Що можна приготувати з рису і фаршу: найкращі рецепти


Опубликованно 14.12.2017 17:06

Що можна приготувати з рису і фаршу: найкращі рецепти

У нашому меню є зовсім невеликий набір страв, а причиною тому постійний дефіцит часу при сучасному ритмі життя. Тому іноді варто урізноманітнити звичне меню більш цікавою і не настільки звичною їжею. У нашій статті ми хочемо поговорити про те, що ж можна приготувати з рису з фаршем? Рецептів страв на основі цих компонентів є чимало. Всі вони дуже смачні, а значить, гідні бути в нашому раціоні.Універсальна основа для страв

Фарш з рисом - універсальна основа для приготування безлічі смачних страв. Таке поєднання продуктів використовується в багатьох кухнях світу, оскільки подібні компоненти присутні в нашому будинку в будь-який час року. У чому ж причина такої популярності страв з використанням рису з фаршем? Рецепти таких страв є досить багато. Головна причина, по якій їжа на основі таких продуктів затребувана, – це незмінно прекрасний смак і калорійність. Такі страви дуже ситні, а тому й подобаються господиням. До того ж, фарш з рисом дуже люблять діти. Особливості приготування

Для того, щоб готувати смачні страви з рису і фаршу, необхідно знати деякі нюанси. Найкраща приправа в таких випадках – це чорний перець. А ось всілякі прянощі і запашні трави потрібно використовувати з обережністю. Особливо це стосується кмину, імбиру і т. д. Застосування ароматних спецій може перебити запах самої страви. Добре підкреслює смак м\'яса сушений і свіжий кріп. Часник класти у фарш кулінари не рекомендують, оскільки він надає солодкуватий смак.

Навіть цибулю підходить далеко не для всіх страв. Якщо прокрутити овоч через м\'ясорубку, то він виділяє багато соку. А значить і суміш, в яку додати стане більш мокрою, втративши в\'язкість.Що можна і не можна додавати у фарш?

Картоплю і моркву – прекрасні овочі, які гарні в якості гарніру для страв з фаршу і рису. А от безпосередньо в суміш додавати їх не рекомендується. Що можна додати у фарш з рисом? Як правило, господині кладуть манку, борошно і яйце в якості додаткових зв\'язуючих компонентів. Такі суміші використовують для приготування парових биточків, тефтелькою, запіканок та інших смачних страв. Крім того, фарш з рисом застосовують в якості начинки для голубців, пирогів.Як приготувати фрикадельки?

Якщо ви роздумуєте над тим, що приготувати з рису і фаршу, то варто згадати про такому чудовому блюді, як фрикадельки. М\'ясні кульки добре знайомі нам ще з дитинства. Їх можна подати з соусом до будь-якого гарніру або додати в суп. Тефтелі, їжачки, фрикадельки – все це різні назви одного і того ж страви. Приготування їжачків з фаршу і рису справа не складне, а ось результат незмінно виходить смачним.

Інгредієнти:Не менше 420 грам фаршу.Цибулина.Приблизно 1/2 склянки рису.Пару шматочків хліба.Часник.Спеції (ароматні трави, перець).60 грам молока.

Зрізаємо скоринки хліба і розфарбовуємо його в глибокій тарілці, а зверху заливаємо молоком. Як тільки м\'якоть розбухне, її необхідно віджати і перемолоти в блендері, додавши часник і цибулю. Рис відварюємо до напівготового стану і додаємо його в фарш. Туди ж відправляємо хлібно-цибульну масу.

Всі інгредієнти добре перемішуємо, кладемо сіль і спеції. Тепер можна формувати фрикадельки з фаршу і рису. Робити це потрібно мокрими руками, щоб отримати гарну форму. Готові фрикадельки можна запекти в соусі, покласти в суп або обсмажити.Смачні тюфтельки

Кулінаром відомо чимало рецептів страв з рису і фаршу. Серед них особливою популярністю користуються тефтелі. Їх можна гасити в духовці або обсмажувати на сковороді. На стіл тефтелі можна подавати з гарніром.

Інгредієнти:Суміш свино-яловичого фаршу – 530 р.Цибулю і моркву - по одній шт.Два яйця.Склянку рису.Трохи томатної пасти або склянку соку – 2 ст. л.Олія соняшникова.Трохи борошна для обвалювання.Пару ложок сметани (їдалень).Зелень.Перець.Сіль.

