Як правильно вважати калорійність готових страв

Якщо ви уважно стежите за калорійністю свого харчування, то враховуйте один маленький, але істотний факт: калорійність продуктів змінюється при їх тепловій обробці.

Це не означає, що тепер всі продукти ви повинні піддавати тепловій обробці, щоб знизити або навпаки збільшити їх калорійність. Наприклад, для овочів це взагалі не зіграє ніякої ролі, так як в них спочатку калорійність низька, а от втрату вітамінів і мінеральних речовин ви точно забезпечите.

Як правильно вважати калорійність готових страв

До речі, спосіб обробки також грає роль, наприклад, калорійність пюре складає від 81 до 90 калорій, залежно від того, молодий це картопля чи ні. А ось калорійність смаженої картоплі становить 192 ккал.

Що стосується м'яса, то тут більш очевидні втрати калорійності. 100 г свинини — це 491 ккал, а якщо м'ясо посмажити, то його калорійність зменшиться на 44%, тобто, тепер 100 г — це десь 275 ккал.

Як правильно вважати калорійність готових страв

Втрата калорійності продуктів при тепловій обробці відбувається за рахунок випаровування жирів з водою, а також з причини розкладання білків, вуглеводів і жирів під час нагрівання.

У більшості випадків корисно дивитися калорійність всього готового блюда, а не складати калорійність зварених інгредієнтів, так як сумарна калорійність може змінюватися через взаємодії продуктів один з одним.

Тому не варто дуже вже захоплюватися підрахунком калорій (чому немає сенсу рахувати калорії при схудненні), а краще приділити увагу саме корисності споживаних продуктів.

Похожие рецепты :

  • Одним з улюблених страв багатьох людей є картопля. З його допомогою можна приготувати багато різних страв, які прикрасять стіл. Багатьох хвилює ...

  • Мішель Монтіньяк, який докладно описав, що таке глікемічний індекс продуктів, в одній зі своїх книг назвав підрахунок калорій однією з найбільших ...

  • Продукти для приготування низькокалорійного салату з креветками: креветки варені яйця курячі варені консервовані ананаси твердий сир май ...

  • Як з кого - а з мене вегетаріанка точно не вийде. М'ясо, безперечно, є основним продуктом у нашому раціоні. З нього ми готуємо багато стра ...

  • Апельсин - представник цитрусових. Смакові якості та корисні властивості зробили його популярним серед людей різного віку. Особливо апельсин р ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]