Все що потрібно знати про базилік

2324Сегодня мы с вами много про что поговорим. В этой статье расскажем вам что такое базилик, и для чего он. А так же про отличные рецепты которые можно делать и с базилика, и вообще много из чего. Смотрите рецепты, думаю они вам понравятся и вы больше не будите иметь проблем с тем что приготовить на ужин.

Базилік — ароматна пряність, яка викликає мало не побожний трепет у жителів південно-східних держав (тієї ж Індії), і практично незнайома російським людям. Звичайно, цією травою користуються і в наших краях, однак далеко не так часто, як на півдні.

До слова, в місцях зростання базилік широко застосовується не тільки в кулінарії, але і в медицині. Правда, лікувальні властивості східної «приправи» — це вже зовсім інша історія …
Вирощування базиліка

Якщо говорити про дикому базиліці, то він росте в Африці, південно-східної Азії та Центральній Америці.

А от у якості городнього вихованця базилік вирощують на Кавказі і в помірних широтах — наприклад, в середній смузі Росії (в теплицях). Однак, незважаючи на це, багато росіян або взагалі не знають, що таке базилік і як він виглядає, або використовують його у складі «Прованські трави», але при цьому все одно не знають, як він виглядає.

До речі, базилік настільки активно росте, що заповзятливі фермери збирають його урожай два раз на рік: влітку в суху погоду і восени.
Способи тривалого зберігання базиліка

Існує два вірних способу надовго зберегти листя базиліка: сушка і засолювання.

Сушити базилік потрібно в добре провітрюваному теплому місці. При цьому на траву не повинні потрапляти прямі промені сонця, а температура повітря повинна бути нижче 35 ˚ С. Чисті листя разом зі стеблами розкладаються на рівній поверхні в один шар і сушаться до стану, коли листя і квіти почнуть легко розтиратися в порошок пальцями. Після цього порошок базиліка зсипають у скляну тару і дуже щільно закривають кришкою.

Похожие рецепты :

  • Базилік в даний час є досить поширеним і популярним рослиною, яка завезли до нас з Азіатських країн. У індіанців він використовувався в якості лі ...

  • Одним із найпопулярніших напоїв був і залишається класичний чай; але влітку на перший план виходять фруктові та трав'яні чаї, які можна пити ...

  • Продукти для приготування салату з помідорів чері : 1-н кг Помідоров  чері (Бажано різного кольору). Сіль (за смаком). Чорний мелений пере ...

  • Если вы организовываете вечеринку, тогда кроме самой развлекательно программы, должны подумать так же про угощения и выпивку на стол. Сегодня мы с ...

  • Продукти для приготування салату з мовою і авокадо: 1-н Відварний яловичий  мову. 1-н Авокадо. 2-а Свіжих огірка. 2-е Гілочки базиліка. ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]