Як зберігати манго в домашніх умовах: поради та секрети


Опубликованно 12.01.2018 00:02

Як зберігати манго в домашніх умовах: поради та секрети

Манго - це плід тропічної рослини мангифера. Для жарких країн це звичайний фрукт, який вживають в їжу щодня, як яблука. А для холодних районів земної кулі цей екзотичний фрукт - рідкість. Що ж таке манго? Яке воно всередині і як зберігати манго в домашніх умовах?

Загальні відомості

Які бувають манго? Як і фруктові дерева середньої смуги Росії, рослина манго поділяють на види.

Загальна назва - мангове дерево або Мангифера індійська. Батьківщиною зростання цього дерева вважається Індія і Пакистан. Однак культивується воно у всіх теплих субтропічних і тропічних країнах. Воно належить до вічнозелених видів рослин.

Існують наступні сорти:каррі - дрібні не сортові плоди, шкірка зеленувата, м\'якоть оранжева жорстка;чок анан - плоди світло-жовтого кольору всередині і зовні, по вазі і формі легко поміщаються в руці;кає савой - великі манго, їх вживають в їжу в зеленуватому вигляді.

Це не всі сорти фруктового дерева, їх щонайменше 9-10. Але зараз не про це.

Ознаки стиглого манго

Отже, як визначити, стигле чи манго ви купуєте в магазині? Основні ознаки:на поверхні немає ознак псування і гниття, шкірка не продавлена в м\'якоть;на шкірці немає коричневих або сірих плям;на розрізі м\'якоть яскрава помаранчева, а не сіра або коричнева;колір шкірки - червоний, жовтий і зелений - відповідає кольору м\'якоті;м\'якоть солодкого смаку з волокнистою структурою.Зберігання в холодильнику або морозилці

Отже, як краще зберігати манго в домашніх умовах? Якщо ви вирішили для цієї мети скористатися холодильником, то тут є деякі тонкощі. Ніколи не кладіть у прохолоду або холод нестиглі, трохи зеленуваті фрукти. Вони почнуть віддавати вологу і поступово будуть загнивати, замість того щоб доспевать до м\'якого соковитого плода.

А ось переспілі плоди в холодильник укладають, щоб зберегти їх подовше в такому стані. При цьому не кладіть їх на верхні полиці, там відносна температура нижче. Кращі полки для фруктів - нижні висувні контейнери. В них можна покласти паперові підкладки, щоб вирівняти вологість повітря. При високій вологості фрукти будуть гнити навіть в холодильнику.

Заморожувати плоди мангиферы не рекомендується, але таке зберігання також має місце. Всупереч загальній думці, м\'якоть не стає липкою або склизской. Смак і консистенція плода майже не змінюються, втрачається тільки частина поживних і вітамінних речовин.

Щоб правильно заморозити плід, виконайте вказівки:промийте і обітріть його;розріжте, видаліть кісточку;зніміть шкірку;наріжте м\'якоть або подрібніть, покладіть в контейнери для заморожування;приберіть для зберігання при низьких температурах.

Зберігання при кімнатній температурі

Як зберігати стигле манго в домашніх умовах? При кімнатній температурі плоди зберігають для дозрівання і дозрівання. Протягом 6-7 днів трохи жорсткі фрукти стають більш м\'якими.

На батьківщині вирощування плодів манго їх навчилися зберігати оригінальним і цілком доступним способом. Їх вимочують у підсоленій воді протягом декількох годин. Потім протирають і зберігають звичайним способом. Плоди від цього довше і краще зберігаються в стиглому стані, а м\'якоть стає хрусткою при раскусывании.

Але якщо залишити плід під прямими променями сонячного світла, він повільно почне висихати - шкірка буде грубою і зморшкуватою, а м\'якоть жорсткою.Температура зберігання

Оптимальна температура зберігання стиглого манго - +10, а недозрілого - +13. Рекомендований термін зберігання - один місяць.Господині на замітку

Щоб трохи довше ваше манго було свіжим і гладким, покрийте його тонким шаром пісного або будь-якого іншого рослинного масла. Справа в тому, що волога перестане виходити з м\'якоті через шкірку - масляний шар цьому активно перешкоджати. Але ця міра використовується не більш ніж на два дні.

Через 2-3 дні після придбання манго в магазині його рекомендується вживати в їжу. Попередньо ретельно промити в теплій воді.

Як зберігати манго в домашніх умовах в розрізаному вигляді? Звичайно, очищений і розрізаний на шматочки плід краще відразу вжити в їжу або пустити в хід при приготуванні кулінарних шедеврів на кухні.

Що приготувати з манго?

Страви, які можна приготувати з плоду мангиферы:варення або джем з цукром або медом;сиропи, компоти або киселі;желе або муси;фруктове морозиво (вершкове або фруктовий лід);сорбети;креми для прошарування десертів і тортів;коктейлі, соки, смузі (однокомпонентні або з іншими інгредієнтами);супи, в тому числі пюреобразні;салати фруктові солодкі або закусочні;начинка для чізкейків, тірамісу або запіканок;птифуры, тістечка;маринади для м\'яса, курки або риби;оладки, млинці або млинці (де манго - це частина тесту або начинка для фарширування млинців).

Тепер ви знаєте, як вибирати цей екзотичний фрукт, як правильно зберігати манго в домашніх умовах і що можна з нього приготувати на десерт і не тільки!



Категория: Еда