Як зберегти вітаміни

Всі чудово знають, що харчування — Це не тільки відчуття смаку, але і отримання важливого будівельного матеріалу для організму. Вітаміни допомагають нам зберігати молодість, зміцнювати імунітет, та й взагалі підтримувати в нас сили для життя.

Вживання вітамінів в таблетках — це окреме питання і тут кожен бере на себе відповідальність сам. Інша справа — вітаміни і поживні речовини в продуктах, які ми їмо щодня.

Наша втома, відсутність ентузіазму і поганий настрій протягом дня, не кажучи вже про більш серйозні проблеми зі здоров'ям — це результат того, що насправді вітамінів ми практично не отримуємо, навіть якщо і їмо фрукти з овочами.

Дуже важливо дотримуватися декількох нескладних правил, щоб ті корисні продукти, які ми їмо, дійсно наповнювали наш організм потрібними йому речовинами.

Отже, як зберегти вітаміни в продуктах?

kak-sohranit-vitaminu-1

Фрукти і овочі потрібно їсти більше в сирому неочищеному вигляді. Якщо ви їсте яблуко, їжте його з шкіркою. Пам'ятаєте, як виглядає Земля в розрізі?

Кілька шарів і ядро всередині. Так от якщо ви очищаєте яблуко, ви їсте тільки серцевину — а це тільки частина того, що може дати вам такий цінний фрукт.

Восени і взимку складно їсти тільки свіжі овочі і фрукти, всупереч усім правилам. Це пов'язано з тим, що організм вимагає чогось більш теплого. Уявіть, що ви їсте виноград жарким днем в серпні і ту ж гроно, тільки в дощовому і холодному жовтні. Відчуваєте різницю?

Так, виноград, безумовно, корисний, але такі фрукти покликані охолоджувати організм, а не зігрівати його. Тому восени нас тягне на сухофрукти та горіхи, що цілком природно.

Але що робити з овочами? Якщо їсти їх у сирому вигляді, вони охолоджують організм і їсти від цього хочеться тільки більше. А якщо готувати, то вони втрачають свої поживні речовини. Компроміс можна знайти в легкому гасінні.

Якщо ви робите овочеве рагу, нехай це будуть злегка тушковані овочі, щоб відчувалися шматочки овочів, а не суцільна каша незрозумілого кольору.

Також варто пам'ятати, що чим дрібніше ви нарізуєте продукт, тим менше в ньому залишається вітамінів. Взагалі будь дроблення, очищення та тривале готування вбиває геть усе корисне в продуктах. Тому білий хліб — це, по суті, порожній продукт, може і нормальний на смак, але абсолютно даремний в плані поживності.

Так що тільки цільні, по можливості свіжі або слабо оброблені продукти і прилив сил вам гарантований. :)

kak-sohranit-vitaminu-2

Якщо ви любите готувати і шукайте нові рецепти, то на http://epovar.kz ви зможете знайти все найцікавіше для себе.

Похожие рецепты :

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Апрель 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]