Масло і приготування їжі

У цій статті ви дізнаєтеся про деякі дрібниці, які стосуються змін структури масла при використанні його в приготуванні їжі.

При нагріванні жиру на сковороді він починає плавитися у міру підвищення температури посуду. Досягнувши максимальної точки плавлення і перетворений на рідку масу, жир втрачає всі свої корисні властивості, що робить його непридатним для вживання в їжу.

Потрібно намагатися не доводити масло до критичної точки плавлення і стежити за процесом його нагрівання — при задимлення і гучному шипінні краще зменшити вогонь.

Масло і приготування їжі

Існує безліч масел, мають досить високу точку плавлення: рафіновані олії, такі як оливкова, арахісова, рослинне, кукурудзяна, а також масло авокадо. І якщо ви ставите питанням, що приготувати на вечерю швидко і недорого, то завжди використовуйте саме ці масла.

Для випічки і жаріння млинців, оладок, коржів ідеальним варіантом є рафінована рослинна і оливкова олія, а також кукурудзяне, яке володіє ніжним ароматом. У рецептах середземноморської кухні краще використовувати нерафіновану оливкову олію, особливо часто його додають в тісто для піци та Фокачча.

Пам'ятайте, що для випічки і смаження не рекомендується використовувати трансгенні жири — маргарин, спред. Для отримання насиченого і незвичайного смаку рослинне масло необхідно змішати небагато з топленим вершковим маслом.

Похожие рецепты :

  • Вишукані горіхові масла з фундука, волоського горіха і гарбузового насіння володіють низькою точкою плавлення. Тому додавати його в блюдо рекомен ...

  • Корисне оливкове масло містить 80% мононенасичених жирів, які необхідні для серця і судин. Жодне інше масло не може зрівнятися по корисності з ол ...

  • Всі, хто прагне до стрункості, допускають одну помилку, повністю виключаючи споживання жирів. А потрібно їсти корисні і правильні жири, без яких ...

  • Рослинні масла необхідно зберігати в сухому прохолодному місці, далеко від проникнення сонячного світла. Для ніжного горіхового масла найкращим м ...

  • Перець в приготуванні їжі завжди був досить затребуваний, завдяки речовині під назвою капсаїцин, який надає перцю пекучості. В усьому світі наліч ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]