Оливки

Оливки — це, як відомо, плоди оливкового дерева. Це дерево також називають маслиною культурної та маслиною європейської. Його батьківщиною вважається Середземномор'ї. Вічнозелена рослина живе приблизно до двох тисяч років. Ці дерева досить витривалі.

Їх можна побачити в Греції, Ізраїлі, Італії, Закавказзі, Азербайджані та в Криму.

Самі оливки мають круглу або овальну форму. Нестиглі плоди зазвичай зеленого кольору, дозрілі — чорного.

Оливки багаті на білки, вуглеводи, пектини та вітаміни В, С і Е. Крім того, в них містяться солі калію, заліза і фосфору.

Оливки

Плоди можна розділити на дві групи за фізико-хімічними показниками та в залежності від вмісту олії: багаті за змістом масла і менш багаті. Перші можна віднести до олійної групи. Друга група — консервні сорти.

Регулярне вживання цих плодів, а також кращого оливкової олії має хороший результат. Якщо ними харчуватися щодня, це допоможе знизити ризик раку, хвороб судинної системи і захворювань серця. Секрет у тому, що оливкова олія містить ненасичені кислоти, які, в свою чергу, допомагають знизити рівень холестерину.

Цікаво, що при цьому вони не прибирають зміст його корисних речовин. Таким чином, жири і солі засвоюються набагато легше.

На думку фахівців, в оливках є більшість необхідних вітамінів і мікроелементів. Отже, вони приносять велику користь і дітям, і дорослим.

Похожие рецепты :

  • Всі, хто прагне до стрункості, допускають одну помилку, повністю виключаючи споживання жирів. А потрібно їсти корисні і правильні жири, без яких ...

  • Рецепт - Оливки в тесте Ингредиенты для рецепта Оливки в тесте оливки фаршированные - 1 банкатесто слоеное Метод приготовления рецепта Оливк ...

  • Батьківщиною айви вважаються азіатські країни, проте, наші садівники і дачники примудряються вирощувати ці плоди і на своїх городах. Зовні плоди ...

  • Існує 3 види жирів: насичені, мононенасичені і поліненасичені. Насичені жири відносяться до тварини походженням: вершкове масло, маргарин, сало. ...

  • Знавці натуропатії вважають, що насіння гарбуза надають на наш організм вельми позитивну дію, завдяки високому рівню концентрації в них різних цук ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]