Чахохбілі з качки: рецепти, варіанти приготування страви


Опубликованно 10.01.2018 01:42

Чахохбілі з качки: рецепти, варіанти приготування страви

Багато хто любить готувати м\'ясні страви: котлети, відбивні, жарке. Але ці страви можуть швидко набриднути як господарям, так і гостям. Як же урізноманітнити повсякденне меню? Можна скористатися екзотичними рецептами.Чахохбілі з качки по-грузинськи: що це?

Таке блюдо являє собою печеня з птиці. Традиційно для його приготування використовувалося м\'ясо фазана. Однак на сьогоднішній день існує безліч рецептів чахохбілі з курки, індички, качки, баранини, яловичини, свинини. Всім відомо, що у традиційних страв кожної народності є свої оригінальні, неповторні риси. Для грузинської кухні характерно велика кількість гострих, пряних і м\'ясних страв. Напевно, кожній господині хотілося б вміти готувати одне з незвичайних страв і час від часу радувати ними своїх домочадців і гостей.

Таку страву, як чахохбілі, можна зробити в домашніх умовах. Це не складе труднощів навіть у тому випадку, якщо за його приготування візьметься не надто досвідчений кулінар. Існує чимало рекомендацій з приводу того, як зробити чахохбілі з качки. Класичний варіант приготування страви

Рецептом з фото поділяться многоие господині. Хоча печеня з курки з грузинським рецептом є більш звичною стравою, чахохбілі з качки, можливо, буде навіть більш цікавим і смачним варіантом його приготування. Це поживна і пікантне блюдо, яке нікого не залишить байдужим.

Для того щоб його приготувати, потрібні наступні продукти:Тушка качки вагою не менше 1 кгГоловка ріпчастої цибулі.Болгарський перець (1 штука).Зелень (1 пучок).Стакан води.Зубчик часнику.2 столові ложки соняшникової олії.Сіль і прянощі.Дві столові ложки оцту.Томати (4 штуки).

Качку необхідно помити, розділити на частини і посмажити на сковороді без масла. На поверхні м\'яса повинна утворитися золотава скоринка. Ріпчасту цибулю потрібно нарізати кільцями, згасити на сковороді з додаванням соняшникової олії. Потім подрібнити перець і томати, попередньо очищені від шкірки, і обсмажити разом з цибулею. Всі овочі тушкувати на повільному вогні протягом години, перед тим як зняти з плити, додати в суміш дрібно нарізану зелень, часник, сіль і прянощі.

До чахохбілі з качки можна подати будь-який гарнір. Як приготувати цю страву в мультиварці

Багато хто використовує це пристосування у повсякденному житті, адже за допомогою нього можна зробити безліч різних страв. Це і супи, і м\'ясо, і риба, і овочеві страви, і випічка. Використання цього кухонного приладу для приготування різноманітних страв значно економить час.

Для того щоб зробити чахохбілі з качки в мультиварці, знадобляться наступні продукти:Пучок кінзи.Базилік.Тушка качки вагою півтора кілограми.Чотири зубчики часнику.Півсклянки червоного вина.Перець гострий (одна штука).Приправа хмелі-сунелі.Помідори (чотири штуки).Сіль, прянощі за смаком.Цибуля ріпчаста (чотири головки).Масло вершкове (одна столова ложка).

Качку промити і висушити, розділити на невеликі шматочки. Помідори сполоснути, обдати окропом і зняти з них шкірку. М\'якоть томатів нарізати кубиками, ріпчасту цибулю – кільцями. Зелень сполоснути і подрібнити. Часник протерти. Перець сполоснути, очистити від насіння, дрібно нарізати. Всі продукти покласти в каструлю, посипати сіллю і спеціями. Додати вино і вершкове масло. Включити функцію гасіння і готувати страву півтори години.

Чахохбілі з качки в мультиварці, виявляється, зробити досить просто. Рецепт з додаванням картоплі

Це оригінальне блюдо для тих, хто любить експерименти. Також воно напевно сподобається любителям російської національної кухні, так як її рецепти зазвичай включають в себе картоплю. Отже, для приготування цієї страви потрібні наступні інгредієнти:Помідори (4 штуки).Чотири стегна качки. Сіль, зелень і прянощі.П\'ять картоплин.Дві головки цибулі.Чотири зубчики часнику.

М\'ясо качки необхідно дрібно порізати і обсмажити на сковороді протягом декількох хвилин. На поверхні качатини повинна утворитися скоринка. Потім промити цибулю і пошинкувати його кільцями. Обсмажити на олії. Почистити картоплю. Потім нарізати і обсмажити її. Томати вимити, обдати окропом, зняти шкірку. Порізати помідори на невеликі шматки.

Качине м\'ясо покласти в казан. Помістити в нього також цибулю, картоплю і помідори, тушкувати суміш протягом сорока хвилин. Посипати дрібно порізаною зеленню і тертим часником, зняти з плити. Покласти на казан рушник і тримати блюдо в теплому місці протягом п\'ятнадцяти хвилин. Потім його можна подавати до столу. Чахохбілі з качки за рецептом з картоплею – оригінальне і поживна страва, яку легко приготувати вдома.



Категория: Еда