Як приготувати курячі нагетси в мікрохвильовці?


Опубликованно 15.01.2018 02:42

Як приготувати курячі нагетси в мікрохвильовці?

Курячі нагетси – це шматочки м\'яса, які спочатку обваляны в паніровці, а після обсмажені у великій кількості олії. Вони привертають увагу їдців своєю красою, приголомшливим смаком і вишуканим ароматом. При поїданні буквально тануть у роті. Сьогодні їх можна купити в магазині (наприклад, дуже популярні вироби від компанії «Міраторг») або приготувати вдома самим з доступних інгредієнтів.

Як розігріти покупні?

Магазинні нагетси з курки досить популярні, доступні за ціною, що не вимагають багато часу для свого приготування, дозволяють господині відпочити від готування і, найголовніше, приголомшливо смачні. Але потрібно розуміти, що вони відносяться до фастфудной їжі, а значить, не дуже корисні для організму. Якщо ж ви все-таки купили їх, готуйте, дотримуючись наших порад.

Інгредієнти:Заморожені нагетси – 1 кг.

Метод приготування:Для розігрівання готових нагетсів в мікрохвильовці спочатку дістаньте їх з холодильника і перекладіть в спеціальний посуд. Тобто в ту, в якій ви зазвичай готуєте в НВЧ-печі.Якщо є бажання, дайте їм трохи відтанути при кімнатній температурі або всередині диво-помічниці (режим розморожування). Після чого увімкніть режим «Розігрів» і залиште на 3-4 хвилини.Дістаньте і подайте до столу.

Як приготувати покупні?

Якщо нагетси з курки ще не готові, то поставте мікрохвильову піч на максимальну потужність. Готуйте м\'ясні шматочки спочатку на одній стороні протягом 5 хвилин, після чого відкрийте дверцята, переверніть їх і запікайте на іншу таку ж кількість часу.

Якщо ви помітили, що в посуді зібралася рідина, злийте її, інакше нагетси в мікрохвильовці вийдуть наполовину вареними, а не смаженими. По завершенні готування подайте блюдо до столу.Як приготувати самим?

Якщо немає бажання псувати шлунок фастфудом, можна приготувати нагетси в мікрохвильовці вдома самостійно. Продуктів потрібно мінімум часу – теж. Може бути, смак виявиться не таким, як у покупних, але зате користі від домашніх страв набагато більше. Їх можна їсти навіть котрі худнуть. Особливо тим, хто дотримується дієти П\'єра Дюкана.

Інгредієнти:філе курки – 1 кг;білок від курячого яйця – 3 шт.;сіль, спеції, мелений перець – за смаком;несолодкі кукурудзяні пластівці – для панірування;соєвий соус – 1-2 ст. ложки;часник – 1-2 зубчики.

Метод створення:Перед тим як приготувати нагетси в мікрохвильовці, необхідно нарізати куряче філе на порційні шматочки. Бажано, щоб вони були однакового розміру.Далі слід перекласти їх в маринад, зроблений з соєвого соусу і часнику. Залишити на 15 хвилин.За цей час подрібнити кукурудзяні пластівці з допомогою міксера, змішати їх з приправами і спеціями. Яєчні білки добре збити виделкою, віночком або за допомогою блендера.На завершальному етапі кожен шматочок м\'яса вмочити спочатку в білок, потім – в паніровку, після чого перекласти в спеціальний посуд.Готувати на максимальній потужності протягом 3-5 хвилин з одного боку, потім стільки ж з іншого.

Поради по приготуванню

Існує кілька секретів, які дозволять вам зробити нагетси в домашніх умовах найбільш смачними. Розкриємо деякі з них:Нагетси можна готувати з будь-якої частини курки, головне, щоб не було кісточок.Перед приготуванням спробуйте вимочити м\'ясо в якому-небудь маринаді, наприклад, створеному з перцю, солі і лимонного соку. Тоді воно вийде дуже смачним, соковитим, гостро-пікантним.Щоб приготувати заморожені нагетси в мікрохвильовці, їх можна не розморожувати. Смак від цього не зміниться.У несолодке кукурудзяну паніровку можна додати горіхи і кунжут. Вони додадуть готовому блюду пікантний смак.Для отримання насиченого аромату в неї також можна всипати будь-які пряні спеції.

Також не забувайте, що крім кукурудзяного борошна, нагетси перед приготуванням можна обкачати в пшеничному борошні або добре подрібнених панірувальних сухарях.

З чим подати курячі нагетси до столу?

Нагетси ідеально поєднуються з соковитими овочами, салатом зі свіжих огірків і помідорів, кінзою або кропом (можна посипати), будь-яким гарніром. Їх можна подавати до столу разом з картопляним пюре, рисом з підливою, макаронами, в які додано подрібнена зелень і сир, а також відвареної броколі. А ще з різноманітними соусами. Наприклад, дуже смачно виходить, якщо подати нагетси з домашнім кетчупом, змішаним з невеликою кількістю часнику, пропущеного через чеснокодавку, теплою водою і 9% оцтом. Приємного апетиту!



Категория: Еда