Приправи та прянощі

Сучасна людина розпещений різноманітністю смаків. Але підсилювачі смаку, які можна купити в магазині, не відрізняються корисністю. На звороті упаковки ви можете почитати, які харчові Е-добавки присутні в приправах та прянощах, а знаючи, чим вони загрожують нашому організму, краще від них відмовитися.

Але це не означає, що тепер всі страви і тим більше святкові страви будуть прісними. У природі цілком вистачає природних підсилювачів смаку, які володіють максимумом корисних речовин, що сприятливо позначається не тільки на смак страви, але й на здоров'я.

Нижче, в таблиці, ви можете почитати про деякі прянощах і приправах, які можна додавати в страви.

Прянощі Страви
Сезон Чим корисні
кінза супи, рагу, салати травень-вересень покращує роботу кишечника
черемша супи, соуси, салати травень-липень знижує тиск, сприяє очищенню організму
базилік салати, страви з макаронних виробів травень-жовтень покращує апетит
чебрець соуси, салати травень-жовтень відмінне жовчогінне
шавлія супи, соуси, чай травень-листопад відрізняється протизапальною дією
зелена цибуля
салати, супи, соуси квітень-листопад знижує тиск, нормалізує обмін речовин
м'ята супи, соуси, десерти травень-жовтень покращує травлення
розмарин соуси, чай травень-червень розслабляє, підвищує тонус
петрушка супи, соуси, салати, другі страви травень-листопад стимулює травлення

Похожие рецепты :

  • Таблиця вмісту вітамінів може вам знадобитися в тому випадку, якщо вам потрібно розібратися з якимись своїми недугами і відновити здоров'я. У ...

  • Подібно до того, як в продуктах містяться вітаміни, корисні фрукти і овочі також містять і мінерали. Ви можете взяти собі на замітку статтю, де є ...

  • Глікемічний індекс продуктів сьогодні поступово зганяє таблицю калорійності. На продуктах вже іноді можна зустріти ці позначення. А все тому, що ...

  • Продукти для приготування курячого салату :  200-р Майонезу. 4-е ч.л Яблучного оцту. 6-ть ст.л Свіжого меду. 1-а ч.л Мака. Сіль. Перець ...

  • Продукти для приготування салату «Рандеву» : 1-а (340 г) Банку кукурудзи. 300-р Червоних помідорів. 300-г свіжих огірків. 150-г ріпчаст ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]