Плов готувати дуже

Плов готувати дуже просто і дуже складно. Просто — тому що технологія вивірена віками. Складно, тому що все на око, на смак, на колір, у кожного кухаря індивідуально і методом "тику".

Головна частина — рис. Він повинен бути тонкий, довгий, ароматний. Його миють в 6-7 холодних водах, поки вся муть не зійде, а потім заливають окропом і солять.

Тепер воно стоїть і остигає, а ми беремося за м'ясну частину.

Плов можна робити з м'ясом, куркою, рибою, дрібної квасолею. кропом, яйцем … З чим завгодно!

М'ясо — баранина або телятина з добавкою баранячого жиру. Її теж готують у двох видах — з зеленню (у кожної господині знову-таки набір індивідуальний, але особисто я віддаю перевагу дикий лук (Кевер) і шпинат) і з албухарой і з каштанами (більш парадний, святковий варіант).

Курку роблять з курагою і каштанами. Окремо в маслі смажать кишмиш. деякі господині курагу не кладуть в курку, а смажать її разом з кишмиш. Але ми відволіклися.

Курка (м'ясо також) попередньо ріжеться на невеликі шматки і відварюється. М'ясо вариться довго, тому його я починаю готувати заздалегідь, іноді навіть напередодні відварюю. Воно повинно відставати від кісточок. Взагалі-то у плову два секрети.

Перший секрет: всі компоненти повинні танути в роті. Ніякої жорсткості.
Другий секрет, як у чаю дядька Ізі: євреї, не жалійте заварки! Правовірні, не шкодуйте масла!

Цибулю ріжемо півкільцями, довгенькі, обсмажуємо в маслі, посипаємо курукумой (у нас вона називається сари-кек, чи то пак жовтий корінь).

Коли цибуля розм'якне і почне зарум'янюватися, додаємо відварену курку (м'ясо), і починаємо гасити. В ході гасіння додаємо: в курку — курагу і каштани, у м'ясо — албухару і каштани. З м'яса швидко рідина випарюється, доводиться доливати по трохи бульйону. Курка буває готова швидко.

А що ж наш рис?

Наливаємо у велику каструлю воду і доводимо її до кипіння. Солимо, кидаємо рис. Рису має бути просторо, він не повинен м'ятися, нудитися. Варити до напівготовності. Я варю до того моменту, коли він вже розкушувати, але ще неїстівний. Відкидаємо на друшляк.

На дно казанка або алюмінієвої каструлі кладемо денце — "газмаг". Це може бути пампушка з тіста: борошно, яйце, кефір, може бути порізана "долілиць" в розмір бульби, картопля, а я використовую готові круглі лавашікі — вони якраз по діаметру дна мого "газанчіка". Але вони дуже тонкі, тому кладу кілька штук. На саме дно сначало ллю трохи рослинного масла, потім — перший лаваш, зверху — декілька скибочок масла (або ложок, якщо масло топлене). Потім — ще лаваш, ще шар масла.

В окремій посудки заварюю чайну ложку курукуми пів-склянкою окропу. Кладу в посудки рис, перемішую, щоб він забарвиться.

Зверху лавашів (картоплі, пампушки) широкої ложкою накладаю рис. Останньою в Газа відправляється пофарбована частина. Черешком ложки роблю заглиблення до самого дна, в них встромляю по скибочці масла. Коли масло розтане і піде в рис, через ці отвори буде виходити пар.

Тепер можна ставити газу на "дам" — на дим, на пар. На вогонь "трохи більше маленького" стаім залізяку, на залізяку — газу. Закриваємо кришкою. Кришку обов'язково обернути чистій полотняній ганчірочкою — кінці я пріщекой чіпляю до "Пімп" на кришці. Пара не повинен конденсуватися і капати в плов — він усмоктується в ганчірочку.

Коли через отвори, в яких було масло, піде пар — зменшуємо вогонь до маленького і чекаємо годину. Все!

Пофарбований рис знову відкладаємо в окрему посудки: на блюді він теж повинен опинитися зверху. Прикрашаємо плов нарізаною "газмагом" — тим, що було на самому дні — і їмо на здоров'я!

Албухара — це сушена слива, вона кисло-солодка, велика, робиться з круглих, жовтих сортів. Курага — сушений абрикос. Так! Каштани теж треба варити заздалегідь, їм "попки" зрізають і надрізають шкіру, потім відварюють в солоній воді. Дуже важко зловити момент — недоварена, так шкаралупа не зніметься, переварити — м'якоть розсиплеться.

Звичайно, метушня, але це святкове блюдо, повний варіант. Якщо на швидку руку, то можна простіше, просто курку з цибулею в маслі протушкувати. А ще узбецький плов я готувати люблю — він більш гострий і посуду брудної менше, тому що в одному казані усі готується. Дивіться плов з бараниною рецепт, він нітрохи не гірше.

Мій блог знаходять за такими фразами

  • Салати до нового року
  • салат на 2011 рік
  • Плов готувати дуже

  • оригінальні салати новий рік
  • рецепт салат мельник
  • салати за 5 хвилин
  • що приготувати на новий 2011 рік

Похожие рецепты :

  • Тісто звичайне, борошно, вода, сіль, яйце; можна додати столову ложку сметани. Начинка - мяско навпіл яловичина і баранина, пропущена через м' ...

  • Сьогодні я вирішила полюбити себе "всім смертям на зло". Справа в тому, що я дуже люблю цю страву, а мої дурні діти його не їдять. Н ...

  • Чахохбілі - одне з "коронних" страв грузинської кухні, і після смерті мого дідуся (царство йому небесне!), Який його віртуозно готував ...

  • Про те, як приготувати різдвяне печиво, я вже писала рік тому в постах "Різдвяне печиво" і "Горіхові поцілуночки". Тепер я ...

  • Рис для цього плову вариться так само, як і для звичайного. Різниця тільки в приготуванні м'яса. Я обожнюю сябзі, це найкорисніший і сами ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]