Радянський шкільний омлет (омлет-суфле)

2410Коли я вчилася в школі (це було в Росії десь наприкінці 80-х), нам часто у шкільній їдальні готували ОМЛЕТ (або напевно правильніше буде сказати запіканка) в духовці. З яєць і дуже високий (приблизно 5 см заввишки), точно пам’ятаю що ніяких інших продуктів там не було, як приготувати його вдома розуму не прикладу. Він запікати в духовці на великих аркушах, а подавали різаним на порційні шматочки.

Я теж пам’ятаю ці шкільні омлети. По висоті і пишності вони дуже нагадують омлет-суфле.

Ось наприклад, омлет з естрагоном (муслін):
10 яєць
100 г масла
15 г естрагону, петрушка і сіль.

Яйця розділити на білки і жовтки.
Жовтки змішати з маслом і сіллю за смаком, додати дрібно нарізану зелень.
Білки збити в міцну піну, додати в жовткову суміш і акуратно перемішати зверху-вниз.
Яєчну масу вилити на гарячу сковороду з маслом, злегка перемішати і поставити в духовку.
Готовий омлет-суфле перекласти на блюдо і негайно подати на стіл.

У радянський столовский омлет напевно додавали борошно.

Омлет-суфле з борошном:
4 яйця
4 чайні ложки борошна
сіль

Яйця розділити на білки і жовтки.
Жовтки дочиста розтерти з борошном, за смаком додати сіль.
Білки збити в міцну піну, по ложці додати в жовткову суміш і акуратно перемішати.
Яєчну масу викласти на змащене маслом деко.
Омлет піч 6-7 хвилин в сильно розігрітій духовці.

Цей же омлет-суфле може бути і солодким. Тоді в білки при збиванні додати кілька чайних ложок цукрової пудри, а в розтираються з борошном жовтки додати щіпку апельсинової або лимонної цедри.

Але мені здається, що в твір радянського общепита додавали ще й соду (наприклад, крім борошна в омлет з 4-х яєць додати чайну (1-2) ложежку сметани (розтерти її з жовтками), а в цю сметану попередньо додати щіпку (на кінчику чайної ложки) соди).

На последок скажу что не всегда кушать готовить самому так приятно. Вот недавно был в Одесе, так нашел просто чудный ресторан. У них сайт кстати есть MamaCasalla там вы сами можете увидеть как там прикольно. Заходите и смотрите, а так же комментируйте свои впечатления у нас.

Похожие рецепты :

  • Так уже повелося, що омлет вважається одним з найбільш затребуваних страв у багатьох сім'ях. Причиною тому є швидкий процес приготування ці ...

  • Це, напевно, самий вдалий рецепт «Пташиного молока» з усіх, які я пробувала. На перший погляд може здатися, що важкувато, але це тільки здається. ...

  • В інтернеті можна знайти багато рецептів фруктового торта - ми пропонуємо вам рецепт в кращих класичних традиціях. Час обробки продуктів: 1,5 г ...

  • Чудовий холодний десерт - ось що таке цей терен! Годиться для будь-якого часу року і будь-якого свята. Для його приготування нам знадобиться ...

  • Цей чудовий і традиційний рецепт пасок я використовую досить давно, що й вам раджу. Зверніть увагу, що зі спецій використовується тільки ваніль ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]