Масло і приготування їжі

У цій статті ви дізнаєтеся про деякі дрібниці, які стосуються змін структури масла при використанні його в приготуванні їжі.

При нагріванні жиру на сковороді він починає плавитися у міру підвищення температури посуду. Досягнувши максимальної точки плавлення і перетворений на рідку масу, жир втрачає всі свої корисні властивості, що робить його непридатним для вживання в їжу.

Потрібно намагатися не доводити масло до критичної точки плавлення і стежити за процесом його нагрівання — при задимлення і гучному шипінні краще зменшити вогонь.

Масло і приготування їжі

Існує безліч масел, мають досить високу точку плавлення: рафіновані олії, такі як оливкова, арахісова, рослинне, кукурудзяна, а також масло авокадо. І якщо ви ставите питанням, що приготувати на вечерю швидко і недорого, то завжди використовуйте саме ці масла.

Для випічки і жаріння млинців, оладок, коржів ідеальним варіантом є рафінована рослинна і оливкова олія, а також кукурудзяне, яке володіє ніжним ароматом. У рецептах середземноморської кухні краще використовувати нерафіновану оливкову олію, особливо часто його додають в тісто для піци та Фокачча.

Пам'ятайте, що для випічки і смаження не рекомендується використовувати трансгенні жири — маргарин, спред. Для отримання насиченого і незвичайного смаку рослинне масло необхідно змішати небагато з топленим вершковим маслом.

Похожие рецепты :

  • Вишукані горіхові масла з фундука, волоського горіха і гарбузового насіння володіють низькою точкою плавлення. Тому додавати його в блюдо рекомен ...

  • Корисне оливкове масло містить 80% мононенасичених жирів, які необхідні для серця і судин. Жодне інше масло не може зрівнятися по корисності з ол ...

  • Всі, хто прагне до стрункості, допускають одну помилку, повністю виключаючи споживання жирів. А потрібно їсти корисні і правильні жири, без яких ...

  • Рослинні масла необхідно зберігати в сухому прохолодному місці, далеко від проникнення сонячного світла. Для ніжного горіхового масла найкращим м ...

  • Перець в приготуванні їжі завжди був досить затребуваний, завдяки речовині під назвою капсаїцин, який надає перцю пекучості. В усьому світі наліч ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]