Як приготувати форель

Страви, приготовлені з найніжнішого м'яса форелі, по праву є прикрасою будь-якого святкового столу.

Форель, аристократку серед риб, не прийнято готувати по буднях, тому як мало підходить вона для юшки і рибних котлет. Прийнято готувати її тушкою, або великими шматками, приправляючи соусом, спеціальними добавками, зажарівая або запікаючи на сковороді-гриль.

Пропонуємо декілька найцікавіших рецептів приготування цієї воістину царської риби.

Як приготувати форель

Форель в балканському соусі може порадувати навіть найвимогливішого гурмана. Ця страва ідеально підходить до святкового столу, звичайно, можна і замовлення суші на будинок зробити, але якщо у вас є час і бажання, то краще форелі нічого не придумаєш.

Для її приготування знадобляться:

  • форель — 500 г;
  • чорнослив — 60 г;
  • часник — 2 часточки;
  • лимон — 1шт.;
  • сіль, чорний мелений перець;
  • олія рослинна;
  • зелень петрушки.

Попередньо рибу потрібно почистити, випатрати і помити.

Промитий чорнослив звільнити від кісточок, після чого замочити в теплій воді на півгодини. Начинивши форель сухофруктами, поставити запікати.

Взяти зелень петрушки, дві часточки часнику, все нарубати дрібно. Половину цієї суміші обсмажити в попередньо розпеченому в сковорідці рослинній олії.

На викладену в сковорідку форель видавити трохи лимонного соку і влити невелику кількість гарячої води, а також посолити, поперчити.

Рибу запікають у духовці протягом 30 хвилин, потім викладають форель на підігріте блюдо.

До збитих яєць додати сіль, перець, сік лимона, дрібно нарубані петрушку і часник.

Вилити суміш у сковорідку, де до цього запікалася форель і підсмажити. На тушки форелі викласти отриману яєчню і прикрасити зверху скибочками лимона і зеленню петрушки.

Найкраще підходить до цієї страви біле охолоджене вино.

Похожие рецепты :

  • Якщо ви любите рибу, то прочитайте, як приготувати форель. У цій статті ви дізнаєтеся ще про один рецепт приготування форелі з грибами в італійсь ...

  • Форель - риба вишукана! Її без відпо антуражу не подаси. Знайшла я тут один симпатичний рецептик - цілком святковий, хоч і з доступних продукт ...

  • Приступаючи до приготування котлет з рибного фаршу, дуже багато хто замислюється, як приготувати рибні котлети, щоб вони вийшли соковитими і м' ...

  • Про те, наскільки роли корисні і популярні, ми вже згадували неодноразово. Ми з вами готували роли з крабовими паличками; тепер спробуємо приго ...

  • Дане блюдо ідеально підходить для обіднього столу. Ви можете також приготувати їх на якесь свято, тому страва виглядає ефектно і досить ситна, за ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]