Властивості кавуна

Мало, хто має уявлення про лікувальні властивості кавуна, більшість людей ставиться до нього просто як до дуже смачному десерту. Насправді, властивості кавуна вражають, в ньому містяться різні вітаміни, фолієва кислота, клітковина, вуглеводи (Роль білків, вуглеводів і жирів для організму).

Лікувальний потенціал цих ягід вельми багатогранний.

Вони покращують стан при хворобах нирок, очищують шлунково-кишковий тракт, виводять токсини, благотворно впливають на стан нервової системи, допомагають в боротьбі з серцево-судинними захворюваннями. Крім цього, кавун — чудове сечогінне, а клітковина, що міститься в ньому, виводить шкідливий холестерин (Харчування для зниження холестерину).

Властивості кавуна

Народна медицина радить застосовувати, крім м'якоті, ще кірки кавуна і його насіння. Зокрема:

1. Відвар з кавунових насіння або свіжих кірок. Володіє прекрасним сечогінним ефектом. З кірок відвар зазвичай готується в зимовий час.

2. М'якоть кавуна (до 3 кг в день) і відвар з кірок (до 2 літрів в день) сприяє боротьбі з сечокам'яною хворобою і не дає цього недугу прогресувати.

3. М'якоть кавуна розчиняє солі, що накопичилися в сечових шляхах і нирках за рахунок утворення лужного середовища сечі. Це полегшує сечокам'яної хвороби. Для того, щоб відчути лікувальний ефект, їжте по великому шматку кавуна кожну годину.

4. При косметичних дефектах особи (веснянках, пігментації та інших), можна протерти шкіру соком з кавунових кірок три рази в день, через 15 хвилин, змиваючи чистою теплою водою.

Властивості кавуна

5. Болеющим цукровим діабетом протипоказано часте вживання кавуна, але рекомендується пити сік, добутий з кірок, по 1/4 склянки 4 рази на день: властивості кавуна при цьому не втрачаються, сік також містить мікроелементи і вітаміни, що поліпшують стан здоров'я, при цьому цукру в ньому практично немає.

Якщо знати про способи застосування кірки кавуна, можна не тільки вживати в їжу його смачну м'якоть, але і заздалегідь приготувати лікувальні засоби, щоб попередити хвороби. Кавун допоможе швидко одужати і повернутися до активного життя.

Не забувайте, що краще всього їсти кавуни саме в сезон і уникати спокуси спробувати його раніше.

Для тих, хто багато часу проводить на роботі, ідеальним рішенням будуть обіди в офіс. Смачні та швидкі страви на будь-який смак.

Похожие рецепты :

  • Продукти для приготування салату Кавун: варена курка яйця свіжі огірки зелень червоний перець оливки Порядок приготування салату Каву ...

  • Продукти для приготування салату Кавун: сир. огірки. маслини. яйця. перець болгарський. майонез. рибні консерви. часник. Приготува ...

  • Корінь імбиру має такі корисні властивості, які складно поєднати в одному продукті. Саме тому імбир і його корінь настільки цінні в харчуванні. ...

  • Тропічний плід ківі як фрукт має важливі корисні властивості для нашого здоров'я. Вітаміни, що містяться в ківі, мало руйнуються в процесі ко ...

  • Одне з самих-самих улюблених моїх варень! Для нього потрібний Толстокоров кавун, цукор і вода. Бажана ще столова ложка горілки - ну, втім, необов' ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Май 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]