часто використовують замість пісочного тіста тонкі млинчики.

«Вишня в снігу», «Соти», «Вулик», «Дровниця» - у різних куточках світу цей приголомшливий десерт називають по-різному, але суть всіх варіантів одна: з пісочного тіста або тіста на сметані готуються смужки, які загортаються ягоди вишні і запікаються в духовій шафі. Далі отримані «дрова» прослаивают кремом і складають у вигляді трикутної дровітні, дуже схожою на дах хатинки. Приготування тіста

Найпоширеніший варіант тесту для торта «Дрова під снігом» полягає в готуванні звичайного тіста на сметані та олії: у широкому посуді змішуємо 250 грам вершкового масла або маргарину для випічки хорошої якості з чотирма склянками борошна, перетираючи все в подобу крихти, потім підсипаємо 3-4 ст. ложки цукрового піску, щіпку солі і 0,5 ч. ложки соди, додаємо склянку сметани і замішуємо тісто. Намагайтеся довго його не місити: буквально за одну хвилину сформуйте пластичний грудку тіста, помістіть його в поліетиленовий пакет і покладіть в холодильник (не в морозилку!). У холодильнику тісто має бути не менше години, щоб воно дозріло і було готове до роботи. Що можна використовувати для начинки?

Зазвичай для начинки використовують консервовану вишню для торта «Дрова під снігом», яку заготовляють у власному соку заповзятливі господині ще влітку. Можна використовувати вишню і черешню з соків або свіжозаморожену вишню. Правда, в свіжозаморожені ягоди потрібно додавати цукор, оскільки природна кислота вишні звучить занадто яскраво і приглушує смак інших складових торта.

При цьому заморожений продукт перед приготуванням десерту обов\'язково розморожуємо, помістивши в друшляк або сито, щоб стекла зайва рідина, яка при випічці може зіпсувати зовнішній вигляд торта. Приготування крему

Для прошарування торта «Дрова під снігом» зазвичай використовується сметанний крем: 700-800 грам вершків або свіжої сметани + півтори склянки цукру + щіпка ванілі збиваються віночком до пишного стану, коли збиті піки крему не втрачають свою форму. При цьому важливо стежити, щоб процес збивання не затягнувся, інакше сметана перетвориться в масло і крем буде зіпсований.

Деякі господині готують для цього торта заварний крем, але це абсолютно суперечить класичним рецептом приготування. Також для формування готового торта «Дрова під снігом» можна використовувати крем з вареного згущеного молока (500 грам), збитою з вершковим маслом (300 грам). Але це вже варіація на тему, а не оригінальна версія. Шанувальники цього незвичайного торта випробували всі можливі поєднання кремів з основою і прийшли до висновку, що крем зі збитих вершків найкраще підкреслює смак і відповідає назві. Формування вироби

Торт «Дрова під снігом» збирається зі смужок тіста, які нафаршировані вишнею. Охолоджене тісто ділиться на п\'ятнадцять рівних частин, кожна з яких розкачується в тонку смугу шириною не більше 5 см і довжиною близько 30 см.

На середину смужки тіста викладається ряд вишень (якщо свіжі, то присипаємо їх цукром або цукровою пудрою), звертаємо краю до центру і гарненько защепляем їх, щоб сік не витік. Отримані «дрова» викладаємо на деко на невеликій відстані один від одного і випікаємо в духовці до злегка золотистого кольору, намагаючись не пересушити, інакше «дровишки» стануть занадто твердими і погано просочаться кремом.

Коли отримані заготовки повністю охолонуть, починаємо складати їх у порядку убування у вигляді трикутної стоси дров: на блюдо поміщаємо перші п\'ять смуг, укладаючи їх щільно один до одного, рясно змащуємо кремом, зверху поміщаємо чотири смуги, розташовуючи їх на стику попередніх. Знову шар крему плюс рівень з трьох трубочок, шар крему, далі дві трубочки, шар крему і остання трубочка на вершині. Важливо, щоб крему було дійсно багато, щоб пісочний трубочки з вишнею всередині добре просочилися і стали зовсім м\'якими і ніжними на смак.

Торт «Дрова під снігом» щедро обмазуємо залишками крему, щоб трубочки тесту практично не проглядалися крізь нього, при бажанні можна обсипати тортик подрібненими волоськими горіхами або шоколадною стружкою, деякі використовують для цього кокосову.

Отриманий чудовий десерт відправляють у прохолодне місце мінімум на дванадцять годин для просочування і тільки потім подають до святкового столу.



Категория: Еда