Опеньки з картоплею в духовці: в сметані і горщиках


Опубликованно 13.01.2018 04:40

Опеньки з картоплею в духовці: в сметані і горщиках

З приходом осені на наших столах найбільш часто з\'являються різноманітні страви, одним з інгредієнтів яких є опеньки. Чому саме восени? Тому що тільки в цей час року опеньки самі смачні і корисні харчових параметрами. Існує багато способів приготування грибів: їх смажать, солять, варять, гасять, маринують. Також відомо і велика кількість рецептів їх приготування, один з яких - це рецепт опеньків з картоплею в сметані, в духовці приготовлених. Поєднання картоплі і грибів в кулінарії вважається одним з кращих за своїми смаковими і поживними якостями. Картопля з опеньками і зі сметаною

Які знадобляться продукти:Опеньки – один кілограм.Сметана – один літр.Картопля – півтора кілограма.Молоко – півлітра.Зелень – один пучок.Масло – сто грам.Перець – одна чайна ложка.Часник – п\'ять зубчиків.

Покрокове приготування

Почати процес приготування опеньків з картоплею в духовці потрібно з лука. З нього зняти лушпиння, промити і нашаткувати тонкими півкільцями. Потім на розігрітій сковорідці з олією необхідно згасити цибулю до освіти злегка золотистого кольору. Далі чергу опеньків. Їх треба перебрати, ретельно промити кілька разів і з\'єднати з цибулею, перемішати і тушкувати майже до готовності.

Тепер в окрему посудину висипати сіль, очищений і пропущений через часникодавку часник, духмяний перець, дрібно нарізану зелень кропу і, за бажанням, можна ще доповісти спеції на свій розсуд. У підготовлені сухі спеції налити молоко і викласти сметану. Добре перемішати і вилити до цибулі з опеньками, знову акуратно перемішати, довести до кипіння, накрити щільно кришкою і вимкнути вогонь.

Далі для приготування опеньків з картоплею в духовці потрібно підготувати безпосередньо саму картоплю. Для цього треба відібрані бульби картоплі вимити, зняти з них шкірку і ще раз помити. Після цього картоплю порізати на тоненькі скибочки і викласти на заздалегідь змащений маслом і застелений фольгою для випікання деко. Зверху на картоплю рівномірним шаром розподілити грибну масу.

Залишилося тільки розігріти духовку до ста вісімдесяти градусів і помістити в неї деко. Випікатися опеньки з картоплею в духовці близько сорока хвилин. Незважаючи на простоту приготування, в результаті виходить смачне, ароматне і, що важливо, досить ситне блюдо.Опеньки, запечені в горщиках

Ті, хто нерідко включає в свій раціон харчування страви з грибів, сходяться на думці, що найбільш смачні виходять опеньки з картоплею, запечені в духовці в горщиках. Такий спосіб приготування опеньків дозволяє зберегти найбільшу кількість вітаміну С, цінних амінокислот, мікроелементів, як кальцій, натрій, фосфор, цинк, залізо та інші. Дотримуючись для приготування досить простого рецепту картоплі з опеньками, в духовці приготовленої, можна отримати крім смачного і ситного, ще і корисну страву з грибів.

Для цього потрібні:Опеньки – півтора кілограма.Сир – триста п\'ятдесят грам.Картопля – півтора кілограма.Цибуля – п\'ять штук.Сметана – чотириста мілілітрів.Мускатний горіх.Сіль.Масло.Перець.Процес приготування

Відібрати картопля, вимити його, зрізати шкірку, ще раз промити, порізати півкільцями, товщина яких повинна бути три-чотири міліметри. Велику сковорідку розігріти, налити олію, викласти картоплю, насипати сіль і мелений перець, розмішати і смажити приблизно хвилин двадцять. Потім викласти в глибоку посуд.

Приготовлені опеньки перебрати, добре промити під краном, нарізати гриби на частини і помістити в каструлю з водою. Поставити на вогонь і варити з моменту закипання двадцять хвилин. Перекинути в друшляк, щоб стекла вода, і знову загасити опеньки на розігрітій сковороді з олією ще двадцять хвилин.

Наступним взяти цибулю, зняти з нього лушпиння, промити, нашаткувати дрібними кубиками і викласти в сковороду з грибами, насипати чорний перець і сіль, перемішати і тушкувати ще приблизно десять хвилин. Потім вогонь вимкнути.

Кожен з горщиків всередині обмазати сметаною, наповнити його картоплею, додати мускатний горіх. Натерти на тертці сир і розкласти поверх картоплі. Наступним шаром будуть гриби, тушковані з цибулею, а зверху ще один шар сиру. Далі необхідно підігріти сметану, посолити її і розлити по всьому горщикам. Накрити кришками. Помістити картоплю з опеньками в горщиках в духовку, яка була заздалегідь розігріта до ста вісімдесяти градусів. Випікати близько години. Після приготування горщики розкласти по тарілках. Блюдо готове.



Категория: Еда