Всезнаюча вікіпедія

Всезнаюча Вікіпедія запевняє, що справжня котлета — це м'ясо з реберної кісткою, а те, що ми звикли іменувати котлетою, є різновидом тефтелі.

Так чи інакше — той, хто першим зліпив кульку з фаршу і хліба, здійснив у кулінарній справі справжню революцію! Сьогодні котлети робляться з чого завгодно, і навіть не тільки з рибного, курячого або м'ясного фаршу.

Чудові картопляні котлети, рисові, а так само морквяні і грибні. Я вже не кажу про такі шедеврах, як пожарські котлети або котлети по-київськи!

Однак у котлет є декілька секретів, які треба знати кожній, навіть самій ледачою, господині.

По-перше, котлет багато ніколи не буває. Ліпіть, Шура, ліпіть! Вони чудово з'їдаються і в холодному вигляді.

Всезнаюча вікіпедія

По-друге, вони смажаться в суміші вершкового і рослинного масел.

По-третє — тільки на розпеченій сковорідці.

В четвертих — після того, як вони підрум'яняться з обох сторін, необхідно протомитися їх під кришкою на маленькому вогні.

В четвертих — у кожної хозякі свій рецепт котлет, і вона буде відстоювати його з піною біля рота і ополоники в руках!

Котлети люблять усі, про них марять худнуть на всіляких дієтах і космонавти на навколоземній орбіті. Якщо у вас, не дай Бог, хвороба шлунка або печінки — жуйте котлети на пару; якщо хвороби грудей — порадьтеся з лікарем; швидше за все, протипоказань не буде.

Можна додавати у фарш яйце, а можна і ні. Можна замочувати хліб у воді, а можна — в молоці. Можна додати в фарш замість хліба натерту сиру картоплину чи моркву. Можна додавати часник і зелень, а можна і ні. Можна панірувати в сухарях, а можна — в борошні. Можна … словом, можна все, було б бажання!

Що стосується Інциклопедії, то вона стверджувала, що слово "котлета" походить від староєгипетського — «кіт це?», Дослівно з перекладом на руський — «це кіт або яке інше м'ясо?

А я можу порекомендувати ще один рецепт — печених котлет, який доводить, що немає межі досконалості!

Мій блог знаходять за такими фразами

  • оригінальні салати новий рік
  • салат з печінки тріски рецепт огірок
  • Різдвяна качка
  • новий рік 2011
  • курка в мікрохвильовці
  • Качка з коньяком з медом

Похожие рецепты :

  • Приступаючи до приготування котлет з рибного фаршу, дуже багато хто замислюється, як приготувати рибні котлети, щоб вони вийшли соковитими і м' ...

  • Перш за все - проблема в тому, що під однією назвою живуть і мирно співіснують кілька варіантів рецептів, і кожен претендує на унікальність. Ал ...

  • Пропоную вам дуже цікавий рецепт котлет з змішаного ліверу - з сердечок індички (або курки) і яловичої печінки. В іншому вони готуються точно т ...

  • Я обожнюю котлети по-київськи; на мій погляд, це одне з найбільших досягнень в кулінарії. Сьогодні хочу познайомити вас з ще одним варіантом ко ...

  • Готувати з фаршу завжди приємно, так як політ фантазії в цьому випадку не знає кордонів. Можна приготувати запіканку з фаршем, макарони по-флот ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]