Товстолобик в духовці з імбиром і апельсинами

2924Інгредієнти:

1,5 кг товстолобика
1 корінець імбиру (приблизно 80-100 г)
3 невеликих апельсина
2 склянки білого сухого вина (300-400 мл)
сіль
білий мелений перець
2 ст. л. білих сухарів
1 ч. л. сушеного базиліка

Спосіб приготування:

Товстолобик — корисна, смачна й недорога риба, але … кістлява. Змиритися з дрібними кістками допоможе тривалий гасіння риби в духовці, в маринаді з вина, імбиру і апельсинів. Риба виходить вкууусно :)) до того ж корисніше, ніж смажена.
Зрілий корінь імбиру має різким, пекучим смаком і чудовим пряним ароматом, який переходить у маринад, потім просочує рибу. М’якоть риби не стає пекучого смаку, але набуває просто королівський смак.
До речі, якщо у вас під рукою не виявилося вина, замініть його бульйоном або водою з двома-трьома столовими ложками натурального оцту. При цьому, якщо довше потім в духовці, щоб кістки стали зовсім м’якими, таку рибу із задоволенням з’їдять ваші малюки. За цим рецептом можна приготувати коропа або іншу річкову рибу.

1. Очищений, випатраний товстолобик або короп натріть сіллю і перцем.

2. Почистіть корінь імбиру і наріжте тонкими кільцями. Апельсини ретельно вимийте і наріжте кільцями.

3. Половину нарізаної імбиру розкладіть на дні форми з високими бортиками, зверху покладіть товстолобик, решту імбиру покладіть в черевце риби і навколо. Полийте рибку вином, посипте зверху сухарями. Кілька кружечків апельсина покладіть усередину товстолобика, решта — розкладіть навколо риби. Посипте сушеним базиліком. Накрийте форму кришкою або фольгою, доведіть до кипіння і на маленькому вогні готуйте 1,5-2 години. Хвилин за 20-30 до закінчення готування, відкрийте кришку, збільшіть температуру духовки до 200 ° С і запікайте до тих пір, поки рідина майже вся випарується, а верх риби стане золотистого кольору.
Все дуже просто і смачно. Приємного апетиту!

Да может сейчас у нас всё равно не так вкусно готовят как в Италии например, но мы всему можем научиться. Если будет такое большое желание то выставки в Италии посетите, тем более про них теперь всё известно. Заходите и сами смотрите, думаю не пожалеете как минимум.

Похожие рецепты :

  • Корінь імбиру має такі корисні властивості, які складно поєднати в одному продукті. Саме тому імбир і його корінь настільки цінні в харчуванні. ...

  • Ми вже писали про корінь імбиру і його корисні властивості, сьогодні поговоримо про чай, який можна приготувати з додаванням імбиру. Імбирний чай ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

  • У другу неділю липня відзначається день рибалки; та й взагалі - літні місяці просто створені для рибного і овочевого меню. З овочами все ясно: ...

  • Ви здивуєтеся - що може бути оригінального в сендвічі з рибного філе? Хіба що "додатка" - зелень або салат, огірочки-помідорчики, зат ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]