Біла форель - що це за риба, червона чи біла? Як готувати?


Опубликованно 11.01.2018 03:29

Біла форель - що це за риба, червона чи біла? Як готувати?

Ви коли-небудь їли білу або червону форель? Яка риба краще? Відповіді на ці та інші питання ви знайдете в статті. Відомо, що форель – це загальна назва декількох прісноводних форм та видів риб, які відносяться до сімейства лососевих (Salmonidae). Форелі є в трьох з семи родів сімейства: гольці (Salvelinus), лососі (Salmo), містить види атлантичні і тихоокеанські лососі (Oncorhynchus).Форель

Ви коли-небудь бачили білу форель? Що це за риба така? Форель є загальним (збірним) найменуванням декількох видів лососевих риб, про що ми говорили вище. У кожного виду свій колір м\'яса, і може бути білим, червоним або рожевим. Багато в чому, цей нюанс залежить від кількості і виду корму, місць проживання.

Та риба, яка продається в супермаркетах і магазинах у великій кількості, – це біла форель, яку штучно виростили в рибоводних фермах. Вона має біле м\'ясо, а іноді – рожеве.Зовнішній вигляд

Біла форель. Що це за риба? Представники форелевих у своїй переважній більшості не відрізняються великими розмірами. Зазвичай їх вага складає 200-500 г, а довжина тулуба дорівнює 25-30 див.

Такими параметрами володіють, в основному, струмкова (річкова) і райдужною форелі, яких вирощують у ставках, басейнах і садках. Деякі особини виростають до великих розмірів і набирають вагу до 2 кг. Але таких гігантів можна знайти лише в дикій природі.

Різні види форелі по-різному забарвлені. Все залежить від умов, в яких риба зросла. Класичною вважається розфарбування особин, у яких спина оливкової темного кольору з зеленуватим відтінком. У цих риб боки світлі з поперечними смужками. На них чітко проглядаються маленькі плями чорного або темного червоного кольору (у деяких особин вони ще й обведені світлою облямівкою). Черевце білого кольору з відтінком сірого (іноді відливає міддю).

В основному один вид має переважно світлими тонами, а інший – темними. Це залежить від прозорості водоймища, в якому живе риба, корми, часу року і іноді від складу дна. Наприклад, у вапняній воді мешкають світло-сріблясті риби, а якщо дно торф\'яне або вкрите мулом, то особини будуть мати темний колір. Якщо форель добре харчується, на її боках ви плям не побачите. При зміні місця проживання вони можуть з\'являтися разом з смугами і знову зникати.Різноманіття

Багатьом подобається біла форель. Що це за риба, часто запитують люди. Форель живе в малих струмках, морях, великих річках і прісноводних озерах. Деякі види часто міняють місця проживання. Так, форель озерна йде в річку на нерест, там залишає своїх нащадків, частина яких повертається в озеро, а частина залишається жити в річці. Те ж саме відбувається і з морським краєвидом, який у прісноводних річках нереститься.

Всі види форелі входять у три базових роду, які складаються з таких різновидів:Рід гольцов: головатий, озерний, мальме, сріблястий, американська форель (палія).Рід тихоокеанських лососів містить такі види: лосось апачів, морська золота, райдужна, «Гіла», кавказька, «морська Біва».Рід благородних лососів складається з таких видів: севанская, охридська, мармурова, кумжа, атлантична, амударьинская, плоскоголовая.Місця проживання

Кожен хоче спробувати білу форель. Що це за риба така, відомо не всім. Отже, ми вже говорили про те, що вона живе в струмках, річках, морі, озерах. Найбільш поширена ця риба в Норвегії і США, країнах, в яких популярна форелеве спортивна риболовля. В Європі її можна зустріти на лісових або гірських струмках (річках) зі стрімкою течією, у воді яких багато кисню.

Велика кількість форелі є у Ладозькому і Онезькім озерах. Вона живе і у Вірменії у водах високогірного озера Севан. Тут водиться такий вид форелі, який ніде більше не зустрінеш, тому він і унікальний. Є ця риба і в прибалтійських державах: тут вона живе у річках, які впадають у Балтійське море. На Кольському півострові є багато глибоководних водойм, у яких водиться форель.

Місця проживання цієї риби можуть розширюватися або змінюватися. Наприклад, так сталося з райдужною фореллю, яку спершу можна було побачити лише в Північній Америці. Сьогодні вона поширена по всій Європі, так як її завезли і розмножили штучним шляхом.Дивовижна риба

Вам подобається форель? Червону або білу рибу ви віддаєте перевагу? Страви з форелі вишукані, дуже смачні і корисні. У її м\'ясі міститься величезна кількість вітамінів (D, E, A), амінокислот, мінералів, білка і жирних поліненасичених кислот Омега-3. Останні для людського організму особливо корисні. Форель вживають при хворобах серця, вона виводить зайвий холестерин, а також є прекрасним дієтичним страв.Біле філе в духовці з овочами

Отже, з\'ясуємо, як готувати білу форель. Риба ця дуже смачна. М\'ясо у неї дійсно біле. Ціна її невисока, тому ця риба доступна всім. Для приготування цієї страви вам потрібно купити одну тушку білої форелі, сім картоплин, один болгарський перець, сіль, цибуля-порей, соняшникова олія, приправа (базилік, майоран або чебрець).

Також вам потрібно підготувати форму з високими бортиками для запікання. Отже, спершу стінки і дно форми гарненько обробіть маслом. Потім вимийте цибулю, наріжте кільцями і розкладіть їх у формі. Далі картоплю почистіть і дрібно поріжте. Викладіть його в форму і посипати приправами і сіллю.

Після цього тушку білої форелі очистіть, розріжте зябра і хвіст, наріжте на шматочки завтовшки до 2 див Натріть кожен шматок форелі сіллю, і викладіть зверху картоплі. Потім вам потрібно перець вимити і очистити (вийняти серцевину). Поріжте його на маленькі шматочки і викладіть поверх риби.

Тепер розігрійте духовку і поставте блюдо в неї приблизно на 30 хвилин. Білу форель з овочами можна подавати без салату. Приємного апетиту!Стейк

Багато бачили фото білої форелі. Що це за риба, вам вже відомо. З\'ясуємо, як сфабрикувати з форелі стейк. Він готується дуже швидко і легко, а на столі виглядає по-царськи. Як гарнір підійде картопля по-селянськи (варені подріблені бульби з зеленню).

Отже, вам потрібно взяти: 700 г форелі, порізаної на стейки, половинку лимона, 3 ст. л. оливкової олії, перець, розмарин, сіль і зелень. Спершу стейки потрібно вимити холодною водою, викласти в посуд. Далі посипте їх перцем і сіллю, розмарином, полийте лимонним соком. Залиште на півгодини. Розігрійте на сковороді олію. Далі перекладіть форель на гарячу поверхню. Смажте на середньому вогні 8 хвилин, потім лопаткою переверніть кожен стейк і смажте ще 5 хвилин.

Після цього накрийте кришкою сковороду. Зменшіть вогонь і тушкуйте стейки 6 хвилин. Подавайте блюдо на стіл відразу ж, прикрасивши його шматочками лимона і зеленню.



Категория: Еда