Як правильно вважати калорійність готових страв

Якщо ви уважно стежите за калорійністю свого харчування, то враховуйте один маленький, але істотний факт: калорійність продуктів змінюється при їх тепловій обробці.

Це не означає, що тепер всі продукти ви повинні піддавати тепловій обробці, щоб знизити або навпаки збільшити їх калорійність. Наприклад, для овочів це взагалі не зіграє ніякої ролі, так як в них спочатку калорійність низька, а от втрату вітамінів і мінеральних речовин ви точно забезпечите.

Як правильно вважати калорійність готових страв

До речі, спосіб обробки також грає роль, наприклад, калорійність пюре складає від 81 до 90 калорій, залежно від того, молодий це картопля чи ні. А ось калорійність смаженої картоплі становить 192 ккал.

Що стосується м'яса, то тут більш очевидні втрати калорійності. 100 г свинини — це 491 ккал, а якщо м'ясо посмажити, то його калорійність зменшиться на 44%, тобто, тепер 100 г — це десь 275 ккал.

Як правильно вважати калорійність готових страв

Втрата калорійності продуктів при тепловій обробці відбувається за рахунок випаровування жирів з водою, а також з причини розкладання білків, вуглеводів і жирів під час нагрівання.

У більшості випадків корисно дивитися калорійність всього готового блюда, а не складати калорійність зварених інгредієнтів, так як сумарна калорійність може змінюватися через взаємодії продуктів один з одним.

Тому не варто дуже вже захоплюватися підрахунком калорій (чому немає сенсу рахувати калорії при схудненні), а краще приділити увагу саме корисності споживаних продуктів.

Похожие рецепты :

  • Одним з улюблених страв багатьох людей є картопля. З його допомогою можна приготувати багато різних страв, які прикрасять стіл. Багатьох хвилює ...

  • Мішель Монтіньяк, який докладно описав, що таке глікемічний індекс продуктів, в одній зі своїх книг назвав підрахунок калорій однією з найбільших ...

  • Продукти для приготування низькокалорійного салату з креветками: креветки варені яйця курячі варені консервовані ананаси твердий сир май ...

  • Як з кого - а з мене вегетаріанка точно не вийде. М'ясо, безперечно, є основним продуктом у нашому раціоні. З нього ми готуємо багато стра ...

  • Апельсин - представник цитрусових. Смакові якості та корисні властивості зробили його популярним серед людей різного віку. Особливо апельсин р ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]