Практична частина

Спочатку необхідно відварити рис. Для тефтелькою краще брати клейкий кругло-зернистий вигляд. Рис промиваємо і ставимо на вогонь. На склянку крупи потрібно наливати приблизно в два рази більше води. Варити рис до повної готовності не варто. Краще вимкнути вогонь і залишити остигати під кришкою.

Фарш можна використовувати як свинячий, так і свино-яловичий. А можна брати і курино-индюшиную суміш для приготування дієтичного страви. Фарш повинен бути однорідний.

Далі нарізаємо цибулю, а морква подрібнюємо на крупній тертці. Овочі злегка обсмажуємо на олії.

Далі приступаємо до приготування самих тефтелькою. У ємності змішуємо фарш, рис і обсмажені овочі. Туди ж додаємо перець, яйця, сіль. Все перемішуємо і з маси формує кульки. Потім обвалюємо їх у борошні і викладаємо на добре прогріту сковороду з олією.

В окремій каструлі змішуємо сметану і томатну пасту, після чого додаємо бульйон або воду (склянку). Отриманою сумішшю заливаємо тефтелі. Рідина повинна покривати їх поверхню. Тепер необхідно накрити сковороду кришкою і поставити на маленький вогонь. Крім того, тефтелі можна запекти в духовці. Підлива, якої ми залили кульки, поступово вбирається і надає страві ніжний смак.

Тефтелі можна ще обсмажувати на сковороді, до отримання скоринки, а потім заливати сумішшю і трохи протушкувати. Таке блюдо виходить дуже смачним. Але, якщо тефтелі призначені дітям, то краще використовувати перші два варіанти приготування.Котлети в духовці

Якщо в холодильнику є фарш, то одразу ж приходить думка приготувати з нього котлети. Оскільки це краще доповнення до будь-якого гарніру. Однак якщо м\'яса є не так вже багато, то можна змішати фарш з рисом. В результаті вийде теж дуже смачне блюдо.

Приготувати котлети з фаршу і рису в духовці не складніше, ніж тефтелі. Так продукти знадобляться найпростіші. А саме:Фарш (свино-яловичий або свинячий)– 340 р.Сіль.Кілька цибулин.2/3 склянки рису.

Рис ретельно промиваємо у воді, після чого відварюємо в солоній воді. Крупу не варто доводити до готовності, краще, якщо вона залишиться трохи сирої. Далі рис змішуємо з фаршем, туди ж відправляємо подрібнену цибулю. Всі інгредієнти добре перемішуємо руками. Тепер залишилося лише додати сіль і перець. Мокрими руками формуємо котлети і викладаємо їх на деко, змащене маслом. Форму відправляємо в духовку. Готуємо котлети при 200 градусах до повної готовності.

Пиріг з начинкою

Якщо у вас є фарш з рисом, що можна з них приготувати? Звичайно ж, смачний пиріг.

Інгредієнти:Для приготування можна брати будь-м\'ясний фарш – 370 р.Також нам знадобиться півсклянки рису. Слід зауважити, що кількість м\'яса і рису можна змінювати. Чим більше в багатошаровій буде м\'ясної начинки, тим він буде смачнішим.Стакан молока.Сода.Кілька яєць.Спеції.Рослинне масло.Сіль.Не більше 430 г борошна.

Процес приготування

В якості начинки пирога ми будемо використовувати фарш з рисом. Крупу промиваємо у воді і ставимо варитися. Готовий рис додаємо до фаршу, також кладемо спеції і сіль. Всі інгредієнти переминаем руками.

Тепер, коли начинка готова, можна приступати до тесту. Змішуємо в ємності молоко і яйце, додаємо масло, сіль і борошно. Замішуємо тісто, воно повинно вийде дуже тугим. Поділяємо його на дві частини. Одну з них ми розподіляємо у формі або на сковороді, змащеній маслом, так, щоб було вкрите дно і стінки. На підготовлений корж викладаємо начинку. Другу порцію тесту розгортаємо в пласт, яким накриваємо наш пиріг, поєднавши при цьому краї. Далі відправляємо блюдо запікати при 200 градусах в духовку. Приготування займає не менше тридцяти хвилин. Готовий пиріг необхідно поставити на стіл і накрити рушником на десять хвилин, щоб він міг добре настоятися. Після цього випічка буде ще смачніше.

