Шкода майонезу

Ми так звикли до неминучого присутності майонезу на нашому столі, що навіть не замислюємося, а що ж ми їмо. Насправді шкоду майонезу може бути настільки істотним, що варто задуматися, а може виключити його з повсякденного раціону?

Висока калорійність і повна відсутність вітамінів і мінералів

Вас це здивує, але калорійніше майонезу навряд чи можна знайти продукт. У ньому майже немає корисних компонентів. Переробка та бажання виробників здешевити продукт, а також збільшити його термін придатності призвели до того, що майонез повністю позбавлений користі для людського організму.

Регулярне вживання майонезу призводить до серйозних, особливо для дітей, захворювань, таких як авітаміноз і ожиріння.

Шкода майонезу

Звичайно ж, у сучасному світі важлива швидкість, тому китайська їжа доставка, мікрохвильовка, миттєва вівсянка, заморожені обіди — все це прерогатива сучасного зайнятого людини. Але турбота про здоров'я теж важлива, тому, по крайней мере, ви повинні бути попереджені.

Жир, що міститься в майонезі, відмінно «покращує» смак будь-якої страви, тому ви з'їсте в 2 рази більше їжі з майонезом, ніж без нього.

Синтетичні добавки, що входять до його складу, схильні накопичуватися в організмі — зрозуміло, що ніякої користі це не може принести.

Гострий смак майонезу притупляє наші смакові рецептори, їжа без нього здається прісною і, як наслідок — ми все частіше і частіше додаємо в нашу їжу майонез. Виникає залежність.

 Легкий майонез: такої ж шкоди

Легкий майонез — це самообман. Звичайно, легкий майонез містить менше калорій, але це не робить його менш шкідливим. Навпаки — в його склад входить занадто багато стабілізаторів, підсолоджувачів, крохмалю, харчової хімії, завдяки чому ви можете заробити хронічні захворювання.

Вміст солі в майонезі також величезне — і ось вам причина підвищеного артеріального тиску, набряків і дисбалансу обміну речовин.

Дієтичним майонез не може бути за визначенням. Цей продукт в будь-яких видах містить цукор і Е-добавки.

Шкода майонезу

На щастя, відмовитися від майонезу досить легко. Наприклад, ви можете замінити його на корисне оливкове масло, а можна готувати майонез самим.

Як приготувати майонез будинку

Відокремлюєте два жовтки, додаєте в них половину чайної ложки солі і перемішуєте ложкою за годинниковою стрілкою до повного розчинення солі (можна використовувати міксер). Продовжуючи збивати, додавайте по чайній ложці рослинного масла (на 2 жовтки — склянка олії). Якщо ви хочете зробити більш рідкісний майонез, то додайте ще трохи олії.

Коли соус став однорідного жовтуватого кольору, додайте столову ложку лимонного соку і чайну ложку гірчиці.

Якщо ви не можете без цукру, то додайте чайну ложку цукру на тому етапі, коли додаєте сіль.

Найприємніше, що домашній майонез можна зробити дуже різноманітним за рахунок прянощів та приправ: коріандр, петрушка, часник, цибулю і багато іншого.

Похожие рецепты :

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]