«Рис по-флотськи»

Рис є в запасі у кожної господині. А купивши фарш, можна приготувати багато чудових страв. В тому числі і «рис по-флотськи», його ще часто називають «ледачий плов». Зазвичай з фаршем готують макаронні вироби, але можна придумати і інші варіації, оскільки м\'ясо поєднується з будь-якими продуктами.

Інгредієнти:Для страви можна брати будь-яку кількість фаршу, ніж його буде більше, тим смачніше воно вийде – не менше 370 р.Склянку рису.Цибулю і моркву – по одній штуці.Перець.Заїру.СільОлія рослинна.

Цибулю і моркву чистимо, миємо і подрібнюємо. Моркву потрібно нарізати дрібною соломкою, а цибулю півкільцями. Далі обсмажуємо овочі на сковороді на рослинному маслі приблизно хвилин п\'ять. Потім викладаємо туди ж фарш і обсмажуємо далі всі разом. Також додаємо зіру, сіль і перець.

Рис відварюємо, промиваємо і теж відправляємо в сковороду. Всі компоненти добре перемішуємо і тушкуємо хвилин десять під кришкою. Страву подаємо на стіл в гарячому вигляді.Запіканка з рисом

Маючи під рукою фарш і рис, можна приготувати смачну запіканку.

Інгредієнти:На склянку рису необхідно класти 380 грам фаршу.Цибулина.Парочка яєць.Будь-які улюблені спеції.Олія рослинна.Сіль.Перець.

Відварюємо рис в протягом 15 хвилин (склянку рису і дві склянки рідини). А тим часом подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його разом з фаршем на сковороді. Не забуваємо масу посолити і додати улюблені спеції. В окремому посуді змішуємо рис з сирими яйцями.

Заздалегідь прогріваємо духовку до 200 градусів. Далі змащуємо форму або на деко олією. На дно кладемо половину всього рису, зверху викладаємо м\'ясну начинку і знову шар рису. Запіканку готуємо протягом 25 хвилин. Таке блюдо чудово підійде на сніданок і вечерю. У ньому одночасно є і гарнір, і м\'ясо. Крім того, страву можна урізноманітнити, додавши моркву та інші овочі. А подавати на стіл можна з смачним соусом, сметаною або кетчупом.Плов з фрикадельками: інгредієнти

Плов можна готувати не тільки з шматками м\'яса, але і з фрикадельками. Стародавнє блюдо є класичним варіантом приготування плову.

Список продуктів:Для плову краще брати баранину, в крайньому випадку яловичину – до кілограма.Стільки ж візьмемо і рису.Моркви з цибулею досить по 2,5 кг.Сіль.Спеції.Перець мелений.Олія рослинна.Рецепт страви

Очищаємо цибулю і ділимо його на дві частини. Першу частину нарізаємо дуже дрібними кубиками і відправляємо до фаршу. А другу частину – нарізаємо півкільцями. До м\'яса також додаємо сіль, улюблені спеції, перець. Руки змащуємо рослинним маслом і добре вимішуємо фарш, після чого формуємо з нього фрикадельки. М\'ясні заготовки викладаємо на деко з маслом і ставимо їх у холодильник.

Далі нарізаємо тонкою соломкою моркву. На вогонь ставимо ємність і наливаємо в неї 300 грам масла (рослинного). Як тільки вона нагріється, кладемо півкільця цибулі, обсмажуємо його до рум\'яного стану, потім додаємо моркву, чорний і чорний перець, спеції. Тепер прийшов час налити в казан 1,7 літра води. Доводимо всі інгредієнти до кипіння і додаємо по чайній ложці цукру і солі.

Дістаємо з холодильника наші фрикадельки і перекладаємо їх у казан. Доводимо все знову до кипіння і зменшуємо вогонь. Поки страву нудитися на малому вогні, ми підготуємо рис. Крупу ретельно промиваємо у воді і викладаємо рівним шаром поверх фрикадельок. Тепер збільшуємо вогонь і выпариваем всю воду. Після цього рис шумівкою збираємо гіркою до центру казана і дерев\'яною ложкою робимо отвори, щоб пішли залишки вологи. Далі зменшуємо вогонь і накриваємо ємність кришкою. Рис повинен нудитися до готовності. Час приготування залежить від сорту крупи. Готову страву прибираємо з вогню, перемішуємо і залишаємо настоятися. І тільки через двадцять хвилин подаємо на стіл.



Категория: Еда